Kick ass met Pinterest Ebook

Kick ass met Pinterest

Leer zelfstandig vanuit je luiestoel de basis en meer over Pinterest.

Stap voor stap neem ik de basis met je door hoe je het moet opzetten en inzetten. Voer de stappen zou noukeurig mogelijk uit voor een maximaal resultaat….

meer bezoekers, bekendheid en omzet.

Kickass met Pinterest

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest.

Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten.

*Bij aankoop, ga je akkoord met de voorwaarden.
Kick ass met Pinterest Ebook

Over het boek

Maak jij voor je blog of bedrijf nog geen gebruik van Pinterest? Weet jij niet zo goed waarom je het moet gebruiken? Een vraag die ik je stel is: waarom niet!!

Pinterest is een krachtig middel om in te zetten voor je blog of bedrijf. Waarom ik blog en bedrijf apart benoem? Niet iedereen heeft van zijn of haar blog een bedrijf gemaakt, nog die ambitie. Maar meer bezoekers dat willen we allemaal. In ieder geval wil je bekender worden bij een zo groot mogelijk publiek. Zowel als bedrijf als bij een blogger. Met als logisch gevolg meer omzet.

Al heb je als blogger misschien niet de ambitie om fulltime te gaan bloggen. De kosten die je maakt er uit halen zal toch al leuk zijn. Met dit alles kan Pinterest helpen. Ik ga je vertellen hoe.

Na het lezen van het boek weet jij alles wat er nodig is om meer uit je onderneming te halen met Pinterest. 

Stap voor stap neem ik de belangrijkste dingen met jou door. Wat en hoe je het moet doen. Waar je op moet letten. Samen met afbeeldingen en duidelijke uitleg. Voer alle stappen uit en je zal snel resultaat zien. 

Of je al even bezig bent met Pinterest, of er nog niks mee hebt gedaan. Iedereen zal de nodige kennis kunnen halen uit het boek.

Voor wie is het E-Book bedoeld?

Ben jij?

ZZP-er, Werkzaam in marketing, blogger, webshop eigenaar of Virtueel Assistent, en wil jij meer leren over Pinterest?

Schrijf jij of begeef jij je in de volgende niche? Dan mag Pinterest niet ontbreken in jouw Sociale media strategie plan.

Mode en beauty

Doe het knutselen

Kinderen en ouderschap

Fotografie

Ontwerp (Grafisch, kunst)

Eten en drinken

Gezondheid en fitness

Reizen

Educatie ( in het breedste woord)

Huisdecoratie

Kick ass met Pinterest

Lees de eerste hoofdstuk waarin ik je uitleg waarom Pinterst zo waardevol is.

Hoofdstuk 1

Hoe kan Pinterest je bezoekers en omzet verhogen?

Maak jij voor je blog of bedrijf nog geen gebruik van Pinterest? Weet jij niet zo goed waarom je het moet gebruiken? Een vraag die ik je stel is: waarom niet!!

Pinterest is een krachtig middel om in te zetten voor je blog of bedrijf. Waarom ik blog en bedrijf apart benoem? Niet iedereen heeft van zijn of haar blog een bedrijf gemaakt, nog die ambitie. Maar meer bezoekers dat willen we allemaal. In ieder geval wil je bekender worden bij een zo groot mogelijk publiek. Zowel als bedrijf als bij een blogger. Met als logisch gevolg meer omzet.

Al heb je als blogger misschien niet de ambitie om fulltime te gaan bloggen. De kosten die je maakt er uit halen zal toch al leuk zijn. Met dit alles kan Pinterest helpen. Ik ga je vertellen hoe.

Pinterest is geen sociale media.

Ook al wordt Pinterest gerekend als een sociale- mediakanaal, toch is dat niet zo. Je kan op Pinterest niet lekker sociaal zijn. (Al is dat met de komst van de community ’s wel veranderd) sociaal is het nog lang niet. Het is nog altijd een zoekmachine. Behandel het ook zo.

Groot verschil met Google is dat je op je Pinterest account het allemaal geordend op kan slaan. En vooral dat laatste maakt het een ideaal kanaal om mee te werken.

Groot bereik

Dagelijks gebruiken miljoenen mensen Pinterest om ideeën te vinden over allerlei onderwerpen. Meer dan 75% van de ideeën komt van bedrijven zoals dat van jou – daarom ben jij zo belangrijk voor pinners.

Dagelijks gebruiker:

. 250 miljoen mensen,

. 175 miljoen pins

En groeit nog elke dag.

Toch zijn er maar weinig Nederlandse bloggers en bedrijven die optimaal gebruik maken van Pinterest, en dat is echt zonde. Veel weten niet zo goed wat ze er mee aan moeten. En of het wat kan betekenen voor hun blog of bedrijf. Het is wel degelijk een kanaal die veel voor je blog of bedrijf kan betekenen.

Ik weet niet hoe het met jou zit. Maar als ik inspiratie nodig heb, over wat dan ook, is Pinterest het eerste waar ik ga kijken. Als ik iets zie wat ik zoek of leuk vindt sla ik het op of klik ik door. Heb ik geen tijd om het uitgebreid te bestuderen dan sla ik het op.

Lees ik het en vind in de informatie waardevol dan sla ik het alsnog op. Mijn lezers geef ik graag waardevolle Pins mee. En volgens onderzoeken ben ik hier niet de enigste in.

250 miljoen actieve bezoekers per dag.

Daar zitten heel veel potentiële klanten of bezoekers bij. De afbeeldingen werken als een piramide effect.

(1 geeft het door aan bijvoorbeeld 4 pinners die geven het allemaal weer door aan 8 pinners enz.). Dat is echt de grootste plus punt van Pinterest.

