12 In Geef mij er 5./ mama verhalen

Nutteloze kraamcadeaus.

Geef mij er 5. Nutteloze kraamcadeaus. Meestal vertel ik in mijn topic van geef mij er 5 juist over mijn favoriete. Dit keer juist niet. Wat hoef ik echt niet als kraamcadeau te hebben. Dingen waar ik tenminste niks mee doe/ deed. Van die nutteloze kraamcadeaus.

Deze week had ik op maandag en dinsdag geschreven over bevallen. Om te schrijven over de tijd daarna vond ik een mooie toevoeging. Een week waarin bevalling en zwangerschap centraal staat.

Geef mij er 5. Nutteloze kraamcadeaus 

1       Kleding in maat 50.

Mits de ouders klein van stuk zijn en er een vroeg geboorte is. Ja dan snap ik het. Mijn kinderen waren geen reuzen baby’s. En ook ben ik niet super groot. Toch heb ik geen kind gehad die langer dan een week in maat 50 paste. Maat 56 waren ze ook binnen 4 weken uit gegroeid. Het is dus zonde van je geld als je die kleine maten koopt. Een vrij nutteloze kraamcadeau als je het mij vraagt. Vaak hebben de ouders daar zelf al een aantal sets in die kleine maten. Als je een paar maten groter koopt hou dan wel rekening met de leeftijd en de daarbij horende seizoen. Anders worden ook dit een nutteloze kraamcadeaus.

2    Advies

Oke dit is niet echt een kraamcadeau. Al denken veel mensen je er een plezier mee te doen. Maar vooral zichzelf. De drang om je advies te geven. Zeker als kind nummer 1 is geboren, lijkt iedereen het beter te weten. En staan ze klaar met raad en daad. Sorry maar als ik nog bond en blauw bent van onderen. Nog geen fatsoenlijke nacht geslapen heb zins mijn buik een ontplofte ballon is, en hier voorlopig ook geen verandering in komt. Zit ik echt niet op advies te wachten. Als ik advies wil dan vraag ik het je wel. Wordt jij ook zo blij van al dat goed bedoelde advies?

3.    Spenen en de daarbij behorende accessoires.

Tegenwoordig zitten in alle gratis pakketten die je als moeder krijgt spenen. Waarom meer aanschaffen of geven.  Je kan pas na een paar maanden zeggen of een kind van een speen houd. Mijn oudste stikte er bijna in dus vanaf dat moment nooit meer gegeven.  Middelste ging meteen voor zijn duim.  Mijn dochter vond haar duim na 3 maanden. Spenen hier nooit favoriet geweest. Spenen en korten bleven dus in de kast liggen. Pas als je als bezoeker zeker weet dat het kindje een echte speen kind is, ja dan kan je het gerust geven. Of toch niet? Vind jij dit een fijn kraamcadeau om te krijgen? Of zie jij dit ook als een Nutteloze kraamcadeau.

4.    Bos bloemen

Hartstikke lief bedoeld natuurlijk. Maar echt niet nodig. In je slaapkamer heb je vaak geen plek voor een bos bloemen. En hier breng je toch de meeste tijd door. Bovendien ben ik voor zoveel bloemen allergisch dat ik ze niet eens in huis wil. Zeker rond mijn zwangerschap waren mijn allergieën erg. Zeker in mijn geval dus geen bloemen.

5.    Een fles wijn.

Persoonlijk zit ik na een bevalling niet te wachten op alcohol.  Al zit ik maanden zonder alcohol.  Nog een paar weken wachten kan echt geen kwaad.  Ik had er op dat moment ook geen zin in.

Volgende week zaterdag weer een nieuw onderwerp in geef mij er 5. Welk onderwerp? Tja ik zou zeggen kijk zelf dan maar.

