DIY kerstballen maken met Mod podge. Je hebt vast wel ergens een kerstbal liggen die niet bij de rest van je kerstuitrusting past. Of kerstballen die er te plastic uit zien. Dan heb ik een leuk knutsel project voor jou. Deze lelijke ballen zijn perfect voor een DIY project. Maak van iets lelijks iets moois en unieks.

Mod podge is een geweldig product en je kan er zo ontzettend veel mee. Als je niet weet wat Mod podge is klik dan hier.

Ik heb voor jou twee simpele projecten gemaakt met Mod podge en kerstballen. De manier van maken is zo goed als het zelfde. Het is alleen met een  ander product bedekt. Beide projecten zijn goed te doen om met je kinderen te maken. Vanaf een jaar of vier zullen ze dit wel kunnen. Zeker het eerste project is hier uitermate geschikt voor. Met een beetje hulp moet het zeker lukken.

Hou er wel rekening mee dat Mod Podge niet altijd uit je kleding gaat en zeker niet in de mond  en ogen moet komen. Dus als je kind hierbij erg onhandig is dan zou ik met dit project nog even wachten. Maar als mama kan je natuurlijk ook lekker je gang gaan.

 

DIY kerstballen maken met Mod podge. Marvel BMelloW,nl

DIY kerstballen maken met Mod podge.

De eerste project is gemaakt van papier. Als je van stripboeken houd kan je deze daar voor gebruiken. Maar een tijdschrift met mooie foto’s van bijvoorbeeld make up en kleding kan je daar ook voor gebruiken. Is je kind nog klein en vind hij/zij het nog moeilijk om te knippen dan kan jij het doen. Maar je kan er ook voor kiezen om verschillende kleuren papier te gebruiken. Dan kan je de kleuren willekeurig plakken. Dit werk dan het zelfde als de kerstballen van stof.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Stripbook, tijdschrift
 • schaar
 • Mod Podge
 • Plastic kerstbal

Werkbeschrijving:

 • Knip een stuk uit een tijdschrift of stripboek. Zorg voor leuke afbeeldingen die niet te groot zijn. Hoe groter hoe lastiger het wordt om het mooi om de bal heen te krijgen. Met gewoon papier krijg je wel kreukels. Hoe groter de papier des te meer kreukels.
 • ik ga er vanuit dat je nu wel een beetje weet hoe Mod Podge werkt.
 • Doe eerst een klein beetje Mod Podge op de kerstbal en smeer het uit. Plak dan je eerste stukje papier er op. Zorg dat het volgende stukje een ondergrond heeft dat bedekt is met Mod podge. Plak daar een stuk papier op en ga zo maar door. Zorg dat het papier elkaar overlappen en zeker de ondergrond dun bedekt is voordat je de stof er op plakt.
 • Heb je de bal rondom bedekt is en ben je tevreden dan doe je nog een laagje Mod podge over de gehele bal. Laat dit dan goed drogen.
 • Let er wel op dat de printen die je wilt laten zien ook te zien zijn. Kon je bij de stof zonder na te denken plakken. Dat kan je nu niet.
 • Zo simpel is het. De kerstbal is nu klaar.

Lees ook eens: Kersthuisje van ijsstokjes

DIY kerstballen maken met Mod podge.

Je kan op de kerstballen nog een beetje glitter aanbrengen. Ik heb dit zelf niet gedaan. Dit omdat ik de stripboeken kerstballen in de jongens hun kamer ga hangen. Ze hebben daar een eigen kerstboom en vind het daar perfect bij passen. En bij een stoere jongenskamer hoort geen glitters. En de stoffen kerstballen vind ik zo al druk genoeg. Als je een minder drukke kerstbal maak dan kan dat net het beetje extra geven.

Lees ook eens: Pompom ornament

Ook kan je kijken naar de soort Mod Podge. Ik vond voor de stripboeken een matte Mod podge beter passen. Maar gebruik je een modeblad dan is zijden glans of hoogglans waarschijnlijk een betere optie. Ga je meer voor een vintage look dan denk ik dat mat weer mooier is. Als je al wat meer ervaring hebt met Mod podge dan kan je de kerstbal ook bekleden met een mooie servet. Alleen is een servet een stuk kwetsbaarder en minder geschikt om met kinderen te maken. Zeker niet kleine kinderen.

DIY kerstballen maken met mod podge

Kerstbal van stof

Dit project is gemaakt  van stof. Je kan stof gebruiken die je zelf mooi vind. Ik had nog wat rest stukjes liggen en hebt die er voor gebruikt.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Stof je hebt er niet veel van nodig nodig. Een paar stroken van een restjes stof is genoeg.
 • schaar
 • Mod Podge
 • Plastic kerstbal
 • Lijm pistool ( optioneel)

Werkbeschrijving:

 • Knip van een aantal stukjes stof kleine stroken, vierkantjes of wat je dan ook wilt. Ik denk wel hoe simpeler de vorm hoe beter het over gaat komen.
 • Als je weet hoe je moet werken met Mod Podge zal je mijn aanwijzingen niet echt nodig hebben. Wil je meer weten over Mod podge dan raad ik je aan om er over te lezen. Nu je op de hoogte bent hoe Mod podge in zijn werking gaat, kan ik je vertellen hoe ik de kerstbal van stof hebt gemaakt en waar je op moet letten.

Lees ook eens: Papieren snoep ornament voor in de kerstboom

 • Doe eerst een klein beetje Mod Podge op de kerstbal en smeer het uit. Plak dan je eerste stukje stof er op. Zorg dat het volgende stukje een ondergrond heeft dat bedekt is met Mod podge. Plak daar een stukje stof op en ga zo maar door. Zorg dat de stukjes stof elkaar overlappen en zeker de ondergrond dun bedekt is voordat je de stof er op plakt.
 • Heb je de bal rondom bedekt met stof en ben je tevreden dan doe je nog een laagje Mod podge over de gehele bal. Laat dit dan goed drogen.
 • Ik heb nog een smalle lange reep stof gebruikt om er een stik in te maken. Deze strik heb ik met een lijmpistool op de bal geplakt.
 • Zo simpel is het. De kerstbal is nu klaar.

Eerlijk gezegd is de kerst bal niet mijn smaak. De stof en kleuren zou ik nooit gebruiken. Het past ook niet bij mijn boom. Het was voor mij een eerste keer dat ik met Mod Podge fabric werkte en ik wilde zien hoe het werkte. Het is gelukt. Nu nog stof vinden met leuke print of kleur die wel bij mijn boom past.

Ik hoop dat ik jullie weer op een leuk idee hebt gebracht. Een perfecte project voor in de weekenden en kerst vakantie. Ook leuk om zelf een persoonlijke kerstbal te maken en cadeau te geven met kerst. Wat vind je van de kerstballen? Is het iets wat je zelf zal maken? En ken jij Mod Podge al? Zo ja waar gebruik jij het allemaal voor.

Veel knutsel plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This