0 In DIY/ Knutselen

DIY mini scrapbook voor de jarige jop.

DIY mini scrapbook voor de jarige jop. Geef een cadeaubon op een originele manier. BMelloW.nl

DIY-mini scrapbook voor de jarige jop. Een cadeaubon vind ik net als geld nooit leuk om te geven. Hoe geef je het dan. In een envelop? Dat vind ik dus niks aan. Geef een cadeaubon op een originele manier. Door een cadeaubon in een scrapbook te verpakken is het een heel stuk leuker om te geven. En zeg nu zelf om te ontvangen.

Zo nu en dan heb ik een manie. Dan wil ik heel veel van iets maken. Zo had ik een tijd terug dat ik veel aan het scrappen was. Voor Moederdag maakte ik er eentje en dat zorgde ervoor dat ik de smaak te pakken kreeg. Meerdere scrapbook projecten volgde direct. Zo wist ik ook dat er een vriendin van mij bijna jarig was. Nou ja bijna. Ik had nog twee maanden. Doordat ik weet dat een scrapbook project best wel wat tijd in beslag kan nemen, kan je nooit vroeg genoeg er mee beginnen.

Zo kwam het dus dat ik een week lang de eettafel in beslag nam met heel veel papier en scraps. Heerlijk vind ik dit. Omdat ik dit een van mijn leukste scrapbook projecten vind wil ik jou deze niet onthouden. Wel zal ik er snel doorheen gaan. Niet alles zal ik in details met je doornemen. Sterker nog ik ga je slechts laten zien wat ik heb gemaakt. Hier en daar verwijs ik je naar de video’s op YouTube of eerder gemaakt werk waar wel uitleg bij staat.

De mini scrapbook voor de jarige jop is zo veel en gedetailleerd dat het te veel en te lange blogpost zal worden als ik alles stap voor stap zal uitleggen. In de nabije toekomst ga ik zelf een YouTube kanaal starten. Zodat ik dit soort DIY-projecten op video kan vast leggen. 

DIY mini scrapbook voor de jarige jop. Geef een cadeaubon op een originele manier

Bladzijde 1 & 2

Op de eerste bladzijde heb ik een papiertje geklemd tussen twee uiteinden. Hier heb ik later nog een boodschap op geschreven wat bedoeld was voor de jarige jop.

Op de tweede bladzijde heb ik een uitvouwbare kaart gemaakt. Op alle vakjes kan ze zelf later foto’s plakken die haar dierbaar zijn. Wat overigens ook op de eerste bladzijde kan.

DIY mini scrapbook voor de jarige jop. Geef een cadeaubon op een originele manier

Bladzijde 3 & 4

Bladzijde 3 heb ik uit drie delen gemaakt. Samen vormt het een vak waar je overzichtelijk kaarten of foto’s kan bewaren. De kaarten die ik ervoor hebt gemaakt zijn eigenlijk bedoeld om foto’s op te plakken. Uiteraard kan je er mee doen wat je wilt.

Wil je uitleg hoe ik deze hebt gemaakt. In mijn blog waarin ik een mini vakantie album maak heb ik bij bladzijde 10 er uitleg bij gegeven.

Op bladzijde 4 heb ik twee tortelduifjes gemaakt. Die je naar elkaar toe kan schuiven. Eerder heb ik deze techniek uitgelegd toen ik een schuif kaart maakte. Verschil is dat ik er nu twee vogeltjes op hebt geplakt in plaats van een hartje.

Bladzijde 5 & 6

Doordat ik het papier van de achter grond zo mooi vond wilde ik hier niet te veel mee doen. Je ziet het op de foto niet zo goed maar er zit een metallic glans op. Op de linker bladzijde besloot ik dan ook niets te plakken. Waardoor je op deze bladzijde een mooie foto kan plakken.

Op bladzijde 6 plakte ik een kaartje dat ik nog over had van een eerder gemaakte kaarten reeks. Voor uitleg verwijs ik je naar mijn blog over hoe je een explotion kaart maakt.

DIY mini scrapbook voor de jarige jop. Geef een cadeaubon op een originele manier

Bladzijde 7 & 8

OP bladzijde 7 heb ik uiteindelijk de bon vastgezet. Dit had op elke andere bladzijde gekund. Maar nu was het duidelijk zichtbaar. De bon blijft geklemd zitten doordat het tussen de strook en het verhoogde plaatje geklemd zit. Zeer makkelijk te maken overigens. Je knipt een leuk plaatje uit op stevig papier of verstevig het door op stevig papier te plakken. Knip het uit en verhoog het met ini mini foam stickers speciaal voor scrapbook projecten. (Weet even de naam niet.) De strook maak je door de uiteinden om te vouwen en vast te plakken.

