Overal zie je de mooiste wand decoraties gemaakt van macramé. Maar nooit eerder waagde ik mij er aan. Totdat ik een DIY macramé pakket zag liggen bij de Action. Dit kon ik uiteraard niet laten liggen en moet wel uitgeprobeerd worden. Zo leer ik niet alleen de basis van macramé maar heb ik ook alles al wat er voor nodig is. Althans dat zou je denken….

Macramé kan er zo veel dingen mee maken. Van hangende bloempotten tot de mooiste wanddecoraties. Al een lange tijd wilde ik het een keer uitproberen. Maar ik wist niet zo goed hoe te beginnen. Nooit nam ik de tijd om het uit te zoeken en uit te proberen. De DIY macramé pakket van de Action kon dus wel eens de uitkomst zijn. En voor de prijzen hoef je het ook niet te laten. ( rond de €2,- dacht ik)

Ik geef vandaag niet alleen mijn mening over de DIY pakket van de Action maar ook vooral wat mijn ervaring is met macramé en hoe je de basis macramé net als ik kan maken zonder deze pakket.

DIY macramé. van de Action

Wat is macramé eigenlijk?

Om het even in het kort samen te vatten:

Macrame is een knoop techniek waarbij diverse patronen ontstaan. Meestal word het gebuikt om plantenhangers, wanddecoratie of vriendschapsarmbanden te knopen.

Natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en jutte lenen zich het beste voor macramé. Maar ook paracord of zpaghetti ( wordt gebruikt in de Action pakket) kan het mee gemaakt worden. Eigenlijk met elk draad. Het een leent zich er beter voor dan het ander. Materiaal wat te veel rek geeft is minder geschikt. Zeker als je er een planten hanger van wilt maken.

Persoonlijk vind ik de natuurlijke materialen het mooiste effect geven. Verf het eventueel in de gewenste kleur.

DIY macramé

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

Ik heb gebruik gemaakt van de kant en klare pakket van de Action. Maar die heb je niet nodig. als je niet het pakket hebt dan heb je nodig:

  • stok
  • touw meerdere bollen.
  • kralen (optioneel)

Werkbeschrijving:

Ik kan er heel duidelijk in zijn. Als je het DIY macrame pakket van de action hebt dan zal je hier een beschrijving in vinden. Helaas snapte ik hun knoop techniek uitleg niet. En ging ik op zoek op Youtube. Toen ik eenmaal de knoop techniek doorhad, snapte ik pas wat er werd bedoeld met de uitleg van de Action.

In het onderstaande filmpje word heel eenvoudig uitgelegd hoe een aantal knoop technieken moeten worden geknoopt. Voor mij werkte dit filmpje en hopelijk ook voor jou.

Maar wat als je niet het pakket hebt dan kan ik me voorstellen dat er nu ineens heel veel stappen zijn overgeslagen. Speciaal voor jou geef ik een korte uitleg van wat je moet doen om te kunnen beginnen.

  • Zorg dat je een stok hebt zo groot als dat jij denkt nodig te hebben.
  • Het is moeilijk om te bepalen hoeveel touw je nodig hebt. Dit is erg afhankelijk van de lengte en breedte van je project. Je moet ongeveer 3,5 keer de lengte nemen per touw. Dus als jij een wanddecoratie wilt maken van 2 meter lang dan moet elk draad 7 meter lang zijn.
  • Er vanuit gaand dat de meest simpele knoop uit vier draden bestaat. Dan kan je wel een beetje uitrekenen wat je nodig gaat hebben aan touw. Het blijft een schatting en ik raad dan ook aan bij twijfel een extra pakket touw mee te nemen. Ongebruikt kan je het meestal wel terug brengen maar als je te kort komt ben je niet blij. Ten eerste kan je niet verder en ten tweede moet je maar afwachten of de winkel het gebruikte touw en kleur nog op voorraad heeft.
  • Als je dit allemaal weet en in huis hebt kan je starten (zie bovenstaande filmpje)

DIY macramé. van de Action

DIY macramé pakket van de Action wat vind ik er van:

Het ging bij mij al mis met de verpakking. Op de doos zie je een mooie vergrijsde mint kleur als touw. Dit bleek een grijs bruine kleur te zijn. Lijkt er niet eens een beetje op.

De meters touw bleek ook te weinig te zijn als ik me zou houden aan hun beschrijving. Het materiaal is zpaghetti en dat rekt enorm uit. Enige voorzichtigheid is geboden. Ik had als snel de neiging om te veel aan het draad te trekken wat het niet mooier er op maakt. Daar moet je dus echt rekening mee houden. Voor een muur decoratie kan dit materiaal prima, maar voor andere doeleinden raad ik het sterk af. Ook geeft het materiaal niet de luxe uitstraling wat ik bij de natuurlijke materialen zo mooi vind. Maar dit is uiteraard persoonlijk.

Het is een leuk starters setje voor kinderen of iemand zoals ik die niks weet van macramé. Maar nu ik mij er iets in hebt verdiept vind ik het toch zonde dat ik het gekocht hebt. Ja ook voor dat geld. Er is te veel mis met het pakket. Ik snap dat je er niet veel van kan verwachten. Maar verkeerde kleur en materiaal vind ik niet zomaar iets.

Lees ook eens: wat vind ik van de chalk paint van de Action.

Macramé is het iets voor jou? Heb jij het wel eens geprobeerd en zo ja wat heb je gemaakt?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

DIY macramé. van de Action

Pin It on Pinterest

Share This