Wat was jouw slechtste kraamcadeau?  En welke kraamcadeau hoeft van jou ook niet zo nodig?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Sheila
  16/03/2017 at 22:31

  Ik had heel graag kleding gewild in maat 50 of 56. Mijn zoontje deed er trouwens máánden mee. Hij was 3 weken te vroeg en is altijd fijntjes geweest. Ik had dus zelfs maat 44 nodig. Dat had ik natuurlijk helemaal niet gekocht. Gelukkig wist ik dat het zoontje van een vriend prematuur was en ik mocht halsoverkop al hun baby kleding in die maat lenen. Super!

  Mijn zoontje is nu bijna 2,5 jaar oud en draagt nog rompers van maat 74/80 van de Hema. Dus moet je nagaan. Maten zeggen helemaal niets. Maar als ik op kraamvisite ga van een kind met forse ouders, kom ik inderdaad ook niet met maatje 50 aanzetten. Vooral ook omdat je in de praktijk pas veel later op kraamvisite gaat. Ik neem meestal maatje 68 mee.

  • Reply
   BMelloW
   17/03/2017 at 07:05

   Zo zie je maar bij iedereen is het weer anders. Kijken op het geboorte kaartje zal ook een hoop schelen. Alleen mijn oudste was met 48cm geboren de anderen waren al meer dan 50cm bij de geboorte. Mijn dochter is nu net 21 maanden en past veel van 92 niet eens meer. Moest van de week kleding kopen in 98. Iedereen praat tegen haar alsof ze al bijna 4 is. En vinden het raar dat ze niks terug zegt.

 • Reply
  Kim.
  11/03/2017 at 20:22

  Ik was juist heel blij met maat 50. Ik had geen vroeggeboorte en wij zijn ook niet klein van stuk. Maar onze jongste dochter was maar 44cm en mijn oudste dochter 47cm. Ik had juist noodzaak aan kleine maatjes.

  • Reply
   BMelloW
   13/03/2017 at 08:43

   Dan zijn kleine maten inderdaad handig.

 • Reply
  MamaIssues
  11/03/2017 at 12:04

  Te kleine kleertjes is inderdaad super zonde
  Weet je wat ik super leuk vond??
  Een vriendin van mij die met een broodje filet american aan kwam haha

  • Reply
   BMelloW
   11/03/2017 at 16:56

   Dat is wat veel vrouwen miste tijdens hun zwangerschap en kan me dan ook voorstellen dat je het mist

 • Reply
  Sandy
  11/03/2017 at 10:21

  Echt kraamcadeaus heb ik amper gehad, alleen de kleertjes in maat 50 inderdaad. Die zijn blijven liggen, met een kind van 54 cm 😛
  Wat ik wel heel typisch vond: ik ging trouwen met 7 maanden zwangerschap en vriendin x had bedacht om voor het vrijgezellenfeestje te gaan karten met de dames….hoorde ik achteraf….ik ging kapot! :’-)

  • Reply
   BMelloW
   11/03/2017 at 11:44

   54cm is best lang. Dan gaat maat 50 niet werken. 56 al bijna niet. Karten als je zwanger bent goed bedacht. Lol

 • Reply
  Rowena
  11/03/2017 at 10:10

  Ik herken het precies! Ik ben 4 weken geleden bevallen dus de kraamcadeaus stromen nog binnen. Krijg ik heel veel winterkleding in maat 62. Eh, hallo? Dan is het hartje zomer. Dus met die kleding herken ik het heel goed! Leuk artikel 🙂

  • Reply
   BMelloW
   11/03/2017 at 11:46

   Nog gefeliciteerd. Ik snap niet dat mensen daar niet goed bij na denken. Winterkleren terwijl de zomer er aankomt. Gelukkig kreeg ik na mijn laatste zwangerschap veel tegoedbonnen. Ideaal.

 • Reply
  Miranda de Jong
  11/03/2017 at 09:53

  Boxpakjes en kleding met een uitgesproken smaak. Walgelijk!

  • Reply
   BMelloW
   11/03/2017 at 11:43

   Nee dat is niks. Boxpakjes hebben mijn kinderen nooit aangehad

  Leave a Reply