DIY kralenketting maak je eigen unieke kralenketting. Van oude kettingen maakte ik met een aantal nieuw kralen en hangers weer een supermooie nieuwe ketting.

Van Kralenkwarts kreeg ik de kans om kralen en benodigdheden te bestellen en er mooie sieraden mee maken. Ik kon niet kiezen dus liet de keus aan hun over. Ik gaf aan genoeg blauw en roze te hebben. En deze kleuren niet meer nodig te hebben. Zwart, groen en goud heb ik daarentegen vrijwel niet. Voor mij zou het dus een grote verrassing zijn wat ik zou krijgen.

En toen kwam het pakketje binnen. Ik was heel blij verrast….

Lees ook eens: Houten kralen beschilderen

DIY kralenketting van oud naar nieuw sieraden

Wat heb ik allemaal gekregen?

Voordat ik je mijn creaties laat zien wil ik in het kort vertellen wat ik allemaal heb gekregen.

 • Nietstiften goud
 • Oorhaakjes goud
 • Knijpraaltjes goud
 • Diverse goudkleurige kraaltjes
 • Waxkoord ketting
 • Memorywire armband
 • Elastiekdraad
 • Lava steen kraal
 • Jade kralen
 • Swarovski kralen
 • En nog veel meer mooie kralen en hangers.

Ik ben echt verwend. De kralen zijn stuk voor stuk prachtig. Vooral de jade kralen en de groene hanger zijn mij favoriet. Welke is jouw favoriet?

Maar ik ben hier niet om alleen maar te vertellen wat ik allemaal heb gekregen. Ik wil je vooral vertellen wat ik er mee hebt gemaakt……

Van oud naar nieuw

Ik besloot om niet alle kralen bij elkaar te gebruiken. Daar vond ik bepaalde niet mooi genoeg bij elkaar voor aansluiten.

Wat je waarschijnlijk niet weet is dat ik graag sieraden maak. Iets waar ik tijdens mijn studie veel mee bezig was. Geïnspireerd door de opleiding en een aantal leuke kralenwinkeltjes in de buurt van mijn school was het begin van de hobby. Jaren later heb ik van mijn toen uit de hand gelopen hobby nog steeds profijt.

Een grote collectie kralen en benodigdheden zijn nog altijd in mijn bezit. Sieraden die niet langer voldoen aan mijn eisen haal ik uit elkaar. Vernieuw ik.

Iets wat jij zelf ook heel goed kan doen.  Haal oude sieraden uit elkaar, voeg mooie nieuwe elementen er aan toe en je hebt weer hele hippe sieraden.

Lees ook eens: Hanger zelf maken

DIY kralenketting

De groene hanger

Bij het zien van de groene hanger had ik meteen een ketting in gedachten. Een ketting die ik ooit maakte en zowel als ketting, armband en riem gedragen kon worden. Kon…. want inmiddels heb ik deze ketting uit elkaar gehaald.

Zoals ik al zei soms maak ik van oude kettingen weer nieuwe. Ook zag ik een paar kettingen die ik ooit in Indonesië hebt gekocht. Die kettingen droeg ik al een tijd niet meer. Ook deze zou ik gaan gebruiken. De kralen en de kleuren van al deze kettingen passen zo mooi bij de hanger dat ik hier mee aan de slag ging. Het koste me meer tijd dan ik had gedacht. Maar ik ben er heel erg blij mee. Een volle ketting die niets meer nodig heeft en vraagt om simpele kleding.

DIY kralenketting van oud naar nieuw

Groene kralen

Tot slot heb ik een armband gemaakt van de groene Parelmoer kralen. Ik kwam net een paar kralen te kort om het helemaal rond te maken. Ik had nog een aantal andere kralen die er best bij passen. Zelf voegde ik nog een zeester bedel eraan toe. De kleuren deden mij aan de zee denken en toevallig vond ik in mijn voorraad een zeester.

Les ook eens:Sieraden uitzoeken lastiger dan ik dacht

DIY kralenketting
DIY kralenketting van oud naar nieuw

De zwart en grijze kralen

Merendeel van de grijze en zwarte kralen ben ik gaan mengen en maakte hier een kralenketting van. Passend bij een reeds eerder gemaakte ketting. Een ketting die ik nog niet droeg omdat ik het toch niet af vond. En deze nieuwe kettingen pasten er perfect bij. Maken het af. Althans voor mij. De lavastenen kralen vind ik perfect voor bij mijn wajangpop hanger die voor mij is meegenomen uit Indonesië. Aangezien Indonesië uit heel veel vulkanen bestaat en veel stranden zwart zijn van de lava een leuk detail die vooral mij iets zegt.

Het was niet makkelijk om de ketting op de foto te krijgen. De ketting is heel lang en komt nog net niet tot mijn navel. Vandaar nog een close- up zodat je de kralen beter kan bekijken.

DIY kralenketting

Zoals je kan zien heb ik nog lang niet alles opgemaakt. Voor de Jade kralen wil ik iets speciaals gaan bedenken. De gouden accessoires ga ik binnenkort mee aan de slag. Je houdt dus nog het nodige van mij te goed. Hier kom ik zeker op terug. 

Maak jij het wel eens je eigen kralenketting? Ken jij Kralenkwarts al? Wil jij graag dat ik je laat zien hoe je sieraden maak? Stap voor stap uitleg. Laat het mij weten. Bij genoeg interesse ga ik een video opnemen waarin ik het uit leg geef. Gaat namelijk iets makkelijker dan in een blog post.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This