Geef me er 5. Als je mijn blog zo nu en dan leest dan weet je dat ik elke zaterdag een top 5 geeft over een willekeurig onderwerp. Ondertussen heb ik al over veel verschillende onderwerpen een top 5 samengesteld.

Zo ontstond het idee om hier een rubriek van te maken. Diverse onderwerpen en vragen die door bloggers beantwoord zal worden. Zodat je de blogger wellicht beter leert kennen.

Vorige keer zag je Sylvia van A lovely adventure  Vandaag heb ik weer een hele leuke blogger voor je… Roelina schrijft op haar blog over alles wat een moeder bezig houd. Bovendien is ze een grafische vormgever. Dus als je er nog eentje nodig hebt dan heb hierbij een super goeie grafische vormgever.

Geef mij er 5 Roelina.

Hoi, Roelina hier: blogger en eigenaar van Roelove. Een mamablog voor moeders met power waarop ik o.a. schrijf over mijn leven als werkende moeder. Ik ben namelijk een full time werkende moeder die werkt in de marketing-communicatie. In mijn vrije tijd werk ik als grafisch vormgever en ook nog als blogger.

Al 19 jaar ben ik gelukkig ongetrouwd met mijn allerbeste maatje. Samen zijn wij de trotse ouders van twee zoons en een engelmeisje. Onze oudste zoon is drie en onze jongste een jaar. Onze dochter zou nu vier zijn geweest, als ze niet kort na haar geboorte zou zijn overleden aan een zeer zeldzame longaandoening genaamd Alveolaire Capillaire Dysplasie (ACD).

En dan nu mijn 5 Roelina.

Op sommige vlakken nog best lastig om in te vullen. Maar wel een leuke uitdaging. Ik hoop dat je het net zo leuk vindt om te lezen als dat ik vond om het uit te zoeken. Njoy!

Vragen:

#1 Wat zijn je favoriete blogs:

De lijst met favoriete blogs is echt mega lang. Ik vind het dus heel moeilijk om 5 favorieten te noemen. Maar als ik dan toch wat moet noemen:

 • Ik lees heel graag de blog/website Kinderkamerstylist.nl. Ik haal hier enorm veel inspiratie vandaan voor de styling van de kinderkamer van onze jongens. Wat bij mij thuis echt een ‘ongoing’ project is. Maar ook inspiratie voor het pimpen van meubeltjes of het ontdekken van nieuwe, gekke, kleurcombinaties of leuke webshops vind ik hierop terug.
 • Kindermodeblog.nl
 • Iamafoodie.nl
 • Ohyeahbaby.nl
 • Janske.nl

#2 Wat zijn je favoriete vakantielanden?

 • Niet moeilijk, want dat is Italië ‘by far!’ Niet alleen om het heerlijke eten en de het fijne weer. Maar ook de natuur en cultuur vind ik prachtig!
 • Engeland
 • Duitsland
 • Nederland
 • Spanje

#3 Wat zijn je favoriete ( wereld) steden?

 • Londen is mijn favoriete (wereld)stad. Prachtig vind ik het daar, ik ben er al meerdere malen geweest en steeds ontdekken we weer nieuwe plekjes.
 • Rome
 • Berlijn
 • Barcelona
 • Maastricht

#4 Welke landen of steden staan er nog op je bucket list?

 • Kopenhagen (Denemarken). Ik ben als kind al wel eens in Denemarken geweest, maar ik wil er zeker nog eens naar terug. Kopenhagen lijkt me gewoon een fantastische stad. Geen idee waarom eigenlijk.
 • Noorwegen
 • Schotland
 • New York
 • Tokyo (Japan)

#5 Wat zijn je favoriete gerechten?

 • Ik heb niet specifiek 1 favoriet gerecht. Wel kun je wakker maken voor alles wat met pasta te maken heeft. Vooral voor tortelini of ravioli loop ik enorm warm.
 • (Zelfgemaakte) pizza
 • Stoofpotje met draadjesvlees
 • Nasitaart
 • MacDonalds (guilty pleasure)

Geef mij er 5 Roelina.

#6 Wat wilde je vroeger worden?

 • Reclametekenares! Zo noemde ik dat destijds. Een neef van mij deed iets in de reclame en dat vond ik zo intrigerend. Ik hield als kind al van tekenen en creëren. Hoe leuk is het dan dat ik daarvan uiteindelijk mijn beroep kon maken.
 • Dierenarts

Verder dan deze 2 gaat het lijstje niet. Als je mij als kind vroeg wat ik wilde worden, waren het deze 2. Tot aan dat ik ’groot’ werd en een keus moest maken vanwege een gerichte opleiding. Ik koos voor de reclame.

#7 Wat zijn je favoriete films?

 • Memento is mijn all time favourit op filmgebied. Deze film uit 2000 met Guy Pierce in de hoofdrol gaat over Leanord Shelby die in een aanval zijn korte termijn geheugen verliest na een aanval. In de film volg je Leanord in zijn zoektocht naar de moordenaar van zijn vrouw, die hij probeert te vinden met een korte termijn geheugen dat hem in de steek laat. Deze film is van begin tot eind spannend én een raadsel. Het is pas op het eind dat alle puzzelstukjes ineen vallen. Dat maakt wat mij betreft de film kei goed!
 • Inception
 • Fight Club
 • Pulp Fiction
 • WALL E

#8 Wat zijn je favoriete TV series.

