Vandaag is het complimenten dag. En Ilse van Kreanimo bedacht er een Crea cross challenge bij. En daar hoort natuurlijk een compliment bij. Een DIY complimentje geven. Heb je kinderen die altijd maar ruzie maken. Nooit iets positiefs over elkaar kan zeggen. Met deze simpele methode leer je kinderen, broers en zussen elkaar een compliment te geven. En anders naar elkaar te kijken.

Een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk maar bitter weinig. Dat komt omdat het geven van complimenten helaas (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we wel wat extra positivisme gebruiken! Aldus Nationale complimentendag.nl

Mijn oudste zoons hebben altijd ruzie. Kunnen nooit ook maar iets aardigs over en tegen elkaar zeggen. Best vermoeien kan ik je vertellen. En zo kwam ik er een tijd geleden op om ze tegen over elkaar neer te zetten. Op een papier te laten schrijven wat ze goed vinden van de ander. Elkaar complimenten leren geven dus.

Hoe werkt het:

Je schrijft op een papier groot de tekst Een compliment voor jou. Laat kind nummer 1 nu 10 positieve dingen over de ander opschrijven. En visa versa. Kind nummer twee schrijft 10 complimenten over de ander. Een hoop complimenten. Maar dit leert ze om op zoek te gaan en verder te kijken. Zo komen ze er achter dat er genoeg leuke dingen aan de ander zijn.

Deze oefening doe ik zo nu en dan met mijn jongens. Vaak als ze weer heel even niet zo leuk naar elkaar toe zijn en ik het ondertussen zat ben. Dan herinner ik ze er weer aan dat de ander niet zo vervelend is als ze op dat moment voor ogen hebben.

Ik moest ook echt lachen om de creatieve antwoorden van de kinderen. Zo schreef mijn jongste zoon op over zijn grote broer:

Je kan goed liegen

Op school:

Deze oefening kan je ook goed met kinderen op school doen. Geef elk kind een papiertje met zijn of haar naam er op. Elk kind moet een compliment op schrijven voor de persoon die bij de naam hoort. Regel kan zijn dat een compliment niet twee keer op één papiertje voor komt. Dit zorgt er voor dat iemand echt de moeite moet doen.

Deze oefening vulde ik ook in voor mijn zoons. Ja ook ik geef ze niet genoeg complimenten. Best wel slecht van mij. I know. Maar via deze methode werd ik daar ook weer even aan herinnerd.

Dus geef die complimenten. Het kan net at kleine beetje zijn om gewaardeerd te voelen en dus meer uit zich zelf te halen. Dit helpt niet alleen bij meer productiviteit maar ook om iemand meer zelf vertrouwen te geven. Het kan het verschil maken met plezier naar school of werk te gaan.

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. 

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Geef jij wel eens complimenten? Maar zeker niet minder belangrijk ontvang jij ze wel eens?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Een DIY complimentje geven. BMelloW.nl

Link droppen en voorwaarde:

[inlinkz_linkup id=767803 mode=1]

Pin It on Pinterest

Share This