Ik mocht de de fietsnavigatie Mio Cyclo 200 testen. En dat wilde ik maar wat graag als echte fiets fanaat. Wat ik van de Mio Cyclo 200 vind…

Fietsen is gezond.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fietsen niet alleen goed is voor je lijf, maar ook voor je hersenen. Hè? Maar inspanning kost toch juist energie?

Het klopt: van lichamelijke beweging word je inderdaad moe. Maar het zorgt er ook voor voor dat bloed sneller door het lichaam stroomt, waaronder ook naar de hersenen. Die zetten die extra aangeleverde zuurstof en voedingstoffen razendsnel om in proteïne en nieuwe hersencellen.

Dat is op zichzelf al heel wat, maar: het vergroot óók nog eens het cognitieve vermogen. Van fietsen ga je beter denken – en dan heb je de gemiddelde Nederlander pas echt te pakken. Want als het gaat om tegengaan van lichamelijk én geestelijk verval, is niets te dol.

Want zoals gezegd heeft fietsen niet alleen positieve invloed op je hersenen, maar ook op je lijf. Je verbrandt er vet mee en valt dus af, het is goed voor je gewrichten, je bouwt er spieren én conditie mee op en je verbetert ook nog eens je weerstand.

Surprise Me

En als je dan toch bezig bent, waarom verenig je dan niet ook gelijk het nuttige met het aangename? Fietsnavigatie Mio Cyclo 200 trekt je daarbij uit je comfortzone. Maak kennis met Surprise Me –  die verrast je elke keer weer met een nieuwe route. Het apparaatje houdt daarnaast je prestaties bij, en beschikt out-of-the-box over de nieuwste kaarten van West-Europa. Dus ook als je op de bonnefooi besluit een eind weg te gaan trappen, vind je altijd gemakkelijk je weg weer terug – of dat nou in Nederland, Duitsland, Frankrijk of Groot-Brittannië is.

Fiets je lijf én je hersenen fit deze zomer met de fietsnavigatie Mio Cyclo 200. BMelloW,nl

Fietsen door het Amsterdamsebos. Een mega stortbui. De Mio Cyclo 200 kan het aan.

Wat vind ik van de fietsnavigatie Mio Cyclo 200?

Ik heb de Mio Cyclo 200 nu een aantal weken uitgeprobeerd. En ik heb het de fietsnavigatie niet makkelijk gemaakt. Mijn oordeel over de Mio Cyclo 200 moet natuurlijk wel zo eerlijk mogelijk beoordeeld worden.

Het instellen van de fietsnavigatie was niet ingewikkeld. Na wat aan klooien had ik het al snel ingesteld. Wel vond ik het jammer dat er geen handleiding bijzat. Slechts een summiere werkbeschrijving. Uiteindelijk kon onze eerst testrit plaatsvinden.

Na het lezen over de Mio Cylo 200 was ik vooral enthousiast geworden over de Surprise Me. Iedereen in huis was het er over eens deze gaan we als eerste testen. Een route van 10 kilometer hadden we ingesteld. Dit is wat mijn jongste zoon maximaal kan fietsen zonder dat het op een orkest van gezeur uitkomt.

De Surprise Me nam ons mee langs een van mijn favoriete route.  Vanaf mijn huis fietsen we de polder in om vervolgens via de Amstel naar Ouder kerk aan de Amstel weer thuis te eindigen. Tot zo ver geslaagd.

Maar de Mio Cyclo 200 moet natuurlijk wel goed getest worden. Zo nam ik het mee op weg naar mijn werk. Elke zondag moet ik 10 kilometer fietsen om naar mijn werk te gaan. Perfect, dacht ik. Zo kan ik niet alleen bijhouden hoe hard ik gemiddeld fiets, Calorieën die ik verbrand, maar ook kijken of mijn vaste fiets route niet sneller kan. Zien wat de navigatie aan gaat geven.

De navigatie wilde mij door het natuurgebied langs de Amstel laten fietsen. Een prachtige route maar in de vroege ochtend helemaal alleen vind ik dit niet echt een geschikte route. (Fietsen door niemands land dwars door de natuur.) Ik fietste dus niet wat de navigatie aangaf. Ik wijzigde de route al na een paar minuten fietsen. Gelukkig pakte de Mio Cyclo 200 al snel mijn route op en maakte een nieuwe berekening.

