Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging. Elke week ga ik mee doen met de uitdagingen van Ilse van Kreanimo. Deze week is het thema; Valentijn. Dit is een makkelijke uitdaging. Al een paar weken zie je met regelmaat iets voorbij komen wat voor Valentijn bedoeld is. Deze opdracht moet gaan lukken.

Ik besloot om maar weer eens creatief te zijn met papier. Iets met scrapbook te maken. Een van de leukste dingen om te maken vind ik een explotion box. Hier gaat best een hoop tijd in zitten. Al hou ik het altijd simpel. Het is een leuke manier om een cadeau te geven. Zeker als je geld of een tegoed bon cadeau geeft is dit de perfecte manier om het te geven.

Nu doen we met Valentijn nooit iets bijzonders. Ik vind het altijd wel leuk om hem iets te geven. Zo maakte ik er ooit al een voor mijn vriend. Een explotion box met meerdere lagen en elke laag had een vakje met een kaartje. Op elk kaartje stond iets als vandaag heb je het alleen recht op de afstandbediening. Of vandaag krijg je een massage. Hij kon zelf bepalen wanneer hij welk kaartje inzette.

Maar nu wilde ik ook weer eentje voor hem maken. Niet in het geijkte roze en hartjes. Maar met lieve verliefde vogels in de kleuren groen, geel en rood. Maar helaas verpeste ik dit. Iets met te snel willen zijn..

Nu is het als nog het geijkte werk geworden en weet ik niet of ik het nog wel aan hem wil geven of dat ik het aan mijn moeder ga geven. Maar dat is iets waar ik nog over na kan denken. Vandaag laat ik je zien hoe simpel het is om een explotion box als deze zelf te maken. En zo veel heb je er niet eens voor nodig,

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Diverse leuke stevig papier ( bij de Action heb je boeken met allerlei leuke stevig papier er in Voor nog geen €2,- dacht ik. Beide kanten bedrukt en dus perfect voor een explotion box. Ik gebruik deze zelf ook)
 • schaar
 • lijm
 • liniaal
 • potlood
 • wat frutsels om er op te verwerken zoals linten

de rest is optioneel, wel aan te raden

 • stanley mes
 • snij mat

Werkbeschrijving:

Je kan een explotion box zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Sommige ben ik echt wel een goeie twee dagen mee bezig zoveel elementen stop ik er in. Maar deze heb ik vrij simpel en basic gehouden. En daardoor niet al te moeilijk of tijdrovend om te maken.

Explotion box is een leuke manier om een kaart te geven of om een cadeautje in te pakken.

Explotion box. Origineel cadeau voor Valentijn. BMelloW.nl

De bodem

 • Teken de basis van de onderkant uit. Ik heb 3 vakken van 10 cm in zowel de lengte als de breedte uitgetekend. ( zie bovenstaande tekening)
 • Knip of snij de omtrek uit en vouw de andere lijnen,
 • De stippellijnen vouw je naar binnen toe. Wil je net als ik aan de uiteinden hartjes dan zal je die voorzichtig er uit moeten knippen zoals is aangegeven in het rood in de bovenstaande tekening.
 • De bodem is voor nu af.

Deksel

 • Maak de deksel net als de bodem alleen tel aan alle kanten 1 a 2 mm er bij En halveer de buitenste rand.
 • Knip nu de rode stippellijnen in.
 • Vouw het om
 • De kleine in geknipten delen vouw je naar binnen toe en zet je vast zodat er een deksel ontstaat.
 • Laar dit goed drogen. Wil je het niet de hele tijd vast houden totdat het droog genoeg is. Ik zet het meestal met een paar paperclips vast totdat het goed droog is. Dan kan ik ondertussen verder gaan met de rest.

Aankleding

 • Ik heb een kleiner doosje gemaakt deze afmeting is 2 cm kleiner dan de grote. Haal van alle afmetingen dus 2 cm af en je kan ook deze prima zelf maken.
 • Plak op de bodem wat jij maar aan leuke Valentijn dingen kan verzinnen. Of wat je dan ook in huis hebt. Twee vakken heb ik aangekleed met een versiering. De andere twee heb ik een vierkante vak op geplakt die open is aan twee kanten. Hier ben ik van plan om een mini kaartje in te stoppen ( Moet ik nog maken) en in de andere een bioscoop bon.
 • In de kleine doos zal denk ik iets van chocolade komen. Wat daar moet ik nog even naar kijken.
 • Boven op de doos kan je een mooie stik plakken. Ik koos voor een mega hart. Hier kan ik nog een leuke boodschap op schrijven als ik dat wil. Dit hart is gemaakt van stevig karton en heb ik op geplakt door een klein stukje karton uit te knippen en dubbel te vouwen. Aan een kan in te smeren met lijm. Een deel plak je vast aan de deksel. Het andere deel zet je vast aan het hart. Als je het goed doet blijft deze net als bij mij mooi omhoog staan.

Explotion box voor Valentijn

Ik hoop dat je een idee hebt wat je kan maken als explotion box. Zoals ik al zei deze is heel simpel en basic. Je kan meerdere lagen er in aan brengen. Wat het nog leuke maakt maar wel heel veel meer werk. Wil je nog andere scrapbook werk zien van mij?

Lees dan ook eens: Envelop, cadeau voor de juf. Allemaal leuke scrapbook ideeen vereenvoudigd zodat het ook voor een beginner goed te maken is.

Zien wat er nog meer mogelijk is met een explotion box ik schreef er eerder ook al een blog over. Wie weet doe je hier nog meer leuke ideeën op.

Wat vind je van een explotion box? Had je er wel eens van gehoord? En is dit iets wat jij wilt maken?

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Deze keer geen andere co host.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest,Facebook,Instagram,Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Explotionbox origineel cadeau geven voor Valentijn. BMelloW.nl

Link droppen en voorwaarde:

[inlinkz_linkup id=763673 mode=1]

Pin It on Pinterest

Share This