Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is knuffel. Ik wilde altijd al eens een knuffel maken voor mijn kinderen. Dit was dan de perfecte uitdaging.

Een knuffel maken het is iets wat er nooit van kwam maar nu ging ik er voor. Ik vroeg aan mijn dochter wat voor een dier zij wilde als knuffel. Ze wilde een kat.

De vorm wilde ik heel simpel. Het moest meer een kroel/ doekje zijn dat zo zacht is als een kussen. Dus geen volgepropt beestje.

Het stof wat ik wilde gebruiken dat moest een structuur hebben. Geen haren maar ook niet van katoen. Badstof was de perfecte oplossing. Ik had nog wat oude baby handdoekjes die klaar liggen om weg te gaan. Mijn keuze was al snel gemaakt. Recycle.

Ik zeg alvast sorry voor de matige foto kwaliteit. Maar met het waardeloze weer van de laatste dagen is het haast onmogelijk om goeie foto’s te maken.

DIYY knuffel kat

DIY knuffel kat

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ 

Tijdsduur: >60 minuten

Benodigdheden:

 • Papier om de kat op uit te tekenen. ( Ik zal zo snel mogelijk een patroon plaatsen om te downloaden).
 • Stof naar keuzen
 • Vulling
 • Naaimachine en toebehoren
 • Schaar

Werkbeschrijving:

 • Als eerste moet je de kat uittekenen. Hou de vorm simpel. Teken het patroon van de kat twee keer. Vouw een van de delen doormidden en knip dit door.
 • Het doormidden geknipte deel is de rug.
 • De staart kan je zo lang maken als je zelf wilt. De uiteinden moet iets breder zijn. Dit zodat het dadelijk stevig vast komt te zitten.
 • Trek alles over op je stof naar keuze. Het achterpand bestaat uit twee delen. Hou bij het uitknippen van de vorm ongeveer een cm aan extra ruimte over. Dus knip je extra uit.
de staart

De staart

 • De twee delen van de staart plaats je op elkaar. (Zie bovenstaande foto). De verkeerde kant naar buiten. Stik dit dicht onder de naaimachine. Laat de brede uiteinden van de staart open en begin de binnenkant nu naar buiten te trekken. Dit is best een rot klus en vraagt om geduld.
 • Als alles goed gaat krijg je uiteindelijk een mooie staart te zien. (Zie bovenstaande foto).
 • De achterkanten leg je met de verkeerde kant naar buiten neer. Plaats de staart er tussen in. Let hierbij goed op de hoogte van de staart.
 • Spelt het vast zodat de staart niet kan verschuiven. (Zie onderstaande foto).
 • Naai nu de delen aan elkaar vast.

Het lijfje

 • De achterkant is af. Nu kan je de voor en achterste deel aan elkaar vast maken.
 • Plaats de delen met de verkeerde kant naar buiten op elkaar. Let hierbij goed op de staart. Deze moet naar binnen. (Zie onderstaande foto)
 • Stik het lijfje rondom vast. Maar laat een stuk open. Ik deed dat in de zij van de kat. Zo kan ik de kat het makkelijkst weer omkeren net als bij de staart.
 • Keer de e kat weer goed. Druk de hoekjes dan nog even goed naar buiten toe. Zo voorkom je dat bepaalde delen van de knuffel kat niet goed zichtbaar zijn. De oren en poten hebben de neiging om niet goed naar buiten te willen, waardoor de vorm minder goed zichtbaar is.

Vullen

 • Vul de knuffel kat zo vol als je zelf wilt. Als je hiermee klaar bent kan de opening dicht gemaakt worden. Dit gaat het snelst en makkelijkst met de hand.
 • Je DIY knuffel kat is nu klaar.

Tip:

 • De knuffel kat heb ik nog voorzien van ogen. Dit heb ik gedaan door met textiel stift grote cirkels te tekenen. Met twee knopen van verschillende grote maakte ik de pupillen.
 • Let er bij het maken van een knuffel op dat het veilig is. Maak je deze knuffel voor een baby dan zou ik er helemaal niks op maken. Knopen kunnen er af vallen. Hoe goed je het ook vast zet.
 • Bij het dicht naaien van de knuffel kat moet je controleren of dit goed dicht zit. Ook dit kan bij kleine kinderen anders voor gevaarlijke situaties zorgen.

De knuffel kat is klaar, maar ik twijfel of het nog een neus nodig heeft. Wat vind jij?

Veel knutsel plezier!

Melanie mijn naam. BMelloW.nl
Linkparty crea cross BMelloW.nl

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Linspiration

Deze week is er weer een nieuwe co-host. Lindi is de creatieve blogger op Linspiration. Ook haar blog was mij nog onbekend. Al volgde ik haar wel al op Instagram. Maar na wat rond te hebben gesnuffeld kan ik niet anders zeggen….. Wat een super mooie en leuke blog.

Zo leuk om nieuwe creatievelingen te ontmoeten via de link party, crea cross. Op Linspiration vind je van alles terug. Mama dingen, er op uit, wonen en zo veel meer. Neem dan ook zeker een kijkje op haar site.

Vergeet je niet een kijkje te nemen bij Lindi haar versie van de crea cross uitdaging van deze week. Zij maakte een inktvis knuffel.

Lindi kan je volgen op:

Instagram @linspirationl
Twitter LindiMelse
Pinterest LindiMelse
Facebook fb.com/linspirationnl

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer een knuffelbeer.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Inlinkz link party< / a>

Pin It on Pinterest

Share This