Mijn eerste buller journal. Best spannend om er in te beginnen.Vanaf nu zal ik je zo nu en dan mee nemen in de wereld die bullet journaling heet.

Door de enorme stroom aan informatie ben ik het spoor een beetje bijster Ik kan me heel goed voorstellen dan jij als beginner het ook niet zo goed meer weet. Vandaag geef ik je een paar tips en neem ik je mee in mijn avontuur van een bullet journal.

Help!!! waar ben ik aan begonnen? Ook ik ben overstag gegaan en doe mee aan de rage die bujo wordt genoemd. Maar hoe begin je en wat kan je er allemaal mee? Er is zo ontzettend veel informatie te vinden over een bullet journal dat ik het spoor een beetje bijster ben. Herkenbaar?

Na maanden met mezelf ik conclaaf te zijn gegaan of ik er wel aan moest gaan beginnen ben ik overstag. De reden ik kan geen geschikte betaalbare agenda vinden. Een agenda waar ik alles wat ik belangrijk vind in kwijt kan.

Het zoeken naar de perfecte bullet journal kon beginnen.

De juiste bullet journal.

Het begint bij het vinden van een geschikte bullet journal. Ga je voor eentje met gewoon lijn papier of ga je voor de gestipte (dottet) papier. Een Bullet journal waarin je alles zelf moet doen of eentje waar je een beetje hulp bij krijgt.

Eerst begon ik het uit te proberen in een notebook met gewoon lijn papier. Maar al snel merkte ik dat het voor mij niet werkte. Ik wilde immers een agenda er van maken. Had ik een bujo gewild waarin ik mijn lijstjes en hersenspinsels op kon schrijven, dan hadden lijntjes ook volstaan. Maar dit was  het toch echt niet. Niet voor een agenda, niet voor mij.

Maar welke bullet journal is dan voor mij het meest geschrikt? Ik ben eens gaan zoeken naar de verschillende soorten. Reviews gaan lezen over al deze bullet journals. Maar hier werd ik niet heel veel wijzer uit.

Het is net als met een telefoon. Je bent pro Samsung of Iphone. Zo lijkt het ook wel met de bullet journals. Je bent pro Mus of Leuchtturm.

Ik kwam er echt niet uit. Zien en voelen dat moest ik.

Mijn eerste bullet journal

In de boekhandel hadden ze geen Leuchtturm. Maar wel heel veel verschillende van Mus. Zo viel mijn oog op de horizontale Mus. Blauw met goud. Niet echt mijn ding. Maar de buitenkant vind ik niet echt belangrijk. Dat fiksen we wel. Waarom deze Mus voor mij dan wel opviel is natuurlijk ook de vorm. Maar vooral omdat het papier mooi wit is. Steviger dan de andere, dikker papier en veel bladzijdes. Deze zal het worden.

Overige benodigdheden:

Omdat ik veel knutsel en teken heb ik al veel spullen. Maar ook ik zie vele bujo verslaafden met mega veel en vaak ook duren pennen en stiften. Leuk als je al een beetje weet welke kant je op wilt met je bullet journal. Of net als ik al vaak teken, kleur enz. Anders vind ik dit echt zonde van het geld.

Voor nu wil ik beginnen met de basis en geen opsmuk. Dat komt later wel. Ik wil het vooral strak en simpel houden. En een juiste indeling vinden. Meer dan een liniaal en een zwarte fineliner heb ik niet nodig.

Oké toch nog iets. Ik vond mijn kalligrafeer pennen van school terug. Hier mee schrijf ik heel af en toe.

Als je het mij vraagt: “Wat heb je echt nodig om een bullet journal te beginnen?” Een notebook/ bujo en een pen ( eventueel liniaal) is voldoende. De rest komt wel, of niet.

De Horizontale mus, wat vind ik er van:

Tot nu toe ben ik er erg tevreden mee. Vele reviews waren het er wel over eens dat het papier goed was. Maar veel mensen hebben moeite met het formaat en het feit dat het horizontaal is. Persoonlijk vind ik dit geen probleem. Het was even zoeken en proef tekenen voor het vinden van een juiste indeling. Maar het is mij gelukt.

