Gisteren ging Roelina voor mij naar het kinderevenement van het noorden, Doe’s gek. Wat zij en haar kinderen er van vonden… Lees je mee?

Doe ’s wat deze herfstvakantie… Doe ‘s gek…

Het is herfst. Het waait, het regent en de bladeren vliegen je om de oren. Verwend als we zijn met de lange zomer, is er op dit moment weinig leuks meer aan buiten moet ik bekennen. Pas op dus voor het gevaar voor verveling en bankhangen deze herfstvakantie. “Doe ’s wat joh, Doe ’s gek bijvoorbeeld, in Zwolle.”

Op uitnodiging van Melanie mocht ik, Roelina, samen met mijn kroost het grootste Noordelijke kinderevenement in de herfstvakantie; ‘Doe ’s gek’ bezoeken. Als voormalig Zwollenaar, en er niet heel ver vandaan wonend, leek me dat nog niet zo’n gek idee. Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam, zochten wij dus de springkussens, kermisatracties en legosteentjes op in de IJsselhallen, Zwolle.

15.000 m² speelplezier in de IJsselhallen Zwolle

Doe's gek een leuk dagje uit, verslag. visjes vangen

Lees ook eens: LEGO land Oberhausen review

Over doe’s gek

Dit jaar word Doe ’s gek voor de tweede maal in de IJsselhallen gehouden. Ruim 15.000 m² vol met werkelijk van alles en nog wat. Als je mij vraagt om dit kinderspektakel te omschrijven, dan weet ik serieus niet waar ik zou moeten beginnen. Want gek, dat is het wat mij betreft wel. Van springkussens (maar liefst 30) tot aan bewegende dino’s en van games tot aan circusattributen;  ‘Doe ’s gek’ staat in het teken van gek doen en vooral heel veel spelen.

Nou, dan zit je bij mijn blagen wel aan het goede adres, kan ik je vertellen. Als hongerige wolven stevenden onze jongens dan ook af op de eerste de beste kermisattractie die ze tegenkwamen, om non stop te spelen tot we zo’n beetje alles gehad hadden. We trapten ons ‘Doe ’s gek’ avontuur af met ‘eendjes hengelen’. Wij kunnen trouwens geen kermis over zonder eendjes te hengelen, dus ook hier kon ik er niet ongemerkt voorbij schuivelen. 20 eendjes en twee ‘gewonnen’ rugzakjes verder, was het tijd om de volgende ‘wereld’ te bezoeken.

Doe's gek een leuk dagje uit, verslag. gave tassen gewonnen

Twaalf thema kinderwerelden bij Doe ‘s gek

‘One down, eleven to go’, zullen we maar zeggen. Want je vindt maar liefst twaalf verschillende kinderwerelden verspreid over de IJsselhallen waar er gespeeld, gebakken, gebouwd, gedanst of gegamed kan worden. Zo vind je in de achterste hal het LEGO thema, waar de Nederlandse vereniging ‘De Bouwsteen’ weer bijzondere kunstwerken heeft laten verrijzen. Gelukkig mochten de kids ook zelf bouwen. Want verlekkerd van alle elektrische LEGO treinbanen waar je NIET aan mag komen, werd de drang om zelf wat in elkaar te knutselen nogal groot.

Doe's gek een leuk dagje uit, verslag. Lego land

Lees ook eens LEGO opdrachten kaartspel gratis uit te printen

Naast het LEGO thema bezochten we ook een kinderboederij, maakten we bouwwerken van rietjes, dansten we voor het podium, aten we Spaanse Churro’s met (te) veel poedersuiker en bekeken we bewegende dino’s die tijdelijk Dinoland Zwolle waren ontvlucht. En een ritje in het (mini) reuzenrad kon natuurlijk ook niet ontbreken. Maar er is meer geks te doen. Ook een bioscoop, tal van trampolines, pannavoetbalkooien, een skelterbaan en uiteraard genoeg te eten en te drinken maken ‘Doe ’s gek’ tot een alles-kan (en mag) event voor kinderen in de leeftijd van 4 – 11 jaar. Overigens ook voor kinderen jonger dan 4 is er genoeg te beleven.

Kortom; je hoeft je niet te vervelen deze herfstvakantie.

Denk je na het lezen van Roelina haar verslag over doe’s gek ik wil daar heen, je kan er nog tot zondag terecht.

Tickets voor Doe ’s gek koop je online voor €12.50 per persoon. Aan de kassa betaal €14.50. Kinderen t/m 3 jaar zijn zelfs gratis. Doe ’s gek is er nog tot 28 oktober in de IJsselhallen in Zwolle en heeft haar deuren dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.

Dank je wel Roelina voor je supersnel verslag. Leuk om te lezen dat jullie je zo vermaakt hebben. En hoe leuk zijn de gewonnen tassen. Volg je Roelina nog niet neem dan vooral een kijkje bij haar. Zij heeft niet alleen een gezellig blog maar is ook nog grafische vormgever. 

Ga jij nog iets leuks doen dit weekend? Of ben je misschien al naar doe’s gek geweest? Zo ja wat vind jij er van?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This