Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; Disney. Met een Disney fan als ik ben ik maar wat blij met deze thema.

Als je vorige week mij Disney tag hebt gelezen dan weet je dat ik fan ben van Disney. Zo nu en dan maak ik met heel veel plezier DIY’s rond het thema Disney. Zo maakte ik eerder al een Vaiana krans en een Tinkerbell rok. Toevallig beide gemaakt tijdens een crea cross uitdaging.

Dit keer wilde ik wat anders maken. Iets wat ik nog niet eerder had gemaakt. En zo kwam ik er op om een kleurplaat te maken met allerlei Walt Disney figuren er in. Nee niet door mij getekend. Zo goed kan ik niet tekenen. En zins ik reuma heb is het nog veel moeilijker geworden. Een kleurplaat maken als je niet kan tekenen, kan dat wel?

Ja, dat kan en ik ga het jou vandaag uitleggen hoe ook jij dat kan doen.

DIY Walt Disney kleurplaat. Ook als je niet kan tekenen

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆
Tijdsduur: > 60 minuten
Benodigdheden:

 • printer
 • fineliner
 • wit print papier
 • computer
 • schaar
 • lijm

Er zijn verschillende technieken om een tekening over te zetten.

 • De makkelijkste is kopiëren met een kopieermachine. Logisch toch. Maar er zijn zo veel meer manieren.
 • Zo kan je met carbonpapier heel eenvoudig iets overtekenen. Dit is vooral handig als je een plaatje hebt waarvan je alleen de vorm wilt over nemen.
 • Lichtbak. ( Staat nog altijd op mijn wenslijstje)

Dit zijn wel de meest makkelijke manieren om iets over te trekken. Maar wat als je nu geen lichtbak hebt. Dan kan je altijd het papier voor het raam houden en overtrekken. Of een lamp onder een glazen ovenschaal.

Carbonpapier is niet goedkoop. Als je een niet een al te groot oppervlakte wilt overtrekken dan kan je met een zachte potlood de achterkant in kleuren. Zodra je dan over de tekening de lijnen overtrekt dan krijg je op je papier de lijnen. Heb je een grote oppervlakte dan kan het ook met krijt.

Elke manier heeft zo zijn voor en nadelen. De manier dat ik je vandaag gaat uit leggen is er eentje dat best wel even wat tijd kan vragen. Maar waarmee je echt een hele leuke kleurplaat kan maken waarin alles zit wat jij of je kind er in wilt hebben. Zo kan je het heel simpel aanpassen aan elk thema binnen een verjaardag. Voor vandaag heb ik me aan het walt Disney thema gehouden. Geeft je dochter een prinsessen feestje en heeft ze drie of vier favoriete prinsessen dan kan je deze op een vrij simpele manier verzamelen tot 1 tekening. Eventueel wat tekst er bij.

Werkbeschrijving:

 • Zoek in Google afbeeldingen naar plaatjes passend bij je thema. Bijvoorbeeld: Peter Pan kleurplaten. Let er op dat de plaatjes niet te druk zijn of te veel gebeurd. Kies voor de eenvoudige kleurplaten.
 • Plak alle plaatjes in Word.
 • Maak de plaatjes in een grote dat jij vind passen.
 • Print alles uit.
 • Knip all plaatjes uit. Let hierbij op dat je een klein randje laat om de plaatjes die je uitknipt. Staat er van alles op de kleurplaat dat je niet wilt gebruiken knip dat dan zoveel mogelijk weg.
 • Ga nu net zo lang puzzelen totdat jij tevreden bent met waar wat ligt. Ik heb heel veel plaatjes er in verwerkt. Dit kunnen er uiteraard ook minder zijn. Met een paar grotere plaatjes kan je al snel een tekening opvullen.
 • Lijm de plaatjes met heel weinig lijm vast op de plaats waar je ze wilt hebben. Liefst een klein beetje met de Pritt stift in het midden van het plaatje. Dan kan je makkelijk plaatjes voor en achter elkaar schuiven. En als je iets toch niet leuk vind dan is het nog makkelijk los te maken. (Zie onderstaande ↓ foto)

DIY Walt Disney kleurplaat. Ook als je niet kan tekenen

 • Als alles op zijn plaats zit dan kan je hier en daar met een fineliner lijnen door laten lopen of er nog wat aan toe voegen. Zoals ik met de boom hebt gedaan. Zo kan je in de bovenstaande foto zien dat ik Vaiana verder moest tekenen op het plaatje van Merida.
 • Ben je met alles klaar en ziet je tekening er goed uit dan kan je het kopiëren en uitprinten.
 •  Het inkleuren kan beginnen.

DIY Walt Disney kleurplaat. Ook als je niet kan tekenen.

Denk je na dit alles dat is allemaal leuk maar ik heb er echt geen tijd voor. Mijn versie kan je gratis downloaden. Klik op de onderstaande link

DIY Walt Disney kleurplaat

Kleur jij wel eens kleurplaten in of je kind? Is dit een manier dat jij zelf een keer zal gaan uitproberen?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Dit keer maakte Ilse Viana van glitterfoam. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. Dit keer de mantel van rood kapje

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Link droppen en voorwaarde:

Pin It on Pinterest

Share This