Flow magazine brengt voor de 5de keer de Flow boek voor papier liefhebbers uit. Eentje waar ik tot voor kort nog nooit van had gehoord. En waarvan ik totaal niet begreep dat er mensen zijn die er bijna €20,- voor uit geven. Maar wat vind ik er nu van. Is het een musthave of echt een flop.

Een tijdschrift dat €20,- kost. Ik vind het erg veel geld. Maar in diverse Facebook groepen waarin ik zit waren er heel erg veel mensen dol enthousiast over. Maar ook een groep die het veel te duur vonden. Laten we eerlijk wezen als je leest dat een tijdschrift zoveel geld kost dan is je eerste reactie ook dat het belachelijk is. Maar ergens was mijn interesse gewekt. Dit moest ik  met eigen ogen gaan bekijken.

Op de een of andere reden kwam het er maar niet van om de Flow boek voor papier liefhebbers te gaan bekijken. Totdat ik de dag voor kerst in de supermarkt bij de kassa stond. En daar stond ie dan. De laatste bovendien. Mijn ogen werden er als een magneet naar toe getrokken. Dit nieuwsgierig aagje wilde het toch echt eens zelf gaan bekijken.

Een tijdschrift zo duur. Ik kan er echt niet bij. Raar dat er zo veel mensen het kochten en dol enthousiast zijn. Dan moet het wel iets heel speciaals zijn. Dat dit tijdschrift mega dik is dat kan je niet ontgaan. Nog nooit heb ik zo’n dik tijdschrift gezien.

De kaft sprak mij totaal niet aan. Niet mijn kleuren en zelfs saai. Maar…

never judge a book by it’s cover…

Ik bladerde het wel 5 keer door. Mijn vriend vroeg wat ik toch allemaal aan het doen was. Ik bekijk een tijdschrift vol met speciaal papier. Grafisch vormgegeven in bijzondere prints. Zijn eerste reactie is waarom koop je het niet?” Totdat ik heb verteld wat de prijs was. Er viel een korte stilte. Waarop hij vroeg “kan je het gebruiken? Vind je het leuk?” Ja en ja antwoord ik.

Maar hoe leuk vind ik het nu echt. Thuis zou ik het aan een nadere inspectie onderwerpen en als het niks is gaat het direct terug. En zo kwam het dat ik ondanks alles toch naar huis ging met de Flow boek voor papier liefhebbers deel 5.

Flow boek voor papier liefhebbers deel 5.

Het boek van papier liefhebbers is de jaarlijkse Flow-bestseller. Het kersverse deel vijf bestaat uit driehonderd pagina’s aan paper goodies zoals briefpapier, ­labels, stickers, inpakpapier, masking tape, ­posters, een pop-upwinkel en nog veel meer. Alles is uitneembaar. Met patronen en illustraties van creatieven van over de hele wereld. Aldus Flow magazine.

Het flow boek is in 4 delen verdeeld. Noord. oost, west en zuid.

Noord:

Dit deel bestaat onder anderen uit:

 • schrijfpapier
 • ansichtkaarten
 • labels
 • enveloppen

Vooral de grafische prints van de fietsen en caravans vind ik erg leuk. Mooi van kleur en vrolijk.

Oost:

Dit deel bestaat onder anderen uit:

 • Verjaardagskalender. Maar is ook erg leuk om te verwerken in je Bullet journal
 • stickers. Ik moest even goed kijken om te zien dat het om stickers ging en niet om papier.De andere sticker vind ik echt 10x niks. Ik snap ze niet. Zal vast aan mij liggen.
 • vloei papier
 • Mini boekje
 • gekleurd papier
 • Mini posters ( persoonlijk vind ik alleen de eerste oké. De rest vind ik echt niks. Sterker nog ik vind ze lelijk.
 • Origami enveloppen. Helemaal mijn ding.
 • En nog meer kaartjes. Vind ik niet lelijk maar vind ik ook gewoon niks aan.

