Afgelopen donderdag was de eerste crea cross uitdaging van het nieuwe jaar. Helaas lag ik al meer dan een week ziek op bed waardoor ik de crea cross uitdaging niet online kwam. Ook al ben ik nog steeds niet helemaal beter hierbij als nog mijn crea cross uitdaging….

Bij deze als nog en gelukkig nieuw jaar. Dat je maar een mooi en gezond jaar tegemoet gaat.

De crea cross opdracht van afgelopen donderdag was nieuw. Omdat ik iets nieuws voor kerst hebt gekregen wilde ik deze gebruiken.

DIY planten en huisje van papier FLOW voor papier liefhebbers

FLOW for paperlovers

Ik heb de FLOW for paper lovers gekregen. Vorig jaar schreef ik er een review over. Voor dit jaar heb ik dit niet gedaan. Al moet ik zeggen dat ik dit jaar vele malen mooier en leuker vind dan vorig jaar. Wil je zien wat het boekje inhoud kijk dan even bij Paper Lovers 5 voor een indruk.

Dit jaar ga ik er geen review over schrijven. In veel winkels is het al uitverkocht waardoor ik het niet de moeite waard vind om er een hele blog aan te wijden. Omdat ik deze zo veel mooier vind dan vorig jaar zal je regelmatig er wat van voorbij gaan zien komen.

Waarom dan toch deze blog? Ik denk dat dit idee goed te maken is zonder de FLOW magazine. Hoe en wat daar kom ik zo op terug.

DIY planten en huisje van papier.

In de FLOW is het huisje al gemaakt voor je. De planten moet je uitknippen. De Planten plak je daarna op de bodem en vast in en aan het huisje naar eigen inzicht.

Toch wil ik dit idee aan jou mee geven ook al heb je geen FLOW. Maar hoe maak je het dan? Er zijn een paar manieren om dit te kunnen maken.

Kijkdoos

Je kan het idee maken zoals je vroeger misschien wel eens een kijkdoos hebt gemaakt.

  • Knip planten uit een tijdschrift op print mooie plaatjes uit.
  • Maak in de doos een paar ramen waarvan 1 aan de voorkant. (Vergeet niet de deksel).
  • Maak de doos in de gewenste kleur. Dit kan je doen door het te verven of om het te beplakken met stukken papier.
  • Plak de ramen af met crêpepapier of vloeipapier behalve de raam voorin de doos.
  • Maak de bodem groen of met een tegel motief.
  • Plak planten, potten en andere mooie dingen er in.
  • De kijkdoos/ planten en huisje van papier is nu af.
DIY planten en huisje van papier BMelloW.NL

Lees ook eens: Grote papieren bloem maken voor aan de muur.

Schoenendoos

Wil je geen kijkdoos maar een meer open concept dan kan je de deksel er af laten. Het idee en de handelingen blijven verder het zelfde als bij een kijkdoos.

De ramen worden nu niet bedekt. Ook kan je er voor kiezen om de doos om te draaien. De bodem word dan de dak. Door er veel ramen in te maken krijg je veel licht naar binnen en kan je van overal het huis bekijken.

Karton

Heb je geen doos dan kan je er voor kiezen om een stuk karton te gebruiken. Zelf kan je er dan voor kiezen om iets te freubelen wat op een huis lijkt of je maakt slechts een bodem. Op de bodem kan je dan de planten plakken.

DIY planten en huisje van papier

Tip:

De planten knip je uit maar om ze te kunnen plakken moet je aan de onderkant of bovenkant (afhankelijk of de planten staan of hangen) een klein strookje er aan vast houden. Dit stukje vouw je om. Hier doe je dan de lijm en plak je ergens aan vast. Zo kan de plant goed blijven staan of hangen.

Ik hoop dat ik je weer aan een leuk idee hebt geholpen. De planten en huisje van papier is makkelijk en leuk om met kinderen te maken of op school/ opvang na te maken.

Flow magazine voor paper lovers Heb jij de nieuwste paper lovers? Zo ja waar gebruik jij het allemaal voor?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl
Linkparty crea cross BMelloW.nl

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Cookies and Carrot sticks

Voor de crea cross van afgelopen donderdag was Nicole van Cookies and Carrot sticks de co-host van de week.

Nicole is een Belgische blogger met een liefde voor eten. Op haar blog vind je alles op het gebied van lifestyle en lekker eten. Ik volgde haar op Twitter maar ben gestopt met Twitter. Totaal vergeten haar te volgen op andere kanalen en daarmee uit het oog verloren. Bij deze ga ik haar dan ook zeker volgen. Als je denkt haar blog lijkt me wel wat je kan haar volgen op
 facebookinstagram en Pinterest 

Voor de crea cross maakte Nicole Appelgalette, die suikervrij en koolhydraatarm zijn. Hoe goed kan je het nieuwe jaar beginnen.

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Zij maakte van een oude speeltent een nieuwe.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Inlinkz Link Party

Pin It on Pinterest

Share This