Nog maar een paar weken tot Valentijn. En zoals ik vorige week al aangaf zal ik elke week iets maken voor valentijn. Zo heb ik vandaag iets gemaakt wat echt te simpel is. fortune cookies van papier.

Op Pinterest zie ik altijd de leukste dingen voorbij komen. En bij zoveel dingen denk ik dat wil ik ook maken. Maar vraag ik me vaak af is het wel zo simpel als het is. Laten ze wel alles zien en vertellen ze wel alles. Ik merk vaak dat niet alles verteld wordt en dat je uiteindelijk als nog een hoop zelf moet uitzoeken. Ik hoop niet dat dat met mijn DIY’s zo is, ander hoor ik het graag.

Zo kwam ik deze forune cookies tegen. Maar wilde zien of ze echt zo makkelijk zijn om te maken. Het antwoord is ja. In nog geen 3 minuten had ik er eentje gemaakt. Ik was langer bezig op zoek naar het juiste papier.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 15 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

 • Teken met een passer een cirkel uit. De grote er van laat ik aan jou over.
 • Knip de cirkel uit
 • Nu komt het lastige gedeelte.
 • Maak in het midden een vouw. Maar doe dit met de print kant naar binnen toe.
 • Vouw het geheel weer open.
 • Rol nu de cirkel uit einden met de print naar buiten toe iets op. ( Onderstaande foto)
 • Maak een deuk in het midden waarde vouw zit. Hierdoor komen te twee uiteinden naar elkaar toe.
 • Als het goed is zie je nu een soort van fortune cookie vorm ontstaan.
 • Wacht even met vast maken.

Fortune cookies van papier. Een simpel te maken DIY voor Valentijn. BMelloW.nl (1)

De tekst:

 • Plaats er een tekst in. Schrijf dit op een stukje papier. Dit kunnen lieve woordjes zijn.
 • Knip deze tekst uit en plaats het in het midden van de cirkel.
 • Vouw nu de cirkel dicht. En plak het met een druppel lijm de uiteinden aan elkaar vast.
 • Je fortune cookie van papier is klaar.

Waar gebruik je de fortune cookie voor?

Nu hoor ik je denken leuk hoor en inderdaad niet al te moeilijk om te maken. Maar waar gebruik je het voor. Je kan het uiteraard gewoon zo geven. Maar als je een heerlijk diner kook voor je Valentijn en je leg deze op het bord voordat het eten op het bord komt. Het ziet er niet alleen gezellig uit maar kan meteen de toon voor de avond bepalen.

Fortune cookies van papier. Een simpel te maken DIY voor Valentijn

Tip:

Al tekst voor in de fortune cookies kan je vele verschillende teksten schrijven. Wat dacht je van:

 • lieve woordjes
 • een quote
 • een verrassing er in schrijven bijvoorbeeld over 10 minuten neem ik je mee naar de Bioscoop.
 • Misschien wel sexy woorden om je partner zo ver te krijgen in de slaapkamer. Zet er een lekker romantisch muziekje bij op.
 • Of wat dacht je van meerdere fortune cookies en die verstoppen. Op de eerst staat een hint waar de tweede ligt enz. Zo lok je je Valentijn mee naar een uitje. Of waar zijn of haar cadeau verstopt ligt.
 • Geef elk van je kinderen een fortune cookie van papier en vertel ze met lieve woordjes iets persoonlijks.

Lees ook eens: 3x Velantijn slingers DIY

Zoals je ziet je kan vast wel een reden vinden of bedenken om deze fortune cookies te maken. Doe jij iets met Valentijn? Weet jij misschien nog iets leukst te bedenken om deze fortune cookies voor te gebruiken?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Fortune cookies van papier. Super simpel te maken DIY voor Valentijn

Pin It on Pinterest

Share This