Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is superhelden. Een van mijn favoriete uitdaging van dit jaar. Dit keer maakte ik iets wat ik al heel lang wil maken. Maar nooit eerder aan begon. Voor crea cross moest ik het wel maken. Ik gaf mijn mijn hakken een make-over tot superhelden hakken.

Superhelden hakken

Moeilijkheidsgraad: ★ ★  

Tijdsduur: <120 minuten

Benodigdheden:

 • Schoenen in leer, nep leer of canvas
 • Mod podge
 • Kwast
 • Stripboek, papier naar keuzen. (Geen dik papier).

Werkbeschrijving:

 • Ben je nog niet bekend met Mod Podge lees dan mijn blog over Mod podge. Hier vertel ik je alles over Mod podge. En hoe je het moet gebruiken.
 • Maak de schoenen schoon als ze dat nog niet zijn.
 • Laat ze goed drogen.
 • Ondertussen kan je het stripboek of papier knippen tot niet al te grote stukken. Normaal werkt deze techniek goed met grote stukken papier. Maar een schoen heeft veel rondingen. En dit maakt het lastig. (Vandaar de twee sterren)
 • Het papier wat ik heb gebruikt is van inpakpapier. Makkelijk te vormen. Maar laat snel zijn print los en scheurt snel. Na wat fouten is het mij wel gelukt. Niet te veel haast hebben en te nat te willen werken helpt ook. Werk je weer te droog dan kan je weer het papier kapot scheuren. Het is dus echt zoeken naar de juiste balans. Klinkt ingewikkeld. Dat is het niet. Ben je bang dat je de schoenen verpest dan kan je eerst op een stukje hout of wat je dan ook proberen. Pas als je denk het onder de knie te hebben dan ga je het op je schoenen uitproberen.
 • Omdat je met schoenen veel met rondingen te maken hebt kan je het niet volledig glad strijken. Hier en daar zal een vouw te zien zijn. Ik heb daar geen problemen mee. Maar wil het je wel meegeven. Als je denkt dat dit je gaat storen dan kan je het beter niet doen.

Overlappen

 • De stukjes stripverhaal plakte ik iets overlappend voor het mooiste resultaat. Na lang twijfelen heb ik ook de hak mee genomen.
 • Elk stukje papier smeer je goed in met Mod podge, geen stukje over slaan. Om het beste resultaat te verkrijgen heb ik het met een zacht kwastje er op gesmeerd. Als een stukje papier niet bedekt is met Mod Podge dan kan er lucht onder komen en het bol gaan staan.
 • Nadat je alles er op hebt geplakt laat je het rusten. Pas als je zeker weet dat alles droog is ga je nog een laag Mod podge over je schoen smeren. Dit kan je met een zacht kwastje doen of met een spons. Spons is streeplozer als het opdroogt. Kwast kan meer in alle hoeken en gaten.
 • Laat de Mod podge drogen. Herhaal het nog een keer (of zelfs 2 keer).
 • De superhelden hakken zijn af.
Super helden hoge hakken DIY met Mod podge

Wat vind je van de superhelden hakken? Durf jij het te dragen?

Veel knutsel plezier.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl
Linkparty crea cross BMelloW.nl

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Nieuwe co host

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer masker en een cape.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Inlinkz Link Party

Pin It on Pinterest

Share This