DIY’s voor Pasen met spullen van de Action. Ik probeerde een aantal DIY pakketten van de Action uit. Wat ik er van gemaakt hebt en wat ik er van vind lees je op mijn blog.

De Action heeft weer volop Paas spullen liggen. Waaronder ook DIY pakketten. Ik kocht er een aantal en ben ze gaan testen. Twee dozen met slinger en een doos met een leuke ei ter decoratie op tafel.

DIY Pasen met spullen van de Action BMelloW.nl (1)

Er zijn verschillende mini slingers te koop bij de Action voor €0,59 heb je een doosje. Ik kocht er twee en ben ze gaan uit proberen.

De blauwe slinger:

Deze was het makkelijkst om te maken. En ondervond ik de minste problemen mee. Om te kunnen beginnen moet je papieren figuren uit een blad drukken. Maar hier gaat het al meteen fout. De kleine figuren zijn moeilijk uit te drukken en scheuren snel. deze heb ik dan ook niet allemaal kunnen gebruiken.

De mdf figuren beplak je met de papieren figuren. Bij mij zat er geen lijm bij dus moest ik mijn eigen lijm gebruiken. Mod podge was voor mij het antwoord. Het lijmt niet alleen maar legt ook een vernis laag over het papier. Hierdoor kan ik het nog een paar jaar gebruiken.

De meegeleverde touw en kralen heb ik niet gebruikt. Al snel besloot ik dat ik iets anders met de figuren ging maken dan op de verpakking stond.

De roze slinger:

Deze slinger snapte ik maar weinig van. De mdf figuren waren alleen een omlijsting. Mijn eerste ingeving was dan ook om ze te schilderen. Uiteindelijk deed ik min of meer wat er van me verwacht werd.

Bij deze set zat wel lijm. Maar ook nu koos ik voor mod podge. Om dezelfde redenen. De figuren beplakte ik met het meegeleverde vlieger papier in leuke printjes. Nadat ik beide kanten had beplakt knipte ik het teveel er omheen af. Nu besloot ik ook om de binnenkant er uit te halen zodat alleen de frame een printje overhield.  Maar dit bleek nog best een lastig klusje en raad ik dan ook niet echt aan.

DIY Pasen met spullen van de Action Eind resultaat BMelloW.nl

De slinger:

Ook deze figuurtjes ging ik niet maken zoals het bedoeld was. Omdat ik nog genoeg overige Paas spullen in huis had van hout en leuke houten kralen besloot ik dit allemaal te verwerken. Een mega lange kleurrijke  en volle slinger was het gevolg. Lekker gek en over de top ik hou er van.

Inmiddels hangt de slinger niet meer aan de muur maar boven de eettafel. Nu nog een vaas met paastakken er bij. Klaar voor de lente en Pasen. Maar vooral de lente.

DIY Pasen met spullen van de Action Staande Paas ei BMelloW.nl

Paas ei:

Zoals ik al zei had ik drie dingen gekocht zo ook een staande Paasei. Deze was vrij makkelijk te maken. De papieren figuren waren makkelijk uit te drukken en op te plakken. ook hier zat lijm bij. Maar ook nu gebruikte ik mod podge. Er zaten dubbelzijdige foam stickers bij om de papieren figuren naar voren te laten komen. Een techniek wat veel bij scrapbooking wordt gebruikt. Maar deze stickers wilde niet blijven plakken. En dus werden ze al snel aan de kant gegooid.

Nog een nadeel was de slinger. Persoonlijk vind ik het niet mooi dat de eieren niet naar voren zichtbaar zijn. Maar opzij hangen. De Konijnen kop moest ik aan de zijkant hangen anders draaide het meteen onderste boven. De oren zijn duidelijk te zwaar.

Conclusie:

Met een beetje een eigen draai er aan te geven heb je een aantal hele leuke decoraties voor Pasen. Als je net als ik de kou en de winter zat bent. Toe bent aan de kleurige gezellige maar vooral warme lente…. dan kan je het nu een beetje in huis halen.

Maak jij graag DIY’s voor Pasen? Wat vindt je van deze DIY’s voor Pasen van de Action.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

DIY Pasen met spullen van de Action BMelloW.nl (2)