Geef mij er 5. Ja je leest het goed. Het is geen typ foutje. Vanaf nu zal ik elke zaterdag een top 5 geven over verschillende onderwerpen. Vandaag begin ik met geef mij er 5 met het onderwerp boeken. Wat zijn mijn favoriete boeken.

Als je mijn blog volgt weet je dat ik meerde maandelijks terug kerende onderwerpen hebt. Boeken is daar 1 vaste onderdeel van. Wat ik nog niet hebt gedaan is een overzicht van mijn favoriete boeken. Daar grijp ik nu dit moment voor aan.

Mijn favoriete boeken:

# 1     Het huis met de geesten.

Ik vind Isabel Allende zo en zo een fantastische schrijfster. Ze schrijft voornamelijk over sterke vrouwen in moeilijke omstandigheden. Meestal spelen haar verhalen af in Zuid- Amerika. Dit is het eerste boek dat Isabel Allende schreef. Het huis met de geesten is een boek die over een familie met 4 bijzondere vrouwen in de hoofdrol. Het gaat over Rose, haar zus Clara en haar dochter Blanca. Later in het verhaal krijgt Blanca een dochter Alba. Het boek verteld een verhaal dat zich afspeelt in Chili. Het verhaal draait om 1 man namelijk Estheban Trucha. Onder het bewind van deze macho leven de vrouwen. Waar het boek precies over gaat vind ik moeilijk uit te leggen. Er gebeurt zo veel met al de vrouwen. Ik zou zeggen lees het en oordeel zelf.

‘Het huis met de geesten’ is een familiekroniek die zich vanaf het begin van deze eeuw over vier generaties uitstrekt tot in de jaren zeventig, toen de militaire dictatuur een einde maakte aan het socialistische bewind van Salvador Allende.
Rond de figuur van Esteban Trueba, de tirannieke, wellustige grootgrondbezitter bewegen zich vier uitzonderlijke vrouwen. Rose de Schone, de nimf met het groene haar, haar zuster Clara, de dromerige helderziende die op telekinetische wijze voorwerpen kan laten bewegen en haar dochter Blanca, die een verboden liefde koestert voor een linkse protestzanger, tot grote schande van de familie zwanger van hem wordt en een dochter baart. Dit kind, het meisje Alba, zal later in een tijd van verval en terreur de wonderbaarlijke geschiedenis van haar familie opschrijven, om zoals ze zegt: ‘het verleden te laten herleven en mijn eigen ontzetting te overwinnen.’ Bron: Bol.com

# 2     Elf minuten.

Paulo Coelho is een schrijver die ik hoog hebt staan op mijn lijstje. Vele boeken heb ik van hem gelezen en net als de boeken van Isabel Allende ben ik een grote fan van zijn werk. Elf minuten verteld het verhaal van een meisje Maria uit Brazilië die naar Genève word gelokt. Hier wordt ze als hoer te werk gesteld. Het verteld een hard verscheurend verhaal. Over een uiterst moedige Maria. Het verhaal neemt je mee in haar leven als hoer. En geeft je niet alleen een kijkje in het wereldje. Maria gaat op zoek naar zichzelf en haar seksuele vrijheid en grenzen. Pas wanneer ze die leert kennen komt ze in reine met haar eigen hart en ziel.

De jonge Braziliaanse Maria verlangt koortsachtig naar avontuur en een grote liefde. Ze vertrekt naar Genève, waar een nachtclubeigenaar haar onder valse voorwendselen de prostitutie in lokt. Ze verkoopt haar lichaam, maar haar geest probeert ze te beschermen. Er komt echter een grote wending in haar leven wanneer zij de jonge schilder Ralf ontmoet. Hij brengt haar in verwarring, want ook al is hij net zo verloren als zij, hij weet de taal van het hart te spreken.
Elf minuten gaat over de (on)zekerheden van de liefde, het volgen van je hart en de offers die je soms moet brengen om je dromen te verwezenlijken. Bron: Bol.com

Lees ook eens: boeken tips met het thema lente

# 3     Shopaholic.

Eigenlijk vind ik alle boeken geschreven voor Sophie Kinsella heerlijk leesvoer. Ik ben van de diepgaande boeken met vaak een zwaar thema. Maar zo nu en dan moet ook mijn hoofd leeg. En wat is er dan mooier dan een chicklit.  Ik heb het hier over deel 1 de shopaholic. Maar ik vind alle delen die ik tot nu toe hebt gelezen geweldig. Het lees makkelijk weg en met een lach en een traan lees je deze boeken in 1 adem uit. Het verhaal draait om Becky Bloomwood. Een vrouw met een enorme gat in haar hand. Dit brengt haar dan ook regelmatig in de problemen.

Stap binnen in de aanstekelijke wereld van een bruisende vrouw, die slechts één groot probleem heeft: ze kan geen winkel voorbijlopen zonder dat leuke jasje of die mooie schoenen te kopen. Rebecca werkt voor het tijdschrift Succesvol Sparen hoewel haar eigen financiële situatie een puinhoop is. De schulden stapelen zich in hoog tempo op, evenals de dreigbrieven van de bank. Ondanks haar groeiende paniekgevoel blijft Becky vrolijk en optimistisch. In haar dromen ziet ze zichzelf de loterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt, waardoor al haar problemen in één klap worden opgelost. Maar de werkelijkheid is anders!Bron: Bol.com

# 4     Asta’s ogen

Dit verhaal grijpt mij heel erg aan misschien ook wel omdat ik zelf en Indo bent. Het verteld het verhaal van een Indische familie. Het verteld over Nederlands Indië en de daarbij horende geschiedenis. De familie leeft in Indonesië terwijl de Nederlanders er de dienst uit maken. Onder de Nederlanders had de familie het redelijk goed. Als de Japanners Indonesië binnenvalt blijkt de vreugde maar van korte duur te zijn. De familie moet onderduiken en zich verstoppen voor de Japanners. Na een aantal jaren in onzekerheid denken ze weer vrij en veilig te zijn als de japanners worden verdreven. Maar niets is minder waar. Ze moeten vluchten uit Indonesië en dit is al zenuwslopend op zich. Als ze eenmaal in hun zomerkleding aan komen in Nederland is het hartje winter. Astra’s ogen verteld het verhaal waar veel Indische families mee te maken heeft gehad. En waar iedere Indo zich in zal vinden. En iedere vluchteling wel iets in zal herkennen.

Omdat deze familiegeschiedenis door veel lezers letterlijk blijkt te worden stukgelezen, verschijnt nu een prachtige gebonden editie die – op veler verzoek – is uitgebreid met een stamboom en register. Zodat de belangrijkste ontwikkelingen in ruim negentig jaar Nederlands-Indische geschiedenis gemakkelijk kunnen worden opgezocht. En zodat Asta’s ogen, waarin veel Indische Nederlanders hun eigen verhaal herkennen, in menige familie nog generaties lang gekoesterd kan worden. Bron: Bol.com

# 5     In een sluier gevangen.

De laatste twee boeken vind ik toch wel moeilijk om te kiezen. Was het een top tien dan was het geen probleem geweest om te kiezen. Toch kies ik voor dit boek. Ik heb het een aantal keer gelezen en ook de film gezien. Dit verhaal is toch wel een verhaal wat mij zeer aangreep. Het verteld een waargebeurd verhaal. Betty is getrouwd met een Iranees en heeft een dochter Mahtob. Op een dag gaan ze op vakantie naar Irak. Bij aankomst merkt Betty al snel dat er vele dingen niet klopt. Al snel krijgt ze spijt van haar komst naar Teheran. Met gevaar voor eigen leven moet ze vluchten met haar dochter uit Irak. Het is een aangrijpend verhaal over een vrouw die vecht voor haar vrijheid en die van haar dochter.

De Amerikaanse Betty trouwt met de Iraanse Moody, ze krijgen een dochtertje, Mahtob, en zijn gelukkig. Totdat ze Moody’s familie in Teheran bezoeken. Dan ontpopt Moody zich tot een gewelddadige man en moet ze zich aan zijn grillen en strenge regels onderwerpen. Een vakantie verandert in een hel. Anderhalf jaar lang zit ze met de kleine Mahtob gevangen in een onbekend land, totdat ze eindelijk iemand bereid vindt om hen het land uit te smokkelen. Het begin van een levensgevaarlijke tocht door de bergen. Bron: Bol.com

Mijn favoriete boeken:

Zoals je hebt kunnen zien hou ik van geschiedenis verhalen, biografieën en sterke vrouwen. Ook lees ik veel boeken over de slavernij. Dat zijn toch wel de soort boeken die ik het liefst leest. Mijn favoriete boeken. Wat voor boeken lees jij het liefst? Heb jij 1 van de bovenstaande boeken wel eens gelezen?

Volgende week zaterdag weer een nieuw onderwerp in geef mij er 5. Welk onderwerp? Tja ik zou zeggen kijk zelf dan maar.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

 

Pin It on Pinterest

Share This