DIY Ballonnen verjaardagskaart is een kaart die ik in 15 minuten had gemaakt. Een kleine moeite met een groots gebaar

Want zeg nou zelf een kaart ontvangen via de post op je verjaardag is toch veel leuker. En nog leuker is als er moeite voor gedaan is en het met liefde voor je gemaakt is.

In een tijd dat we bijna geen post meer versturen wil ik het juist weer meer gaan doen. In augustus ga ik al aan een super leuke actie mee doen. Hier volgt later meer over. Maar ook swaps vind ik erg leuk om aan mee te doen. Dit zou ik wel vaker willen doen dan dat ik er nu aan mee doe. Doe jij mee aan swaps?

Zo wil ik ook meer kaarten gaan versturen naar mensen die mij dierbaar zijn. En zeg nu zelf een kaart dat je in nog geen 15 minuten hebt gemaakt is toch prima te doen. De excuus ik heb er geen tijd voor is er niet bij. Dan kijk je maar even iets minder tv. De kaart heb ik in 15 minuten gemaakt. Dit is omdat ik bepaalde stappen in het maak proces kan versnellen. Sjablonen maken en uittekenen heb ik over geslagen. Dit stukje houvast heb ik niet meer nodig.

DIY Ballonnen verjaardagskaart

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 15 minuten

Benodigdheden:

 • stevig papier
 • gewoon gekleurd papier
 • lijm
 • schaar

DIY Ballonnen verjaardagskaart

Werkbeschrijving:

Voordat ik uitleg ga geven wil ik eerst iets meer vertellen over het papier dat ik heb gebruikt. Action heeft altijd de meest leuke papieren blokken van ongeveer 30 cm x 30 cm. Voor deze kaart heb ik er ook eentje gebruikt. De ballonnen heb ik uit normaal gekleurd papier gemaakt. In totaal heb ik 3 gekleurde A4 papier gebruikt en 1 stevig papier van 30 cm x 30 cm. Niet alles is op gegaan. Heel veel heb je dus niet nodig.

de basis:

 • Voor de kaart heb ik de afmeting van een envelop gebruikt dat ik had liggen. Uiteraard kan je een maat gebruiken die jij wilt.
 • Meet de envelop op en doe dit x 2 in de breedte, dat is de afmeting van je kaart
 • knip het uit
 • Vouw het doormidden
 • De basis van je kaart is nu af.

ballonnen:

 • De ballonnen maak je door eerst een tekening te maken van een ballon. Zorg wel dat de ballon geheel symmetrisch is. Meer over weten hoe dit moet en wat ik bedoel. Lees dan mijn blog over hoe je sjablonen maakt.
 • Knip deze uit.  Dit is vanaf nu de sjabloon
 • Knijp nu heel veel ballonnen uit. Om het je makkelijker te maken. vouw je papier meerdere keren dubbel. Zo kan je meerdere ballonnen in 1 keer uitknippen.
 • Om 1 ballon te maken heb je 6 tot 8 ballonnen nodig.
 • Vouw elke ballon door midden.
 • Plak nu 2 ballonnen aan elkaar. Dit doe je door twee helften aan elkaar vast te maken. De vouwlijn van elke ballon moet je zo recht mogelijk op elkaar leggen.
 • Ga hier mee door totdat je klaar bent met alle stukjes ballon. Plak dan de twee uiteinden vast aan de kaart.
 • Herhaal dit proces als je net als ik meerdere ballonnen wilt maken.
 • Wat je niet kan zien op de foto. Ik heb met een grijs draadje alle ballonnen verbonden met elkaar. Het draad heb ik aan de achter kant van de ballonnen mee vast gelijmd.

DIY Ballonnen verjaardagskaart

Finishing tough:

Zoals je kan zien heb ik een soort van slot op het kaartje gemaakt. Dit houd de kaart dicht. Ik zal je uitleggen hoe ik dit hebt gedaan.

 • Knip twee stroken van 2 cm breed en ongeveer 10 en 6,5 cm lang.
 • Begin met de strook van 6 cm lang. Vouw aan beide kanten 2 cm om.
 • plak de omslag vast op de de kaart.
 • plak nu de andere strook vast aan de achterkant..
 • Let er wel op dat het goed uit komt
 • De tag die ik heb gebruikt komt ui de flow magazine voor papier liefhebbers.
 • Het kleine rode kaartje heb ik uit een restje karton gemaakt.
 • Met een clear stempel van de Action.

DIY Ballonnen verjaardagskaart

DIY Ballonnen verjaardagskaart

De ballonnen verjaardagskaart is af en je kan er iemand blij mee maken. Verstuur jij nog kaarten? Zo ja waarom wel of niet?

Veel knutsel plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram

Pin It on Pinterest

Share This