Geef me er 5. Als je mijn blog zo nu en dan leest dan weet je dat ik elke zaterdag een top 5 geeft over een willekeurig onderwerp. Ondertussen heb ik al over veel verschillende onderwerpen een top 5 samengesteld.

Zo ontstond het idee om hier een rubriek van te maken. Diverse onderwerpen en vragen die door bloggers beantwoord zal worden. Zodat je de blogger wellicht beter leert kennen.

Vorige keer zag je Marieke van Marieke blogt.  Vandaag heb ik weer een hele leuke blogger voor je….

Geef mij er 5 Joyce.

Hoi! Mijn naam is Joyce, 25 jaar en ik woon in Groningen. Sinds ruim een jaar blog ik op enJOYce life. Een persoonlijk lifestyle blog over leven met een chronische ziekte, creativiteit en gelukkig zijn. De focus ligt op het positieve, want ook met een chronische ziekte kun je een leuk leven hebben!

Naast bloggen vind ik het leuk om te schrijven, fotograferen, te bakken en tijd door te brengen met vrienden. Ik heb geen baan en volg geen studie, maar ben ik juli 2014 afgestudeerd als secretaresse.

Hier volgt mijn ‘Geef me er 5’:

Wat zijn je favoriete blogs?

 1. annicvw.com
 2. alboe.nl
 3. kellycaresse.nl
 4. huismuts.com
 5. laviesanne.nl

Annic is een spontane vrouw. Ik vind haar blog leuk, omdat ze ook tips geeft voor bloggers, vloggers en ondernemers. Ook haar baby-onderwerpen vind ik nu heel leuk en je krijgt een kijkje in de wereld door de reizen die ze maakt.

Wat zijn je favoriete vakantielanden?

 1. Duitsland
 2. Spanje
 3. Nederland
 4. Italië
 5. België (Nederlands deel)

Ik ben dol op Duitsland, met name Berlijn, deze stad heeft echt mijn hart gestolen.  Door de geschiedenis leeft de stad. Daarnaast houd ik van shoppen bij de DM.

Wat zijn je favoriete wereldsteden?

 1. Berlijn
 2. Parijs
 3. Kopenhagen
 4. Dublin
 5. Londen

De toelichting hierop vind je eigenlijk hierboven al. Ik hou van Berlijn! Er is zoveel te zien!   

Welke landen of steden staan er nog op je bucket list?

 1. Lissabon
 2. Barcelona
 3. Rome
 4. Antwerpen
 5. Australië

Deze stad heeft me jaren terug nieuwsgierig gemaakt. De foto’s die ik zie, de cultuur en de architectuur. Die zou ik zeker eens in het echt willen zien.

Wat zijn je favoriete gerechten?

 1. Risotto
 2. Lasagna
 3. Marokkaanse couscous
 4. Friet met snacks (vooral kroket)
 5. Nasi

Risotto is een heerlijk gerecht, met kip en veel groenten. Ik hou ervan! Een gerecht waar je iets langer op moet wachten voor het klaar is, maar het is zeker de moeite waard.

Wat wilde je vroeger worden?

 1. Journaliste
 2. Juf
 3. Kapper
 4. Maatschappelijk werker
 5. Bakker

Ik was al heel jong dol op schrijven. Het vak van journaliste leek me dan ook perfect. Helaas werd ik van dit idee minder enthousiast toen ik naar de open dag ging voor deze studie.

Wat zijn je favoriete films?

 1. Hope springs
 2. The Notebook
 3. It’s complicated
 4. The proposal
 5. Friends with benefits

Een film met liefde en humor. Ik heb heerlijk gelachen bij deze film, maar er zit ook een beetje drama in. Veel emoties in een film en toch heel sterk neergezet.

Geef mij er 5 Joyce

Wat zijn je favoriete TV series?

 1. Toren C
 2. Kees & co
 3. Spoed
 4. Goede tijden, slechte tijden
 5. Het zonnetje in huis

Toren C is een serie met korte sketches en veel humor. Al jaren kijk ik steeds uit naar nieuwe seizoenen, zo ook nu. Ik baal steeds dat de afleveringen zo kort zijn.

Wat zijn je favoriete (kinder)boeken?

