Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging. Elke week ga ik mee doen met de uitdagingen van Ilse van Kreanimo. Raar genoeg had ik met deze uitdaging moeite. Deze week is het thema; zwart/ wit. Als je mijn blog een beetje volgt dan zou het je vast wel zijn opgevallen dat dat niet echt in mijn kleuren pallet thuis hoort. Mijn hersens moesten op volle toeren. Graven in mijn knutsel spullen en toen vond ik het…

Knutselen doe ik toch liever met vrolijke kleuren. Ook al kleed ik me graag in het zwart en is mijn huis veelal wit. De combi zwart/ wit gebruik ik niet veel. In mijn knutsel kast en bakken kon ik ook niet echt wat vinden. Totdat ik mijn kralen verzameling vond.

Ook hier is niet veel zwart in te vinden. Maar wel de witte kralen met zwarte letters er op. Wat kan ik hier mee maken wat binnen het thema past. Armbandjes? Een optie maar dat vond ik te simpel. Om er een dikke, volle ketting of armband mee te maken dat ging het niet worden. Ik had niet zo veel witte kralen meer. Zwart was vrijwel niet vertegenwoordigd. Toen ik de basis vond om een sleutelhanger mee te maken wist ik het een zwart/ wit sleutelhanger.

Zwart/ wit sleutelhanger:

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • basis van een sleutelhanger
 • touw
 • lint
 • knijpkralen
 • rijgdraag
 • zwart/ wit kralen

Werkbeschrijving:

Deze sleutelhanger is makkelijk te maken door een kind. De rijgdraad en knijpkralen kan je ook vervangen voor touw. De basis voor een sleutelhanger, knijpkralen en rijdraad heb ik ooit allemaal bij Xenos gekocht. Deze dingen zijn ook allemaal te koop bij kralen winkels. De letter kralen heb ik ooit bij de Action gekocht.

Ik ga niet uitgebreid uitleggen hoe je om moet gaan met rijgdraad en knijpkralen. Ik ga er een beetje van uit dat je dit al weet als je alles hiervoor al in huis hebt.

 • Bedenk welke naam of tekst je graag wilt hebben. Zoek daar de letters voor bij elkaar. Ik heb gekozen om de namen van mijn kinderen te schrijven. De sleutelhanger wilde ik niet te lang maken waardoor ik de jongens bij elkaar heb geschreven en mijn dochter apart.
 • Rijg de letters en hecht het af met een knijpkraal. Maak je het met touw leg er dan een goeie knoop in
 • Voeg er nog een lint aan toe of wat je dan ook aan leuke dingen hebt.
 • Ik maakte een pompom en liet het draad lang zodat ik het kon gebruiken om leuke kralen aan te rijgen.
 • De tassel had ik graag voller gemaakt maar meer draad kreeg ik niet door de kraal heen. Nu ik er over na denk ik moet nog ergens kant en klare zwarte tassels hebben. Als ik die vind voeg ik deze zeker toe aan de sleutelhanger.

Zoals je ziet heb ik er van alles aan gemaakt. Ik hou van een grote volle sleutelhanger/ bos. Ik ben daardoor ook de enigste in huis die niet continu zijn sleutelbos kwijt is. Een mega sleutelbos is moeilijk te verliezen.

Zwart/ wit sleutelhanger

Het is zo makkelijk te maken. En je kan er je eigen invulling aan geven. Ik laat je slechts een paar mogelijkheden zien. Op deze manier zoals deze is gemaakt is het ook voor een kind makkelijk te maken. Een leuk cadeau om te maken en te geven.

Lees ook eens:Pompom love bugs

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. En bij Roelina van Roelove zij is net als ik co host deze week.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

DIY Zwart wit sleutelhanger

Link droppen en voorwaarde:

[inlinkz_linkup id=761300 mode=1]

Pin It on Pinterest

Share This