Deze bujo gaat als een agenda functioneren. Klein hoeft het voor mijn niet te zijn. Ik wilde juist groot. Met een kleine agenda’s ben ik altijd aan het prutsen en moeilijk doen met schrijven. Al een aantal jaren heb ik een grote agenda. En dat wilde ik nu ook weer. Alles wat ik wilde en voor ogen had kan ik tot nu toe kwijt in deze bujo.

Het door drukken van de inkt valt erg mee. Wel ligt het er erg aan welke ik gebruik. De stabilo stiften gaan er doorheen mits ik er niet meer dan 1 keer over heen ga.Deze stiften zijn erg nat. Maar van mijn fineliner zie je niks. En nee ik heb geen dure fineliners. Gewoon van de Hema en Action. Hema heeft vele mooie kleuren en schrijven prima. Bij de Action heb ik de zwarten ingeslagen. Beide spot goedkoop.

Tot nu toe ben ik erg tevreden met deze bullet journal van Mus.

 Mijn eerste bullet journal

Zoals ik al vertelde wil ik een agenda er van maken. Eentje met genoeg ruimte voor de dagelijkse afspraken. Een to do lijst, trackers maar als blogger ook genoeg ruimte om hier dingen over op te kunnen schrijven. Inmiddels ben ik al bezig met augustus 2018. Deze week wil ik de indeling en de basis van de bullet journal agenda af hebben. Uiteraard laat ik je dan zien hoe het er uit ziet. Zodat ook jij een idee hebt wat je er mee kan.

Conclusie bullet journal:

Er is geen goed of fout. Het gaat er om wat jij wilt. En wat jij fijn vindt. Wees niet bang om fouten te maken. Geloof me die ga je maken. De truck is om je fouten zo te verbergen dat het niet meer opvalt. Wat je in je Bujo schrijft is ook geheel aan jou. Bedenk wel waar het in grote lijnen voor wilt gebruiken. Wat voor jou belangrijk is en er in moet staan.

Lees ook eens Bullet journal woordenboek voor beginners

Mijn eerste bullet journal. Waar moet je als beginner op letten.

Waar moet je als beginner op letten.

Dat je lol er in hebt. Laat het geen verplichting zijn. Voel je ook niet minder omdat een andere mooier kan tekenen of schrijven. Gebruik het werk als inspiratie. Maar maak het iets persoonlijks. Het is van jou en van niemand anders. Geniet er van. Enjoy the ride.

Ben je een perfectionist? Dan zal een bullet journal de perfecte leer voor jou zijn. Geloof me ik kan het weten. Fouten mag je maken en dat ik niet erg. Loslaten en weer doorgaan.

O ja. Ik zie het overal staan als tip. Maar ik was eigenwijs. En daarom weet ik hoe belangrijk deze tip is. Zorg ergens in je bujo voor een proef bladzijde. Test hier al je pennen en stiften. Dan zie je of ze door drukken en of de inkt uitloopt. Daarmee voorkom je heel veel frustratie van werk dat daardoor verpest kan zijn.

Ben je opzoek naar inspiratie. Hou dan zeker mijn blog in de gaten. Ik zal zo nu en dan mijn bevindingen en leuke creaties met jou delen. Maar voor nu….

Volg op Pinterest mijn bord Bullet journal. Hier vind je mega veel inspiratie.

Update:

  • Inmiddels ben ik overgestapt in een losbandig systeem. Ik merkte gaande weg dat ver vooruit werken voor mij de kracht van een bullet journal weg nam. Ook bleek de Mus te groot. In de meeste van mijn tassen pasten deze niet. Verder was het een prima bujo. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar de bullet journal van de Action. Maar dit werkte ook niet. Een losbandig systeem bleek voor mij de oplossing. En wat ben ik er blij mee.
  • Mijn avontuur gaat als maar verder. Inmiddels ben ik aan het overstappen op een notebook van Scribbels that matter. Wil je weten hoe ik het bullet journaling ervaar een jaar later, lees dan: Hoe helpt een bullet journal mij

Heb jij zelf een bullet journal? Zo ja waar gebruik jij het voor? Waarom ben je een bullet journal gaan gebruiken? Welke heb je of wil je aanschaffen en waarom? Heb jij de tip voor een beginnende bullet journal schrijver zoals ik? Ik ben erg benieuwd naar jou antwoorden.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This