 1. Alles wat je lief hebt
 2. The Rosie project
 3. Pim & Pom (kinderboek van vroeger)
 4. The fault in our stars
 5. Hou je mond!

Alles wat je lief hebt is een boek over de 18 jarige zieke maddy. Ze is nog nooit buiten geweest. Een aangrijpend verhaal over de band tussen moeder en dochter en over een liefdesrelatie met de buurjongen. Erg ontroerend.

Wat zijn je favoriete quotes?

 1. ‘What if I fall?’ ‘Oh, but my darling, what if you fly?’
 2. Be happy, be bright, be you.
 3. It’s the little things in life.
 4. Just because your past turned out like you wanted it to, doesn’t mean your future can’t be better than you imagined.
 5. You will never have this day again, so make it count.Deze quote vind ik super mooi, omdat ik het belangrijk vind om kansen te wagen en je niet te laten lijden door angst. Daarom vind ik dat je dingen, als de gevolgen niet te groot zijn, altijd moet proberen!

Wat zijn je favoriete liedjes?

 1. Love me – Waylon
 2. Fall – Dotan
 3. Saybia – I surrender
 4. How did we – Skylar Stecker
 5. Miracle – Ilse de Lange

Love me is een gebed voor liefde. Zo legde Waylon het destijds uit in RTL Late night. Ik vind het een prachtig, ontroerend nummer waar ik me mee kan identificeren. Er zit heel veel emotie in.

Wat zijn je favoriete (bord) spellen?

 1. Yahtzee
 2. Dominion
 3. Carcassonne
 4. Flash point
 5. Kolonisten van Catan

Yahtzee is een lichte verslaving haha. Een kort spel, maar ik kan me er altijd goed mee vermaken. Ik ben gewoon een beetje competitief ingesteld.

Wat zijn je favoriete uitjes? (Waar ga je graag naar toe?)

 1. Dierentuin
 2. Bioscoop
 3. Wokrestaurant
 4. Foodtruck festivals
 5. Concerten

Dieren zijn zo fijn. Anders dan mensen oordelen ze niet, maar voelen je wel aan. Heel fijn. Ik vind het super leuk om diverse diersoorten te zien. Ook zijn dieren leuk om foto’s van te maken.

Wat zijn je favoriete snacks?

 1. Chicken wings
 2. Paprika chips
 3. Melk chocolade met hazelnoten en rozijnen
 4. Nootjes
 5. Popcorn

Hier kan ik kort over zijn: ik HOU van kip!

Waar kan jij echt niet zonder?

 1. Mobiel
 2. Camera
 3. Laptop
 4. Mijn vrienden
 5. Slaap

Ik vind communicatie belangrijk. Het bereikbaar zijn, maar ook mijn blogs delen doe ik via mijn telefoon. Die heb ik dus echt nodig. Bovendien kan ik op die manier contact houden met vrienden en familie.

Dit was geef mij er 5 Joyce.

Bedankt voor het mee doen Joyce. Dankzij jou ben ik weer wat nieuwe bloggers tegen gekomen. Die ik zeker ga bezoeken.

Berlijn ben ik nog nooit geweest. Wel langs gereden. Ga ik zeker een keer bezoeken. Barcelona vind ik echt een geweldige stad, zeker een bezoekje waard. Lissabon lijkt mij ook erg mooi.

Friends with benefits heb ik echt heel vaak gezien. Vind ik net als Pretty woman een film waar je nooit genoeg van kan krijgen. Een echte romantische feelgood movie. De boeken van Sophie Kinsella lezen zo lekker weg. Ik snap dan ook wel dat haar boeken bij veel vrouwen favoriet zijn. Ik heb er ook de nodige boeken van in mijn kast staan. Maar deze ken ik nog niet.

Het spel Dominion ken ik nog niet maar ziet er erg leuk uit. Die ga ik zeker onthouden.

Dit waren de vragen. Een nieuwe rubriek geef mij er 5 waar je bloggers beter leert kennen. Wil je de vragen lijst ook invullen? Stuur dan een email naar bmellowblog@gmail.com onder vermelding van geef mij er 5.

Leer je de blogger Joyce beter kennen? Kende je haar en haar blog al?  Wat is jou  favoriete quote?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This