6 In Geef mij er 5./ Persoonlijk

Geef mij er 5 Melanie

Geef me er 5 Melanie BMelloW.nl

Geef mij er 5. Als je mijn blog zo nu en dan leest dan weet je dat ik elke zaterdag een top 5 geeft over een willekeurig onderwerp. Ondertussen heb ik al over veel verschillende onderwerpen een top 5 samengesteld.

Nu heb ik al een tijdje het idee om hier een rubriek van te maken. Diverse onderwerpen en vragen die door bloggers beantwoord zal worden. Zodat je de blogger wellicht beter leert kennen.

Dus bij deze..

Geef mij er 5 Melanie

Ik zal de aftrap maken van mijn nieuwe rubriek.

#1 Wat zijn je favoriete blogs:

 1. Ik vind er zo veel leuk. En kan dan ook niet kiezen. Ik heb eerder een top 20 bloggers die ik regelmatig bezoekt. Maar vooruit dan. Eentje die ik vanaf het begin al volgt en zij mij is een super leuke vrouw met een gezellige blog. Eentje die ik ook heb mogen ontmoeten. Ik heb het dan over Dewi van Firma mama. 
 2. Marieke blogt
 3. La vie de mama
 4. Huis mama
 5. Hare Maristeit

#2 Wat zijn je favoriete vakantielanden?

 1. Ik heb maar 1 land waar ik echt graag kom. Wat ik mijn thuis noem. En dat is Indonesië.
 2. Frankrijk
 3. Spanje
 4. Belgie
 5. Amerika

#3 Wat zijn je favoriete ( wereld) steden?

Daar schreef ik al eens een stuk over. Mijn favoriete wereld steden.

Maar op 1 is dat New York. Ik denk niet dat deze stad tekst en uitleg nodig heeft.

#4 Welke landen of steden staan er nog op je bucket list?

Ook hier schreef ik een stuk over. 5 landen op mijn bucket lijst.

Maar op 1 staat Australië. Twee keer een poging gewaagd om er naar toe te gaan. Maar helaas..

#5 Wat zijn je favoriete gerechten?

Ik hou van eten. Vooral Indonesisch. Erg blij dat daar dan ook mijn roots liggen. We eten het een paar keer per week. Maar wat is dan toch mijn favoriete gerecht. Mijn nummer 1 is een gerecht dat je op vele verschillende manieren kan eten. en waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Namelijk Nasi goreng.

Lees ook eens: Mijn favoriete eten.

Geef mij er 5 Melanie

#6 Wat wilde je vroeger worden.

Zoals zo veel wilde ik van alles worden maar iets wat ik heel lang wilde worden is mode ontwerpster.

Lees ook eens: Wat wilde ik vroeger worden.

#7 Wat zijn je favoriete films?

Er zijn zo veel verschillende film genres waar ik diverse films echt goed in vind. Maar er is er 1tje die ik heel vaak hebt gezien en waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Nog elke keer ontdek ik weer iets nieuws in de film. In mijn ogen de meest geniale film ooit… Pulp Fiction.

Lees ook eens: Mijn favoriete films.

#8 Wat zijn je favoriete TV series?

Ik kijk bijna geen tv maar een goeie tv serie op zijn tijd. Daar hou ik wel van. De nummer 1 tv serie was niet makkelijk omdat ik erg twijfelde aan de nummer 2 in de lijst. Toch won deze film het van de nummer 2, gewoon omdat deze serie mij mee nam in het verhaal vanaf dag 1. Ik heb het over de spannende en creepy serie The walking dead.

Lezen welke ik nog meer graag kijk? Lees dan eens: Favoriete tv serie

#9 Wat zijn je favoriete (kinder) boeken?

 1. Over kinderboeken heb ik nog geen top 5 samengesteld. Een goed moment om het er over te hebben. Mijn nummer 1 is een boek waar ik als kind al helemaal gek van was en dan ook vaak gelezen hebt. Mathilda. Wie kent dit meisje niet.
 2. De boekenserie de grijzen jager.
 3. Gruffalo
 4. Boeken reeks leven van een looser
 5. oorlogswinter

#10 Wat zijn je favoriete quotes?

Het leven is 1 groot feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Deze quote is echt hoe ik het leven zie.

Voor de overige quotes verwijs ik je naar Favoriete quotes van de Dalai Lama. Ik ben gek op de quotes van de Dalai Lama.

Geef mij er 5 Melanie

#11 Wat zijn je favoriete liedjes?

Voor de overige liedjes verwijs ik je naar: Favoriete liedjes.

#12 Wat zijn je favoriete (bord) spellen?

Kolonisten van Catan. is mijn favo en die van mijn kids ook. Een niet te ingewikkeld spel waarvan de basis goed is voor een uur speel plezier. Wat vaak net genoeg is.

Voor de overige bordspellen verwijs ik je naar: Favoriete bordspellen

#13 Wat zijn je favoriete uitjes? ( Waar ga je graag naar toe?)

Er is een plek waar ik graag kom. Al is het maar om mijn hoofd een beetje leeg te maken. Verder kan je er zo veel leuke dingen doen. Voor veel dingen betaal je niks of weinig. Ik heb het over het Amsterdamse bos.

Voor de overige uitjes verwijs ik je naar: Leukste dagjes uit.

#14 Wat zijn je favoriete (kinder-) kleding merk?

Een merk wat ik erg leuk vind voor zowel mijn zoons en dochter is Vingino. Maar ik heb een nieuw merk ontdekt waar ik echt heel erg gek op ben en dat is Like Flo

Voor de overige uitjes verwijs ik je naar: Favoriete Kinderkleding merken.

#15 Waar kan jij echt niet zonder?

 1. Mijn kinderen logisch toch.
 2. vriend
 3. mama
 4. overige familie
 5. vrienden

Dit waren de vragen. Een nieuwe rubriek geef mij er 5 waar je bloggers beter leert kennen. Wil je de vragen lijst ook invullen? Stuur dan een email naar bmellowblog@gmail.com onder vermelding van geef mij er 5.

Wat vind je van de vragen en de nieuwe rubriek? Leer je de blogger beter kennen? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Roelina
  20/08/2017 at 00:05

  Pulp fiction, dikke thumbs up ! Ik zal m
  Bij thuiskomst ook gaan invullen

  • Reply
   BMelloW
   20/08/2017 at 19:16

   Al jaren mijn favoriete film

 • Reply
  Marieke
  19/08/2017 at 10:10

  Wat lief dat je mijn blog noemde! <3

  • Reply
   BMelloW
   20/08/2017 at 19:15

   Graag gedaan. En terecht

 • Reply
  Sylvia
  19/08/2017 at 08:00

  Wat heb je de lijst leuk ingevuld. Wat tof dat je mode ontwerpster wilde worden. Ik heb de lijst ook bijna klaar zal hem dan snel naar je opsturen

  • Reply
   BMelloW
   20/08/2017 at 19:15

   Dank je wel. Ik ben benieuwd naar je antwoorden.

  Leave a Reply