Happy birthday 2 me. Vandaag weer wat dichter bij de 40. Yeah. En dat moet gevierd worden. Of dichter bij de 40 komen nu iets is om te vieren, daar ben ik nog niet over uit. Maar het deed mij wel terug denken aan vooral mijn jeugd. Vandaar een trip down memory lane.

Eigenlijk ging ik al nadenken over mijn jongen jaren nadat George Micheal was overleden. Ik dacht terug aan al zijn muziek waar ik van kinds af aan al naar luisterde. De grote poster van hem die in mijn kamer hing. En al snel dwaalt mijn gedachten af. (Dat gebeurt nogal vaak.) En toen dacht ik terug aan al de artiesten waar ik als kind naar luisterde.

Een trip down memory lane doet je ook realiseren dat je toch echt oud wordt.

Tekenseries:

Laten we het eens hebben over televisieseries.


BesteKrabbels.nlTroetelbeertjes plaatjes

Wie kan zich de troetelbeertjes nog herinneren? Mijn zoon zijn knuffel die overal mee naar toe moet is een troetel aapje. Van de troetel neefjes. Dit was iets minder bekend maar niet minder leuk. Daar in tegen heeft mijn dochter  een mooie turquoise maar daar kijkt zij nog niet naar om. Stiekem wil ik hem hebben.

Weet je waar ik echt graag naar keek de snorkels. Dat vond ik toch zo leuk. Waar keek jij het liefste naar?

Een minder bekende serie was Candy Candy. Ik kan me nog herinneren dat ik een dekbedovertrek van haar had. Waar het verhaal over gaat,  ben ik een beetje kwijt?  Weet jij het nog.

Maar wat ik nu toch wel zo erg vind is dat ze veel van de oude series echt vern#%kt hebben door het op nieuw uit te brengen. Het ziet er niet uit. Of ben ik de enigste die dat vind.

TV series:

Tv series. Het zijn er zo veel dat ik er even in een hoog tempo doorheen ga. Alf, Full house, Save by the bell, 90210, Married with Childrengrowing painsbaywatch, Melrose place enzovoorts.

Herken jij er nog een aantal?  Ik keek na al deze series en meer. En jij?

Speelgoed:

Mede dankzij mijn dochter zijn er een hoop dingen weer boven komen drijven. My little pony. Ik was er als kind al weg van en nu mijn dochter er een aantal heeft gekregen begon het allemaal weer te dagen. De pony’s met hun mooie kleuren. Vooral de eenhoorn variant vond ik magisch mooi.

De tv serie heb ik niet zo heel erg veel gevolgd, tenminste ik kan het me niet zo goed herinneren. Met de pony’s speelde ik ook niet zo veel ik vond ze vooral erg mooi en wilde ze “mooi” neerzetten.

De lolobal. Hier kon ik me echt uren mee vermaken. In het huis was meestal niet zo een succes. Maar in huis kon mijn moeder soms ook stiekem de lolobal uitproberen. Vooral er mee touwtje springen vond ik erg leuk. Nooit zal ik vergeten hoe ik mezelf hebt geleerd om op zo een ding te staan. In de keuken aan het aanrecht. Vloeken en tieren, maar de aanhouder wind.

Een trip down memory lane.

De plopper dat was toch wel een dingetje. Als je niet uitkeek dan had je dat ding keihard terug gekregen in je gezicht. Blauw oog tot gevolg. Zal dat de reden zijn dat ze uiteindelijk verboden werden.

Sticker boekjes sparen en die dan bewaren in een schrift. Schriften vol had ik met stickers. Spaarde jij ze ook?

Rubik kubus. Ik heb dat ding nooit begrepen. Uren aan verspilt. En heeft mijn zoon het zelfde dilemma.

Nee de view master dat was toch wel te gek. Elke keer weer verwonderend naar een plaatje kijken die je al duizenden keren had bekeken. En wat was je blij als je nieuwe plaatjes er voor kreeg.