 • Vikings. Daar kan ik heel kort over zijn, ik ben hooked aan het geweld van Vikings. Wat een heerlijk rauwe serie. Vikings gaat over de Oudnoorse saga Ragnar Lodbrok. Het vertelt het verhaal hoe hij voet zet in Engeland en Frankrijk. Hoe de Vikingen west Europa veroverden en plunderden. Een heerlijke serie waardoor ik al seizoenen lang aan de buis gekluisterd zit
 • Taboo
 • Peaky Blinders
 • Game of Thrones
 • Banshee

#9 Wat zijn je favoriete kinderboeken?

 • ‘De Gigantosaurus’ van Jonny Duddle vind ik voor  heel leuk om uit voor te lezen. Mijn zoontje is een echte dinofan en kent het boek van voor tot achter uit zijn hoofd. Het verhaal kun je ook steeds weer op een andere manier voorlezen en de prenten zijn echt geweldig getekend. Echt de favoriet al geruime tijd bij ons thuis.
 •  ‘Hé wie zit er op de wc’ van Harmen Straaten
 •  ‘De kleine walvis’ van Benji Davis
 • De gruffalo’ van Julia Donalssen
 •  Kikker en zijn vriendjes (alle boeken)

#10 Wat zijn je favoriete quotes?

 • Ik heb niet echt favoriete quotes, maar sinds het overlijden van onze dochter vind ik vooral de tekst: ‘Somewhere over the rainbow, skies are blue. And the dreams that you dare to dream, really do come true’ uit de Wizard of Oz erg mooi. Dat komt voornamelijk omdat onze dochter een knuffeltje had met dit melodietje erin, en we dat steeds voor haar speelde tijdens haar ziekbed. We draaien het nummer ook op haar begrafenis. De tekst betekent voor mij dat er ‘somewhere over the rainbow’ een droom is die ooit uitkomt. Namelijk het weerzien met mijn dochter.
 • ‘Het leven is net een neus, haal eruit wat erin zit’(Loesje)
 •  ‘I live in a madhouse, run by a tiny army’
 • ‘House music is an universal language, spoken and understood by all’
 • ‘Life is about kicking ass, not kissing it!’

Geef mij er 5 Roelina.

#11 Wat zijn je favoriete liedjes?

#12 Wat zijn je favoriete (bord)spellen?

 • Triktrak. Ik speel eigenlijk nauwelijks bordspellen of überhaupt spellen, maar dit spelletje speelde ik vooral in de jaren 90 heul veel. Zoals ik al schreef,  ik speel nauwelijks spelletjes. Of eigenlijk gewoon niet. Ik kom dus echt niet verder dan dit.

# 13 Wat zijn je favoriete uitjes? ( Waar ga je graag naar toe?)

 • Dinoland Zwolle. Dit is een grote speeltuin annex dinomuseum en mijn kleine dinofans vinden dit helemaal geweldig. Ik word zo blij van die snoetjes als ze hier zijn.
 • De koperen Ezel (kinderuitje)
 • Rommelmarkt (met vriendlief en zónder kinderen)
 • Een Landalpark met het hele gezin (en familie of vrienden)
 • Sauna en wellnesscentrum (met 1 of meer vriendinnetjes)

#14 Wat zijn je favoriete kinderkledingmerken?

 • Mini Rodini by far! Ik ben echt helemaal weg van dit Scandinavische kindermodemerk. Ik schreef er al heel vaak over op mijn blog en ik bven dan ook telkens weer blij verrast door hun nieuwe collecties, prints en kleurencombi’s. De kast van de jongens ligt er vol mee. Ik moet mij trouwens enorm inhouden met maar 5 favorieten. Want ik kan wel eindeloos doorgaan. Daarom besloot ik van alle kalibers (duur, exclusief, handgemaakt, budget) wat te noemen.
 • Funky Flavours
 • Bobo Choses
 • Noddles
 • Zara

#15 Waar kan jij echt niet zonder?

 • Mijn oogappels pur sang: mijn kinderen. Tja…., weekdier van een moeder dat ik ben. Toen ik jong was (en nog geen kinderen wilde) had ik nooit gedacht dat ik dit ooit zou gaan zeggen. Maar echt, ik kan niet zonder mijn kinderen. Man wat ben ik verliefd op die kleine mannetjes.
 • De rots in mijn branding. Mijn allerbeste maatje: mijn vriend.
 • Mijn ouders
 • Onze hond
 • e die ook niet, mijn iPhone J

Dit was geef mij er 5 Roelina.

Bedankt voor het mee doen Roelina. Ik heb jou via deze weg weer wat beter leren kennen. Je tot nadenken zetten over je zelf is ook precies wat ik met deze vragen wil bereiken. Het is je goed gelukt hoor Roelina.

Leuk om weer een aantal nieuwe blogs voorbij te zien komen. Behalve Janske ken ik er geen. Ga zeker een kijkje nemen.

Londen en Barcelona staan ook in mijn lijstje met leukste steden. Memento heb ik ooit gezien maar kon mij niet echt vasthouden. Pulpfiction is mijn favoriete film. Enne ik zal je guilty pleasure niet verklappen.

Gruffalo vind ik ook een geweldige boek. Wie zit er op de wc staat ook nog op mijn lijstje. Leuk voor de feestdagen. Dat mini Rodini een van je favoriete merken is was me al duidelijk geworden aan de hand van je blog. En zeker een leuk merk. Ik kende het nog niet totdat ik het bij jou tegen kwam.

Dit waren de vragen. Een nieuwe rubriek geef mij er 5 waar je bloggers beter leert kennen. Wil je de vragen lijst ook invullen? Stuur dan een email naar bmellowblog@gmail.com onder vermelding van geef mij er 5.

Leer je de blogger Roelina beter kennen? Kende je haar en haar blog al?  Wat vind je van de vragen en de nieuwe rubriek? Wat is jouw guilty pleasure?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This