Geef mij er 5. Ja je leest het goed. Het is geen typ foutje. Vanaf nu zal ik elke zaterdag een top 5 geven over verschillende onderwerpen.  Dit keer in geef mij er 5.  Mijn favoriete liedjes.

Geef mij er 5.  Favoriete liedjes

Ik hou van muziek. Ik kan echt niet zonder. Overal waar ik ga en sta wil ik muziek om me heen. Mijn muziek smaak is erg uiteenlopend. Van soul tot Hardcore. Voor elke mood, elke bezigheid is er wel een muziek style waar ik graag naar luister. Maar wat zijn mijn favoriete liedjes. Dat zal ik je vertellen.

Lees: Liefdes liedjes.

1     Kc en Jojo – Al my life

Dit liedje hoorden ik voor het eerst toen ik in New York was. Het nummer is naast dat ik het een prachtig liedje vind dus ook nog een extra betekenis. De album waar dit liedje op staat is een heerlijk album en zeker in het begin dagelijks geluisterd.

2    Gerald Levert – I’d Give Anything

Ik hou van Gerald Levert. In Nederland is hij niet zo heel erg bekend bij het grote publiek. Maar ik hou echt van deze man zijn muziek. Als ik een beetje down ben en ik zet zijn muziek op dan wordt ik spontaan een stukje vrolijker. (Van hem en Doe Maar.) Al zijn muziek vind ik heerlijke. Zijn bekendste liedje is Cassanova uit de jaren 80. En vind ik nog steeds een heerlijk nummer om lekker mee te blèren.

3     Snoop Dogg ft. Pharrell Williams – Beautiful

Alles aan dit liedje maakt me vrolijk. Rio staat nog altijd op mijn wenslijst om een keer te bezoeken. Ik hou van trommels, drums en Braziliaanse muziek. Combineer dat met de muziek style van Snoop en Pharrell en je hebt alle ingrediënten voor een fantastische, vrolijke maar vooral uniek liedje.

4     Anouk – Michel

De eerste keer dat ik naar haar concert ging was ik nog niet eens gek van haar muziek. Ik vond haarliedjes wel oké. Maar het was een concert in Carré. Dat is toch wel een heel speciaal plekje om mee te maken als concert. Dat concert was gewoon fantastisch. Na de zoveelste toegift kwam ze alleen de zaal in. Tussen het publiek begon ze zonder microfoon te zingen. Puur op stemkracht. En dat deed ze zo ontzettend mooi. Als ik er aan denk krijg ik weer kippenvel. Ze zong toen Sacrifice wat ik overigens net zo een mooi liedje vind als Michel. Maar ik merk toch elke keer weer dat ik neig naar Michel. Zins die dag heeft zij mijn hart gestolen met haar muziek. Helaas is ze nu niet meer die leuke spontane Haagse meid. Maar haar stem blijft zo mooi.

5     George Michael – A Different Corner

George Michael is zo een artiest die ik al volg zins de aller eerste hit met Wham. Ook al zijn er veel liedjes van hem die ik graag luister. Dit liedje en clip vind ik mooi. Siert door zijn eenvoud. Een liedje raakt je of niet. Dit liedje raakt me elke keer weer. En daarom in mijn top 5.

Geef mij er 5. Favoriete liedjes.

Volgende week zaterdag weer een nieuw onderwerp in geef mij er 5. Welk onderwerp? Tja ik zou zeggen kijk zelf dan maar.

Dit was het weer. Geef mij er 5. Favoriete Liedjes. Grappig, nu ik alle liedjes zo op een rijtje zet, valt mij pas op dat bijna alle liedjes Ballades zijn.  Terwijl ik naar zo veel meer luister.  Waar luister jij graag naar?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This