West:

Dit deel bestaat onder anderen uit:

 • vlaggetjes
 • slinger
 • cadeau zakjes
 • tekeningen
 • pop- up winkel
 • inpak papier
 • uitklapposter

Zuid:

Dit deel bestaat onder anderen uit:

 • stickers. Persoonlijk vind ik de meeste nogal kinderachtig. Doen mij denken aan de stickers die ik vroeger in mijn agenda plakte.
 • Raam stickers ( Dus daar zijn die planten voor)
 • Poster waarbij je sticker moet plakken en zo je eigen verhaal moet vertellen. ( Hoe oud ben ik? 8 jaar!!!)
 • Mini note boek
 • briefpapier

Voorin het boek zit nog een envelop met fluoriderende stickers. Achter in een auto op een stokje en kennelijk ook een hond op een stokje maar die zit er bij mij niet meer in.

Allemaal hartstikke leuk maar ondanks dat kan ik echt niet van mij afzetten dat het bijna €20,- kost. En dan rijst bij mij de vraag:

Flow boek voor papier liefhebbers deel 5. BMelloW.nl (1)

Wat kan je er mee?

Ik schrijf in een Bullet journal. Twee om precies te zijn. Hier kan ik zo nu en dan best een sticker plakken of om een foutje te camoufleren een stuk papier gebruiken. Maar met een tijdschrift van 300 blz kan ik heel veel Bujo’s dicht plakken.

Ik maak zo nu en dan iets dat scrappen heet. Maar veel van dit papier is niet bepaald stevig. En veelal niet bruikbaar hier voor. Ja voor klein detail werk misschien. Maar ja 300 blz voor zo nu en dan een klein stukje detail. Hmmm

Wel zit er kleine stukjes inpak papier, enveloppen, zakjes en labels in die erg leuk zijn om te gebruiken als er iemand jarig is. Bingo ik heb een reden gevonden om dit boek te houden. Ja ik weet het… Een mager excuus. 

Ook zit er leuke knutsel idee in waarvan ik dacht waarom ben ik daar niet veel eerder op gekomen. Word vervolgd. Maar er zitten ook dingen in waarvan ik echt geen idee heb wat ik er mee moet. Waar het voor dient. Een beetje meer uitleg was leuk geweest.

Conclusie:

Je hebt het al een beetje kunnen lezen. Maar ik zal het een beetje opsommen.

Zoals ik al aangaf zitten er dingen in die ik niks vind. Zelfs lelijk. De meeste stickers vind ik ook niks en gaan direct in de sticker bak van de kinderen. Er zijn er maar een paar die ik wel echt leuk vind. Ongeveer 2/3 van het Flow boek vind ik leuk en zal ik gebruiken over een ander deel twijfel ik en slechts een heel klein deel vind ik echt niks. Maar wat ik niks vind kan een ander juist geweldig vinden. En dat maakt dit lastig te beoordelen.

Laat ik de volgende vraag stellen:

Is het Flow boek voor papier liefhebbers je geld waard?

Als je merendeel mooi vind en met de tijd zal gaan gebruiken dan is het zijn geld echt wel waard. Losse labels, verpakkingsmateriaal kopen kan ook aardig op lopen in de kosten. Als je twijfel of je het gaat gebruiken en of het bij je past. Laat het dan vooral liggen. Dan ga je de bijna €20,- euro er nooit uit halen.

Waar te koop:

Het flow boek voor papier liefhebbers is bij de meeste winkels waar ze tijdschriften verkopen te koop. Maar wil je niet er de deur voor uit. Bol.com verkoopt het ook.

De Flow boek voor papier liefhebbers Ken jij het? Zo ja koop jij het ook elk jaar? En wat doe je er dan zoal mee?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Flow boek voor papier liefhebbers deel 5. Wat vind ik er van. Is het zijn geld waard of niet.

Pin It on Pinterest

Share This