0 In Persoonlijk

Doe een wens dag.

Doe een wens BMelloW.nl

Morgen is het Wereld Wens Dag. Misschien beter bekend als Make a Wish day. En hoe mooi is het om even stil te staan bij alle grote en kleine wensen. De wereld wens dag is de dag waarop de stichting make a wish stil staat bij het vervullen van de eerste kinderwens in 1980.

Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar. Kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Dat doen ze omdat uit onderzoek blijkt dat het vervullen van deze wensen zowel het kind als zijn of haar omgeving kracht en energie geeft voor de toekomst. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en hiermee de eigen kracht van deze kinderen en jongeren heeft aangewakkerd.

Niet de ziekte, maar het kind en de jongere zelf staan centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving. Dit maakt het een prachtig initiatief voor een gezin met een ziek kind. Een glimlach van een kind is het mooiste wat er is. Toch!!

Ik mag van geluk spreken dat ik drie gezonden kinderen heb. Daar ben ik erg dankbaar voor.  Ik zie uit mijn directe omgeving wat het met een gezin en natuurlijk het kind kan doen. Een ziek kind heeft een grote impact op het kind. Maar wat dacht je van de ouders en de andere broertjes en zusjes. Veel aandacht gaat naar het zieke kind en de andere kinderen worden dan nog wel eens “vergeten”.  Althans vergeten, zo voelen ze het vaak.

Even niet denken aan het ziek zijn is dan ook een aangename afwisseling.

Even kind zijn zoals andere kinderen. Niet herinnert te  worden aan het constante gevecht wat er geleverd moet worden. Want ieder kind heeft het recht om kind te zijn en even geen patiënt. Het maakt niet alleen het kind maar het hele gezin sterker voor hun toekomst.

Een wens.

Een liefste wens… een droom die alleen in het hoofd en de fantasie van het kind bestaat wordt werkelijkheid. Een wens op maat met grote aandacht voor elk detail. Voor iedereen een onvergetelijke ervaring. Zo gaat de herinnering aan de wens een leven lang mee.

Je ziet haar ogen opnieuw stralen als ze roept dat ze een eigen kasteel heeft. Er komt dan weer een soort rust over haar heen en ik zie haar genieten. Moeder van wenskind Rinke

Het effect

Een wensvervulling geeft kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak als patiënt gezien worden, de kracht om kind te zijn. Dit heeft een langdurig en positief effect. Op het kind maar ook op zijn of haar omgeving.

Ieder jaar krijgen circa 1.200 kinderen in Nederland te horen dat ze levensbedreigend ziek zijn. Een verschrikkelijk bericht. Al die kinderen hebben (afgezien van het feit dat ze beter willen worden) een wens. En Make A Wish helpt de dromen van deze kinderen uit te laten komen.

Is het niet fantastisch wat deze stichting doet? En omdat het morgen make a wish dag is vind ik dat deze stichting wel even in het zonnetje mag gezet worden.

De organisatie

Een allerliefste wens wordt niet vervuld door met een toverstafje te zwaaien. Er zit een sterke organisatie achter die drijft op vrijwilligers, die zorgvuldig alle stappen in het proces begeleiden en volgen.

Maar jij kan ook helpen!

Make-A-Wish Nederland wil álle kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte een wensvervulling geven. Bij het vervullen van een wens komt veel kijken. In mankracht en geld. Daarom is het belangrijk dat jij Make A Wish steunt!

Dit kan op verschillende manieren:

  • Financieel,
  • als vrijwilliger,
  • met jouw bedrijf
  • als actievoerder

Kijk voor meer informatie op de site van Make a wish.

Ik wil graag kinderen helpen die het minder makkelijk hebben dan ik. Silke (13 jaar), jongste donateur

Een wensvervulling is een welkome adempauze in een zware en intensieve periode van behandelen. Het geeft lucht en is iets moois om naar uit te kijken. Dr. Hans Merks, Kinderoncoloog AMC Amsterdam

Ik doe vrijwilligerswerk omdat ik niet alleen voor mezelf wil leven. Carolien de Graaf, Wensvervuller

Wat denk jij er van. Ga jij Make A Wish helpen? Alle beetjes helpen om ook maar een kind dichter bij zijn of haar droom te laten komen.

Waarom ik dit doe? Waarom ik een stuk schrijf over Make A Wish? Heel simpel naast dat het morgen Doe een wens dag ( Make a Wish day) is vind ik dit ook een prachtige stichting. En die mogen soms best in het zonnetje gezet worden. Ik verdien hier dan ook niks aan. Ik schrijf hier over omdat ik het graag wil. En het belangrijk vind.

Heb jij wel eens gehoord van Make A Wish? Of heb jij er zelf op de een of andere manier mee te maken gehad? Als vrijwilliger bijvoorbeeld of misschien ben je zelf wel een moeder van een kind met een wens.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply