Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is gedicht. Had ik vorig jaar nog moeite om iets te bedenken voor dit thema. Dit keer ging mij dat een stuk makkelijk af. Na lang wikken en wegen wat ik zou gaan maken heb ik een gedicht op canvas gemaakt.

Ik heb niet echt een gedicht gemaakt. Niet zelf bedacht en ook niet geschreven. Toch vind ik het vallen onder het kopje gedicht. Volg je het nog? Ik zal het uitleggen…

Een songtekst is vaak ik gedicht vorm geschreven. Persoonlijk moet ik bij gedichten aan songteksten denken. En dat ben ik gaan verwerken in de uitdaging van deze week. Niet dat de gebruikte songtekst in dichtvorm is geschreven. Zoeken naar een songtekst wat ook de grootste uitdaging.

Gedicht op canvas

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ 

Tijdsduur: <30 minuten

Benodigdheden:

 • canvas
 • verf
 • papier
 • mod podge
 • schaar
 • kwasten
Gedicht op canvas

Lees ook eens: Gedicht met mixed media

Werkbeschrijving:

 • De bloemen waren de uitgangspunt waar ik vanuit de rest ben gaan opbouwen. De achtergrond heb ik zwart moeten verven omdat de canvas een voorbedrukt werk was. Om die print weg te krijgen moest ik het wel eerst zwart maken.
 • Op de achtergrond heb ik een servet opgeplakt. Waardoor je licht een zwart met wit streep motief ziet.
 • Nadat ik de bloemen had opgeplakt ben ik de kartonnen letters en hartje er op gaan plakken. Met oranje verf ben ik de letters en hart gaan inkleuren. Dit zodat het beter bij de bloemen past. Uiteindelijk vond ik dit te vel en ben rood met bruine verf gaan mengen. Hierdoor ontstond een roestbruin kleurtje. De letters kleurde ik er mee in.
 • Met een stuk papier ben ik in de verf gaan dopen om vervolgens op de canvas te deppen. Roestbruine vlekken bleven er over op het canvas om alles meer een geheel te laten zijn.
 • Als alles goed droog is kan je het gedicht of in mijn geval de songtekst er op schrijven. Dit deed ik met een witte pen.
 • De gedicht op canvas is klaar.

De canvas is een voorbeeld. Een idee. Het is een leuke manier om je favoriete quote, tekst, gedicht of songtekst te vereeuwigen op canvas. Ben je een mega fan van een zanger dan kan je met foto’s en een uitgeprinte songtekst een leuke collage maken. Gebruik er nog wat andere ongewone benodigdheden aan toe en je hebt jouw versie van een gedicht op canvas.

Wat vind jij hoort een songtekst ook tot de categorie gedicht? Of ligt dat aan wat de tekst is en hoe het geschreven is?

Veel knutsel plezier.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl
Linkparty crea cross BMelloW.nl

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Webkonijn

Deze week is er weer een nieuwe co-host. Dit keer is het Emmy van Webkonijn. Webkonijn alleen de naam vind ik al super. (Mega liefde voor konijnen). Het is een blog dat is ontstaan door gedichten te kunnen delen en een moeilijke periode van zich af te schrijven. Inmiddels is haar blog veel meer dan alleen dat. Een blog met onder andere uitjes, lifestyle en DIY’s.

Wil je zien wat er gemaakt is voor de crea ross uitdaging? Ga dan snel naar Webkonijn om een kijkje te nemen.

Webkonijn kan je volgen op Instagram en Facebook.

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer een rol kussen die veranderd van rups in een vlinder.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Inlinkz Link Party

Pin It on Pinterest

Share This