DIY dromenvanger maken van een hoefijzer. Voor als je een hoefijzer hebt en niet weet wat je er mee kan. Dan is een dromenvanger er van maken wellicht iets voor jou.

Al jaren heb ik deze hoefijzer in huis. Ergens in een hoekje weg gestopt. Ooit als klein meisje gekregen van een Franse politie man die zijn paard nieuwe hoefijzers gaf. Maar ik wilde er iets mee. Iets leuks van maken zodat het eindelijk een permanente plek in huis krijgt.

Ik wilde de hoefijzer aankleden met mijn kralen. Maar ja hoe dan verder.

DIY dromenvanger maken van hoefijzer.

Dromenvangers maken vind ik heerlijk om te doen. Regelmatig maak ik ze voor anderen. En ook in mijn huis zijn ze aanwezig. Zelfs een dromenvanger workshop heb ik een paar maanden geleden gegeven aan een groep 9 jarige meiden. Super leuk om te doen. De koppies van al die meiden toen ze het eindresultaat zagen. Priceless.

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 40 minuten

Benodigdheden:

  • hoefijzer
  • kralen
  • draad
  • veren
  • knijpkralen (optioneel)

Werkbeschrijving:

Voor het maken van deze dromenvanger ga ik er vanuit dat je weet hoe je kralen moet rijgen. 

  • Je kan de dromenvanger maken als een echte dromenvanger. Span in het midden van de hoefijzer het draad door het van links naar rechts en weer terug de rijgen. Plaats er eventueel kralen in mee. Ik heb er niet voor gekozen omdat ik meer de vorm van de hoefijzer wilde benadrukken.
  • Onderaan kan je diverse draden rijgen met kralen. Ik koos voor een subtiele hanger. Maar een mooie volle bos zoals dat bij een dromenvanger hoort is ook erg gezellig. Het is dat ik wat bruinen veren hiervoor wilt gebruiken die ik nu niet meer hebt. Dus wie weet komen er nog meer strengels in de toekomst er aan te hangen.
  • Als je goed kijkt zie je dat ik het draad zo nu en dan vast bent gaan zetten door het draad over de breedte van de hoefijzer te spannen. Dit heb ik gedaan omdat ik echte glazen kralen gebruikt. Deze zijn zwaarder en breekbaarder dan andere kralen. Het is aan jou of je dit wilt.
  • De gaten van de hoefijzer heb ik gebruikt om het draad te rijgen. Bij mij zie je de gaten niet zo heel erg goed meer. Ik kan me voorstellen dat je er voor kiest om deze meer te laten zien. Dit kan je bereiken door minder kralen te gebruiken tijdens het rijgen.
  • Je kan het zo gek en bond maken als je zelf wilt. En ook al ben ik daar meestal heel erg van, dit keer koos ik voor een wat rustigere DIY.

Denk je na het zien van deze dromenvanger hoefijzer dat wil ik ook wel maar ik heb geen hoefijzer. Ik heb ook een leuke DIY voor een normale dromenvanger.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

DIY dromenvanger maken van hoefijzer. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This