Cake toppers zie je steeds meer in allerlei thema’s, kleuren en maten. Maar wist jji dat je cake toppers vrij makkelijk zelf kan maken? Ik maakte dit keer My little pony cake toppers. En neem het stap voor stap met jou door.

Het is al even geleden dat ik deze cake toppers maakte. Ik heb ze al lang gebruikt. De taart werd al aangesneden voordat ik ook maar de kans had om er een foto van kon maken. Omdat ik de My little pony cake toppers zo leuk vond wilde ik ze toch met je delen.

My little pony verjaardagsthema.

Begin juni zijn zowel mijn dochter als mijn oudste zoon jarig. Dit werd uiteraard gevierd. Mijn dochter wilde maar drie dingen voor haar verjaardag.

Ik ben echt niet goed in taarten bakken. Eigenlijk kan ik gewoon niet bakken. Wat het ook is. Al jaren maak ik met verjaardagen de zelfde taart. Alleen met elke keer een ander vulling en een andere buitenkant. Moeilijke kunstwerken kan ik er niet op maken. Maar ik kan wel knutselen. Iets voor op de taart in My little pony thema moet toch wel lukken. Al snel dacht ik er aan om cake toppers te maken.

Vorige keer maakte ik een cake topper slinger. Met saté prikkers als uitgangspunt. Dit zou het nu ook weer worden.

 

Moeilijkheidsgraad:   ☆ ☆

Tijdsduur: > 30 minuten

Benodigdheden: 

 • gekleurd karton
 • uitgeprinte plaatjes naar keuze
 • saté prikkers
 • lijm
 • schaar

Werkbeschrijving:

 • Zoek naar plaatsjes op het internet die aansluiten bij het thema van je keuzen. In mijn geval My little pony.
 • Hou er rekening mee dat de plaatjes er vergroot ook nog mooi uit moeten zien. Ik koos er voor om ook te kijken voor plaatjes met een witte of transparante achtergrond. Niet te veel poespas. Vooral plaatjes in de lengte.
 • De plaatjes was een kwestie van  kopie en plakken naar word. Hier kan je de grote nog wat aanpassen.
 • Als je de juiste plaatjes hebt gevonden dan print je ze uit.
 • Knip de plaatjes grof uit.
 • Plak het op een stuk karton
 • Plak de saté prikker er in mee vast
 • Als de lijm goed droog is dan kan je het plaatje goed uitknippen.
 • Herhaal dit bij al je plaatjes.
 • Bak of koop een taart De cake toppers er op en je thema taart is klaar.

DIY My little pony cake toppers

Tip:

 • Vind het het geen fijn idee om met gewone lijm te werken. Een lijmroller geeft minder geklieder.
 • Plak alleen de buitenste lijnen van de papier en karton aan elkaar vast. Knip dan het plaatje goed en gedetailleerd uit. Hierdoor kan je later de saté prikker er in vast maken. Dit maakt het knippen makkelijker.
 • Bedenk goed waar je van te voren de saté stok gaat plaatsen. Ik dacht er eerst niet goed bij na. Waardoor het dwars door het gezicht van de pony ging. (Zie bovenstaande foto.)

DIY My little pony cake toppers

De My little pony cake toppers is dit iets wat jij zou maken? Heb jij met verjaardagen een thema? Zo ja welke thema? Of is er nog een thema wat je graag wilt gebruiken? 

Veel knutsel plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This