Popples het lieve beertje dat kon veranderen in een bal. Ik had een witte. Dat vond ik maar niks want ik wilde roze, alles moest bij mij roze zijn dus ook mijn poppel. Bovendien vond ik het nogal tegenvallen.  De reclame deed je geloven dat je een bal in de lucht gooide en er een beer uit kwam.  Helaas moest je zelf de beer er uit halen en er in stoppen.

Barbies. Oké ze zijn er vandaag de dag nog steeds.  Maar bij lange na niet meer zo populair als toe.  Lang lang geleden.

Ik had er werkelijk alles van. Zwembad, huis,  fitness ruimte,  paarden,  honden,  katten,  auto’s.  Pfffff wat had ik niet.  Een echte Barbie junkie.  En vreselijk verwend.

Dit was slechts een greep uit de speelgoed. Er is zo veel leuks.  Waar speelde jij vroeger graag mee?

Muziek:

Ik was vanaf een jaar of 7 alleen maar met muziek bezig. Elk blad dat er te koop was over muziek kocht ik. Ik ging met mijn stiefvader naar beursen op zoek naar platen. Heerlijk vond ik dat. Oooo wat mis ik het gekraak van platen. Dat was nog eens echt muziek luisteren.

Met mijn eigen platenspeler en later stereotoren luisterde ik altijd naar muziek.

Maar waar luisterde ik zoal na?  Dan moet ik terug denken aan de posters boven mijn bed. Graven naar wat toen nog echte muziek was. (Over het algemeen.)

Van wham tot later George Michael.  De poster van hem uit de clip van Faith hing in mijn kamer,  naast Jannet Jackson uit de klip ritm nation. Met haar stoere zwarte outfit en zwarte pet. Uiteraard kon Michael Jackson niet ontbreken met een poster van de clip Bad.

Maar mijn meest favoriete was toen al Madonna. Ik was een kloon van haar. Big hair,  grote strikken er in. Mega veel kettingen en armbanden. De naveltruitjes en kokerrokken in de meest fluoriserende kleuren.

Maar ook,  Doe Maar,  Dolly Dots, Kylie Minogue,  Rick Ashley, Jason Donovan waren in mijn jonge jaren muziek wat ik maar wat graag mee blerde.

Maar weet je wat mijn eerste grote liefde was.  De eerste boyband na de gebroeders Jacksons.  Een groep waar de hele boyband hype mee is begonnen.  Jordan, Donny,  Danny, Janathan en Joey.

Ik heb het natuurlijk over de New Kids On The Block.  Posters, kussens, petten,  het grote boek, stripboeken. Echt alles had ik van ze. Had jij een crush op een van de hunks?  Ik viel als een blok voor Joey.

Kleding:

Wie in de jaren 80 opgroeit kan niet zonder de overdaad aan sieraden, big hair en neon kleuren. Ik had het allemaal. Van naveltruitjes tot koker rokken en gevlekten skinny spijkerbroeken, All stars en Nike high top gympen. in het wit blauw en wit rood. Ik volgde de mode op de voet. Maar er ging voor mij tot aan het voortgezet onderwijs niks boven de kleur roze. Rokken en lakschoenen. Te vreselijk maar dat is wat ik toen wilden en niks anders.

Later vanaf een jaar of 16 kwam de house music tot een doorbraak bij het grotere publiek. De Ausies, Cavello’s en Nike Air Max-en waren niet meer aan te slepen. Ik had nog net geen opgeschoren haren. Maar vanaf die tijd is mijn liefde voor de house muziek geboren. En nooit meer over gegaan. De bijbehorende kleding style heb ik na een jaar of 2 al ingeruild voor een wat meer origineler geheel. Geen trainingspakken meer aangehad zins de dag dat ik het inruilde.

Een trip down memory lane.

Is het mij gelukt om je mee te nemen in een trip down memory lane?

Lees ook eens: Wat wilde ik vroeger worden en misschien nog steeds.

Altijd leuk om even te denken aan de dingen uit je jeugd. Sommige dingen zijn inmiddels al weer terug van weggeweest. Andere dingen hoop ik nooit meer terug te zien. Wat is jou het meeste bij gebleven uit je jeugd?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This