Morgen is het Donut dag. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Hoe kan ik dan ook anders dan een donut pinata te maken. En weet je wat het mooie aan de donut pinata is, het is zo simpel. Ik had er twee in een half uurtje gemaakt.

Morgen is het dus donut dag. Ik dacht wat is dit nu weer voor een gekke dag. In Amerika verzinnen ze ook de gekste dingen. Totdat ik me er eens in ging verdiepen. Toen was deze dag ineens niet meer zo gek. Maar heel logisch.

Op de eerst vrijdag van de maand juni vieren ze in Amerika donut day. In 1938 bedacht de Leger des Heils een inzamelingsactie. Donuts werden verkocht en later zelfs uitgedeeld. Het was bedoeld voor de armen en de soldaten die vochten tijdens de eerst wereld oorlog. Het lekkere zoete goedje, de donut wordt zins die tijd elk jaar op donut day door het Leger des Heils gegeven aan de armen.

Ik zei het toch zo gek is donut dag niet. En om deze dag een beetje mee te vieren, heb ik een donut pinata gemaakt. En het mooie is deze pinata is zo makkelijk. Ik had er twee in een half uurtje gemaakt. En ook al ben je misschien niet een geoefende pinata maker. Dan nog ben ik er van overtuigd dat je het binnen een uurtje kan maken.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur:  <60 minuten

Benodigdheden:

 • Karton.
 • wit of licht bruin crepe papier
 • gekleurd  stevig papier
 • schaar
 • lijm
 • plakband, voorkeur schilders tape
 • snoep

Werkbeschrijving:

Voordat ik begin wil ik zeggen dat ik dit keer geen echte pinata’s hebt gemaakt. Maar neppen, faux pinata’s. Ik ga ze als decoratie gebruiken in mijn dochter haar kamer. Ik ben verschillende nep snoepjes aan het maken. En dit vond ik er bij passen. Uiteindelijk zal dit boven haar keukentje komen te hangen.  Wil je wel een echt maken dan is dat geen probleem. de basis blijft het zelfde.

Ooit schreef ik al een blog bericht over Mini hartjes pinata. Hierin staat duidelijk stap voor stap uitgelegd hoe je een pinata moet maken. Ik verwijs je dan ook naar Mini pinata hartjes voor meer uitleg. Ik ga het vandaag in het kort uitleggen.

donut pinata BMelloW.nl

 1. Knip de vorm van een donut twee keer uit. Maak stroken van ongeveer 7 cm breed en vouw die om de vorm heen. Zet dit vast met tape.
 2. De onderste helft van de donut is klaar. Hier kan je nu de linten en ophang punt nu in maken. De snoep en eventueel kleine speelgoed er in plaatsen.
 3. Maak de ovenkant nu dicht met tape. Omwikkel de donut met crêpe papier. Doe dit door het crêpe papier elke keer door het gat heen te halen. Ga hier mee door totdat de donut geheel bekleed is met crêpe papier.
 4. Teken nu een vorm uit dat kan lijken op een glacé laag dat vaak op de donut zit. Plak er nog wat kleine sprinkels op en je bent klaar.

Donut pinata. super simpel om te maken. Leuk als decoratie.

Lees ook eens: Super leuke ideeën voor een Trolls feestje.

Dit was het dan de donut pinata. Wat vind jij er van? Leuk voor een verjaardag of als decoratie? Is het iets wat jij zal gaan maken?

Mocht er toch iets onduidelijk zijn in mijn uitleg.Stel dan gerust je vraag. Ik zal er alles aan doen om het je als nog duidelijk uit te kunnen leggen.

Veel knutsel plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This