Algoritme

Bij Facebook verdwijnt je net geplaatste bericht al na 30 minuten uit beeld, zeker als er niet direct op wordt gereageerd of geliket. Dit geld ook voor Instagram. Twitter (voor als je daaraan doet) is het levensduur van je bericht zelfs nog korter. En het steeds veranderende algoritme maakt het spel op die sociale mediakanalen er niet makkelijker op.

Pinterest heeft ook een algoritme maar is niet zo veranderlijk als de andere kanalen. Pinterest ziet er misschien lastig uit, maar is dat zeker niet. Als jij de regels in acht neemt dan kan ook jouw blog of bedrijf een succes zijn.

Zoekmachine

Pinterest is een zoekmachine en daardoor kan een oud bericht maanden soms zelfs jaren later nog gevonden worden. Zo is mijn bericht (op mijn andere blog) over een zoutdeeg recept viraal gegaan op Pinterest. Inmiddels al meer dan 50.000 keer gedeeld. Ik ben de tel inmiddels kwijt. Steeds vind ik het weer terug met weer een nieuwe link naar mijn site van dit bericht. En elke dag komen via deze link tientallen bezoekers naar mijn site. Op een zeker hoogtepunt zelfs meer dan duizend per dag.

De kracht van Pinterest zit hem dan vooral in het zoeken en viraal gaan van een pin.

Bedrijven en bloggers die zijn begonnen met het plaatsen van Pinterest afbeeldingen zagen hun omzet en bezoekersaantallen snel groeien.

Nadelen Pinterest

Een nadeel van Pinterest kan zijn dat je vers geplaatste pin niet altijd direct wordt opgepikt. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden. Zo ging een pin van mij pas 2 jaar na het schrijven viraal. Een blog waarvan ik maar niet kon begrijpen dat het niet werd opgepikt. Totdat ik mijn content ging aanpakken. Nieuwe afbeeldingen ging plaatsen en het rond Sinterklaas weer flink ging promoten. Binnen een dag werd het opgepakt en in een week meer dan 3000 bezoekers opgeleverd.

Tip:

Als een Pinterest afbeelding niet aanslaat kijk dan nog eens goed naar je afbeelding en je content.

Er is nog iets waar je met Pinterest rekening moet houden. En dat is de tijd van plaatsing. Dan heb ik het niet zo zeer over de tijd of dag. Eerder over de periode. Twee weken voordat het Kerst is beginnen met het plaatsen van Kerst gerelateerde content is te laat. Begin gerust 6 tot 8 weken voor de datum er al mee.

Heb je een winkel dan is dit ook voor jou de perfecte tijd om je Kerst items te gaan promoten. Heb je een blog dan kan ik het me zo voorstellen dat je niet dan al wilt beginnen met Kerst content te schrijven. Denk er dan eens aan om oud werk onder de loep te nemen. Nieuwe links in oude content te plaatsen. Eventueel nieuwe afbeeldingen. Plaats afbeeldingen in deze werken voorafgaand alvast beetje bij beetje op Pinterest. Je zal zien dat het je heel erg veel gaat opleveren.

Een goeie content en sociale mediaplanner is dan ook key. 

Tip:

Zo nu en dan oud werk opnieuw bekijken kan echt geen kwaad. Als een pin niet loopt en je bent overtuigd van je content kan het maken van een andere Pinterest afbeelding al wonderen verrichten.

Plaats desnoods 2 of 3 Pinterest afbeeldingen in je blog. In je Pinterest statistieken zie je met de tijd welke van die pins het goed doet en welke niet.

Speel hier dan ook op in.

Om in jouw Pinterest statistieken te kunnen kijken moet je een zakelijke account en rich pins hebben aangemaakt.

Waarom moet je gebruik maken van Pinterest? Ik geloof dat dat nu wel duidelijk is. En als je nog niet overtuigd ervan bent…..

Probeer het dan eens door 5 Pinterest afbeeldingen te plaatsen op Pinterest die allemaal linken naar de juiste pagina op je site. Geef het een paar weken. Ik durf je te verzekeren dat het zijn vruchten zal afwerpen.

Hoofdstukken

Pagina's

Meer lezen Koop dan snel het boek. Kickass met Pinterest. Een completer boek over Pinterest ga je niet vinden. Succes gegarandeerd.

Inhoud

Kick ass met Pinterest Ebook

Hoofdstuk 1

  • Waarom Pinterest?
  • Met welk doel gebruik je Pinterest?

Hoofdstuk 2

  • Zakelijk account aanmaken.
  • Rich pins

Hoofdstuk 3

  • Pinterest borden

Hoofdstuk 4

  • Visueel aantrekkelijke pins.

Hoofdstuk 5

  • Pin plaatsen op Pinterest

Hoofdstuk 6

  • Keywords

Hoofdstuk 7

  • Hashtags

Hoofdstuk 8

  • Hoe vaak, hoe laat, wanneer het beste pinnen?

Na het lezen van het boek weet jij alles wat er nodig is om meer uit je onderneming te halen met Pinterest. 

Van het begin tot het eind neem ik alle stappen met jou door. Stappen die van jouw onderneming een succes maakt.

Alle stappen worden verduidelijkt met afbeeldingen. Hierdoor kan je heel eenvoudig zien wat je moet doen. Samen met het uitleg moet ook jij het kunnen.

Voer alle stappen uit en je zal snel resultaat zien. 

Of je al even bezig bent met Pinterest, of er nog niks mee hebt gedaan. Iedereen zal de nodige kennis kunnen halen uit het kick ass boek.

Pin It on Pinterest