Als de bon eruit is kan je hier eventueel een foto of iets anders wat je er graag in wilt bewaren ertussen klemmen.

Op bladzijde 8 heb ik niet veel gedaan. Hier heb ik een quote geplakt en een lief strikje. De rest van de ruimte is geschikt voor een foto.

Bladzijde 9 & 10

Wat je misschien niet zo goed kan zien is dat er op de linker bladzijde een vak zit met een papiertje er in wat dezelfde print heeft. Dit vond ik wel grappig. Niet alles hoeft meteen duidelijk te zijn. Uiteraard kan je in het vakje leuke dingen bewaren en op het kaartje foto’s of andere dingen die je erop kwijt wilt.

De rechter bladzijde heb ik een middengedeelte opgehoogd en versierd met echte veren maar ook papieren. In het midden kan een foto, quote of een belangrijke datum geschreven worden. Bijvoorbeeld een datum dat je ging trouwen en op de andere bladzijde foto’s die hierbij horen.

DIY mini scrapbook voor de jarige jop. Geef een cadeaubon op een originele manier

Bladzijde 11 & 12

Beide bladzijdes zijn versierd en hier en daar opgehoogd zodat het er uitspringt. Geschikt voor een kleine foto. Bonnetje of iets wat je tijdens je vakantie hebt gevonden. Hoe dan ook je kan er vast een bestemming voor bedenken.

Bladzijde 13 & 14

Op de linker bladzijde heb ik hier en daar een print opgehoogd met foam. Wil je er foto’s op plakken dan kan je het verhogen achter wegen laten. Iets wat ook makkelijk weer te verwijderen is.

Op de ander bladzijde heb ik weer een explotion kaart gemaakt. Dicht gemaakt met een stukje papier. Op de onderstaande foto kan je zien hoe het er uit ziet als je het open vouwt. Ik vond het wel een grappig idee om er confetti in te doen. En hier en daar erop te plakken.

DIY mini scrapbook voor de jarige jop. Geef een cadeaubon op een originele manier.

DIY mini scrapbook voor de jarige jop. Geef een cadeaubon op een originele manier

Bladzijde 14 & 15

De volgende bladzijdes waren supersnel gemaakt. Op de linker bladzijde heb ik niks meer dan een mooie quote uitgeknipt. De quote heb ik op een achtergrond van diverse bladeren geplakt en dit geheel opgehoogd opgeplakt. Ziet er leuk uit al zeg ik het zelf. Maar was in nog minder dan een minuut gemaakt.

Op de rechter bladzijdes heb ik drie magneten geplakt. Deze kan je makkelijk lost trekken. Waardoor de bladzijde geschikt is gemaakt voor een leuke foto. De magneten zal sommige van jullie misschien herkennen. De magneten waren een DIY-pakket ooit te koop in vele uitvoeringen bij de Action.

DIY mini scrapbook voor de jarige jop. Geef een cadeaubon op een originele manier.

Bladzijde 16 & 17

En dan voor jou de laatste bladzijdes van de mini scrapbook maar eigenlijk zijn dit bladzijde 8 & 9. Ik zag later pas dat ik bladzijdes miste.

De linker bladzijde heb ik gezellig gemaakt. De rechter bladzijdes heb diverse tags gemaakt en dit met een splitpen vast gemaakt aan de mini scrapbook voor de jarige jop. Wil je dit zelf maken op mijn blog mini vakantie boek geef ik bij bladzijde 5 & 6 uitleg.

DIY mini scrapbook voor de jarige jop. Geef een cadeaubon op een originele manier.

Dit was het dan mijn DIY-mini scrapbook voor de jarige jop. Geef een cadeaubon op een originele manier. Ik hoop dat ik je weer hebt kunnen inspireren. Ik kan me voorstellen dat je denkt wat een hoop werk. Dat begrijp ik. Zelf ben ik hier een dagje mee bezig geweest. Maar als je hier nog niet ervaren in bent kan dit uiteraard veel langer duren. Je kan ook een 4 bladzijdes maken. Of het in een kaart vorm maken. Hoe dan ook je kan er zo veel kanten op. Ik geef je slechts een idee mee. Uiteraard maak ik zo’n uitgebreide scrapbook ook niet voor elke verjaardag. Dit is ook voor mij niet te doen. 

Ik maakte eerder al een envelop waar je geld in kan geven. Uiteraard kan je er net zo goed een cadeaubon in stoppen. Dit is een simpelere en minder tijdrovende optie. Of je maakt niet zo een uitgebreide versie van dit boekje. Dit in een kaart vorm maken kan ook. Dan maak je twee of drie van de bladzijdes na die jij het leukste vind.

Geef jij geld of een cadeaubon op een speciale manier? Zo ja hoe? Laat een opmerking achter met eventuele link onder deze blog post. 

Veel knutsel plezier.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply