Geef mij er 5. Elke zaterdag geef ik een top 5 over verschillende onderwerpen.  Dit keer met geef mij er 5.  Bordspellen. Welke bordspellen zijn een hit bij ons thuis.

Hier in huis zijn we gek op bordspellen. We kunnen hier aardig wat uren aan besteden. Vooral op regenachtige dagen is het favoriet. Ik heb dan ook aan mijn kinderen gevraagd wat hun de leukste bordspellen vinden. Samen zijn we tot een top 5 gekomen.

1     De Kolonisten van Catan

Dit vinden we toch wel de leukste in huis. Dit spel snappen we allemaal en is gemiddeld een uurtje speelplezier. Niet te lang en niet te kort. Precies goed.

Bouw dorpen en steden en wees daarin de snelste en win. Er zijn verschillende uitbreiding sets te krijgen om het spel nog leuker te maken. Is je kind nog jong dan is er ook een speciale junior set. Persoonlijk hebben we deze maar twee keer gebruikt. De originele vinden ze leuker en begrijpen ze prima.

Lees ook eens: Buitenspeeldag. Tips voor leuke buiten activiteiten

2     Monopoly

Wie kent dit spel niet. Je houd er van of je haat het spel. A love hate kind of thing. We spelen het hier in huis niet zo vaak als we willen. Maar dat komt omdat het met zijn drietjes spelen niet zo leuk is. Dan duurt het ook oneindig en sloom. Zit dan weinig spanning in.

Binnenkort zal mijn jongste zoon dit spel vast ook begrijpen en dan is het een stuk leuker. Ondanks dat is het wel een erg leuk spel. Hoe meer mensen er aan mee doen des te leuker wordt dit spel. Zelf heb ik de klassieker uit mijn jeugd met gulden en hebben we de nieuwere versie met euro’s. Alle andere versies vind ik niet zo veel aan. Al zou ik de Game of Thrones versie wel graag willen hebben. Puur voor de heb. Of het wat is geen idee. Heb jij een andere versie? En welke heb jij?

3     Mens erger je niet pesten.

De gewone Mens erger je niet kent toch iedereen. Het spel pesten net zo. Maar een combinatie van die twee dat is vast nieuw voor je. Toch bestaat het spel Mens erger je niet pesten al een hele lange tijd. Ik denk dat ik het spel al weer een jaar of 8 in huis hebt. Helaas wordt het niet meer verkocht. Maar als je er ooit nog aan kan komen dan raad ik je het spel echt aan.

Het gewone mens erger je niet bordspel is niet zo veel aan. Maar met de pesten variant kan je letterlijk iedereen dwars zitten. Maar let op. Als je de verkeerde kaarten over houd, kan het zomaar zijn dat je jezelf dwars moet zitten. Omdat je nooit weet wat er gaat gebeuren tijdens dit spel is het des te leuker en spannender.

4     Doolhof

Ook dit spel is vast geen onbekende. Het is niet al te ingewikkeld en vraagt toch een beetje strategisch denk vermogen. Voor zover dit mogelijk is. Mijn jongste zoon kan nog niet goed vooruit denken. Maar ondanks dat vind vooral hij dit een erg leuk spel.

5     Risk

Dit spel hebben we al een aantal jaren. Maar eigenlijk nooit de moeite genomen om het spel onder de knie te krijgen. En ook al zijn we het nog aan het ontdekken, toch vinden wij het een erg leuk spel. En met wij bedoel ik vooral mijzelf en mijn oudste zoon. Zodra ik het spel onder de knie heb ga ik een poging wagen om het aan mijn jongste zoon te leren. Kijken of dat gaat lukken. Wordt dus nog vervolgd.

Geef mij er 5. Bordspellen.

Lees ook eens: 75-manieren om je kinderen bezig te houden

Dit was het weer. Geef mij er 5. Bordspel. Speel jij een spel van mijn top 5 of heb jij een andere favoriet. Zo ja welke? Misschien komen we zo weer op een idee voor een nieuw spel.

Volgende week zaterdag weer een nieuw onderwerp in geef mij er 5. Welk onderwerp? Tja ik zou zeggen kijk zelf dan maar.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This