Tot zo ver niks aan de hand…

Ik moest bij de Marnixstraat in Amsterdam wezen. Ik verdwaal nog altijd op de Marnixstraat en snap niks van de nummering. Kennelijk dacht de Mio Cyco 200 daar net zo over. Totaal van slag. Uiteindelijk vond ik waar ik moest wezen. Maar de fietsnavigatie was totaal van slag.  Een week later nam ik weer de zelfde proef op de som en toen ging het een stuk beter.

De Mio Cyclo 200 heb ik meerdere keren uitgetest. Door onverwachts een andere route te gaan rijden dan het systeem aan geeft, wordt de fietsnavigatie op de proef gesteld. Soms had het systeem wat moeite met het herstellen. Maar uiteindelijk herstelde het zich wel.

Conclusie:

Ik ben erg blij met de Mio Cyclo 200. Ondanks dat het soms wat moeite heeft met herstel na navigatie wijziging. Toch doet het wat het moet doen. Ik als echte ramp als het gaat om mijn weg te vinden ziet de fietsnavigatie als een uitkomst.

Mijn google maps hoef ik niet langer te voorschijn te halen. Dit scheelt mij heel veel data gebruik. Erg leuk is de Surprise Me stand. Ik heb er al een aantal leuke routes mee gefietst. De Mio Cyclo 200 doet wat het moet doen. Het navigeert je van plek naar plek. Je kan terwijl je fietst goed zien hoe hard je fietst en hoeveel kilometer je nog moet fietsen tot plaats van bestemming.

Na afloop kan je zien wat je gemiddelde snelheid was en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Zeker het laatste is een grote motivatie voor mij. En waarschijnlijk voor vele met mij.

Na de Mio Cyclo 200 geheel te hebben opgeladen gaat de fietsnavigatie lang mee. Niet geheel onbelangrijk. Ik heb geen idee hoe lang. Maar na één keer te hebben opgeladen heb ik toch al de nodige kilometers en uren gefietst zonder het weer te moeten opladen. Een metertje boven in beeld geeft perfect weer hoe vol de fietsnavigatie is.

Min puntjes:

Als de zon op de Mio Cyclo 200 schijnt dan is het soms moeilijk leesbaar. Maar ik vermoed dat de meeste fietsnavigatie’s dat hebben. ( Ik heb het nagevraagd bij fietsfanaten met een andere fietsnavigatie en die herkennen het probleem) Mijn telefoon is ook lastig te lezen in de zon. Dat is iets waar de technologie nog niks op heeft kunnen vinden, vermoed ik zomaar.

Wat ik erg jammer vind en dan ben ik nu misschien een uilenzeiker. De Surprise Me stand berekend de routen in een ronde reis. Je vertrekt van plaats A en je komt ook weer aan bij plaats A. Ik had graag gezien dat ik spontaan een route kon ik plannen. Zo was ik laatst naar het winkelcentrum gefietst. Mijn zoon vroeg toen kunnen we niet met de Surprise Me naar huis fietsen.

Een verrassingsroute vanaf de plaats waar we waren naar huis. Helaas was dit niet mogelijk. En als dat wel mogelijk is dan kon ik het niet vinden. En mijn zoon die toch wat meer technische aanleg bezit dan ik, kon het ook niet vinden.

Maar als dat alles is…

De Mio Cyclo 200 is een fietsnavigatie waar een echte fietsfanaat als ik veel plezier zal beleven. Dat het ook zijn werk doet in andere landen binnen Europa maakt het de perfecte fietsnavigatie. De Surprise Me is een erg leuke toevoeging. Het zorgt er voor dat we nog meer fietsen. De Surprise Me zal zeker op vakantie erg leuk zijn. Zo zal je de leukste fiets routes fietsen en veel moois ontdekken. Een meerwaarde voor de fietsnavigatie maar ook zeker voor je vakantie.

De slogan van Mio, “Explore More,” richt zich op het veranderen van de manier waarop mensen de wereld ervaren en laat gebruikers weten dat ze de wereld op een eenvoudige en ongebonden manier kunnen ontdekken met Mio-producten. Met de Mio Cyclo 200 zijn ze hier zeker in geslaagd.

Waar is de Mio Cyclo 200 te koop?

De Mio Cyclo 200 is verkrijgbaar vanaf €149.99 bij onder anderen Bol.com

Ben jij een echte fietsfanaat? Wat denk jij van de Mio Cyclo 200? Is het wat voor jou? Zal het een leuke toevoeging zijn op je vakantie?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This