Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging. Zoals ik vorige week al aangaf ga ik elke week mee doen met de uitdagingen van Ilse van Kreanimo. Dit keer was de uitdaging eigenlijk heel simpel. Iets knutselen met kinderen. Dat moet lukken. Aangezien ik dat vaak genoeg doe.

Met mijn blog denk ik al een jaar vooruit. Ja echt. In grote lijnen staat mijn thema’s en ideeën al uitgewerkt in een schema. Zo ben ik nu al bezig met Valentijn zoals je misschien al hebt gezien. Ook ben ik al aan het bedenken wat ik met mijn verjaardag wil gaan doen. En door een vriendin van mijn kwam ik al op het thema. En daar ben ik op voort gaan borduren.

Dingen die ik wil gaan maken voor mijn verjaardag op geschreven. Maar wat kan ik met de kinderen maken. Tja wat.  En na wat snuffel werk op Pinterest zag ik allemaal leuke doosjes opgeleukt tot fotolijstjes. En voor ik het wist ging mijn brein aan het werk. Bingo het idee is geboren. Fotolijstjes van ijsstokjes. Eerder heb ik al sleeën gemaakt van ijsstokjes voor de leerkrachten. En dit zou goed aansluiten bij het thema van zowel cre- cross als mijn verjaardag.

Iets met twee vliegen in een klap.

Het is zo simpel om te maken. Ja ik weet het. Ik zeg dat vaak. Maar ik ben dan ook van de simpel te maken knutsels en frutsels. Vaak hoor ik mensen zegen, “dat knutselen dat vind ik veel te ingewikkeld”. Dat hoeft het echt niet te zijn. Een kleuter kan deze fotolijsten van ijsstokjes maken, zo simpel is het.

Fotolijstjes van ijsstokjes.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Papier naar keuzen ( minimaal 11 x 11 cm)
 • ijsstokjes 24 stokjes per lijst ( kleur of neutraal, keus is aan jou)
 • alleslijm
 • schaar

Werkbeschrijving:

 • De stokjes ga je stapelen.Leg twee verticaal tegen over elkaar.
 • Doe op alle uiteinden een druppel lijm.
 • Plaats twee stokjes horizontaal op de andere stokjes. Uiteinde op uiteinde.
 • Ga hier mee door totdat er in totaal een vierkant is van 4 stokjes aan elke kant.
 • Laat dit goed drogen

DIY fotolijst van ijsstokjes. Crea cross 2018 Knutselen met kinderen. BMelloW.nl

 • Als het droog is kan je verder gaan.
 • Knip het gewenste papier uit met een afmeting van 10,5 x 10,5
 • Plak dit aan de achterkant vast met de print op de stokjes vast.
 • Nu kan je de frame dat bestaat uit ijsstokjes versieren met Washi Tape, papier, pompoms, lint of wat je maar kan bedenken. Dit hoeft niet.
 • Plak nu een leuke foto in het midden en je fotolijst is klaar. ( zie bovenstaande voorbeeld. Of hang aan een van de ijsstokjes een touwtje met een afbeelding er aan. Dan bungelt er iets in het frame.
 • De foto lijst kan je ophangen door er een touwtje aan vast te maken of kan je neerzetten. Aan jou de keus.

Tip:

 • Ben je leerkracht dan is dit een leuke knutsel opdracht voor in de klas of om de verjaardagen van de leerlingen mee aan te geven.
 • Leuk voor Vader of Moederdag, Valentijn.
 • Sterke magneet er achter en je kan het aan de koelkast hangen.

Lees ook eens: Crea- cross, de leukste DIY’s van 2017

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. En bij Maaike van 31 flowers zij is net als ik co host deze week.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Link droppen en voorwaarde:

[inlinkz_linkup id=760334 mode=1]

Pin It on Pinterest

Share This