Het is zo ver. Eindelijk is ook hier de zomervakantie tot een eind gekomen. Terug naar de realiteit van een wekker. Terug maar regelmaat. En ook al vind ik het idee van regelmaat wel weer fijn. De wekker en ik zullen nooit vrienden worden. 

Het opstarten na zo’n lange tijd ( 7 weken) is wel weer even wennen. Al kunnen we rustig beginnen. Alleen mijn jongste zoon moet naar school. De oudste mag een dag langer schoolvakantie vieren. Morgen de computer ophalen, bij hem beginnen donderdag pas de lessen.

De komende twee weken zullen nog wel raar verlopen. En zeker wennen zijn.

Mijn jongste zoon gaat tot na de kerstvakantie naar een nood locatie. Zijn school wordt verbouwd. Leuk zal je denken. Nou nee niet echt. Zijn school zit recht tegenover ons huis. En nu gaat hij aan de andere kant van de stad op school. Gelukkig hebben wij ( de ouders) het voor elkaar gekregen dat veel kinderen met busjes gehaald kunnen worden. Ik had anders echt niet geweten hoe ik het voor elkaar had moeten krijgen om mijn kind elke dag van en naar school te brengen.

De nieuwe nood locatie en het busje zal zeker de eerste dagen bij mijn zoon wat onrust brengen. Hij heeft nogal moeite met nieuwe of onverwachtse dingen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe hij dit gaat ervaren.

Brugpieper:

En dan heb je mijn oudste zoon. Klaar voor de middelbare school. eigenlijk Hij zit al vanaf groep 6 af te tellen. Klaar met de basisschool die hem geen uitdaging bood. Klaar met de school en de kinderen.

Ik ben dan ook niet bang om hem los te laten. Natuurlijk vind ik het nieuwe onbekende spannend. Maar ik ben vooral blij voor hem. Hij is ook in een zeer korte tijd zo groot geworden. Mijn vader herinnerde mij er van de week nog aan. En met groot bedoel ik niet alleen in lengte ook in doen en laten.

Einde zomervakantie. De middelbare school. Terug naar regelmaat. Al zal daar de komende twee weken voor hem nog niet veel van terecht komen.

  • Maandag: vrij
  • Dinsdag: laptop ophalen
  • Woensdag: uitleg digitaal leren en schoolfoto’s
  • Donderdag: Eerste schooldag volgens rooster ( al heb ik nog geen idee wat zijn rooster gaat zijn)
  • Vrijdag: schooldag

In de tweede week gaat hij al weer op kamp. Geen idee op welke dagen. Maar ook dit zal niet voor regelmaat zorgen. Zijn regelmaat zal pas in de derde week zijn. Het rommelt hier dus nog wel even aan.

Ik ben zo benieuwd hoe hij het gaat doen op school. Hoe gaat hij het er vanaf brengen met de vakken. Welke gaat hij leuk vinden en welke niet? Gaat hij het nu wel leuk vinden op school, of gaat het nu weer niet al te soepel. Gaat het hem lukken met zijn ADHD of gaat hem dat ook in de weg zitten.

Hij kijkt uit naar Spaanse les en NASK. ik hoop voor hem dan ook dat deze vakken zullen gaan bevallen. Dat hij überhaupt een super leuke middelbare school tijd zal beleven.

En terwijl ik dit tik denk ik, pffft ben ik niet te veel aan het nadenken over zijn school. Doet hij dat eigenlijk wel? Is het een moeder ding? Of ben ik dat gewoon?

Einde zomervakantie.

Ik ben blij dat het normale leven weer begint. Dag zomervakanitie. Ik mijn huis weer even grondig kan schoonmaken. En het bloggen weer wat meer aandacht kan krijgen.

Hoe vind jij het dat de scholen weer zijn begonnen? Fijn of toch niet? Duurt de vakantie voor jou ook te lang? Of had het nog wel een paar weken langer mogen duren?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This