Geef me er 5. Als je mijn blog zo nu en dan leest dan weet je dat ik elke zaterdag een top 5 geeft over een willekeurig onderwerp. Ondertussen heb ik al over veel verschillende onderwerpen een top 5 samengesteld.

Zo ontstond het idee om hier een rubriek van te maken. Diverse onderwerpen en vragen die door bloggers beantwoord zal worden. Zodat je de blogger wellicht beter leert kennen.

Vorige keer zag je Joyce van enJOYce.  Vandaag heb ik weer een hele leuke blogger voor je….

Geef mij er 5 Stephanie.

Ik ben Stephanie, 31 jaar en mama van Johnny Julian (’16). Op La vie de Stephanie blog ik over hoe ik het moederschap ervaar en over ons nieuwe avontuur op het Franse platteland.

Wat zijn je favoriete blogs:

 1. www.alweereennieuwemoederblog.nl. Ik kwam laatst terecht op de blog van Elisabeth, door haar schrijfstijl en persoonlijke verhalen bleef ik gelijk hangen. Verder moet ik eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nog geen vaste bloggers volg. Sinds ik zelf ben begonnen met bloggen, gaat er een wereld voor me open en ik moet nog heel veel blogs ontdekken. Mijn voorkeur gaat uit naar persoonlijke verhalen en ervaringen, met een beetje humor.
  2. www.2wmn.nl
  3. www.maaikeschrijftop.nl
  4. www.fatimama.nl
  5. www.babybanjo.nl

Wat zijn je favoriete vakantielanden?

 1. Ecuador. Het land dat mijn hart heeft gestolen nadat ik er in 2006 een half jaar heb gestudeerd. Het is een relatief ‘klein’ land, maar wel een waar je zowel jungle, bergen en kust (+ de Galapagos) hebt. Daarnaast zijn de mensen, de muziek en de cultuur geweldig.
  2. Costa Rica
  3. Thailand
  4. Myanmar
  5. Marokko

Wat zijn je favoriete ( wereld) steden?

 1. Melbourne
  2. Amsterdam
  3. Quito
  4. Parijs
  5. Barcelona/Valencia

Welke landen of steden staan er nog op je bucket list?

 1. De ABC eilanden en Sint Maarten
  2. Vietnam
  3. IJsland
  4. Finland
  5. Italië

Wat zijn je favoriete gerechten?

 1. Sushi. Een beetje afgezaagd, maar ik krijg er serieus nooit genoeg van.
  2. Mosselen met friet
  3. Thai green curry
  4. Carpaccio
  5. Tapas

Wat wilde je vroeger worden.

 1. Secretaresse. Ik had nooit echt de droom om iets te worden, helaas. Anders was het een stuk makkelijker geweest om een studie te kiezen, in plaats van dat alles je ‘wel leuk lijkt’. Secretaresse worden leek me op de middelbare school wel wat.
  2. Journalist
  3. Danseres
  4. Schrijfster
  5. Eigen winkeltje

Wat zijn je favoriete films?

 1. Komedies. Als ik een film kijk is het vooral ter ontspanning en dus kies ik vaak voor iets luchtigs.
  2. Romantische films
  3. Actie films
  4. SF films
  5. Avonturen films

Wat zijn je favoriete TV series.

 1. The Office – de Amerikaanse versie. Ik kan het blijven kijken en er elke keer weer om lachen.
  2. Modern Family
  3. New Girl
  4. Suits
  5. Narcos

Wat zijn je favoriete taarten?

 1. Kwarttaart. Een kwarttaart gaat er altijd wel, met name in de zomer hou ik er van als een taart lekker fris is en niet al te machtig.
  2. Appeltaart
  3. Brownies
  4. Muffins
  5. Worteltaart

Wat zijn je favoriete quotes?

 1. Doubt kills more dreams than failure ever will. Ik twijfelde bijvoorbeeld heel erg of ik wel een blog moest beginnen. Dit soort quotes geven dan een extra zetje in de goede richting.
  2. I don’t have a 9-5, I have a when my eyes open to when I close my eyes.
  3. Without rain, nothing grows.
  4. The days are long, but the years are short.
  5. No te preocupes (don’t worry).

Wat zijn je favoriete liedjes?

  1. Plug in baby- Muse. Ik vind heel veel verschillende soorten muziek leuk, dus ik had ook zo een compleet andere top 5 kunnen maken.
   2. Burbujas de amor- Juan Luis Guerra
   3. Comptine d’un autre été – Yann Tiersen
   4. You & Me (Flume remix) – Disclosure
   5. Te va a doler – Maelo Ruiz

Wat zijn je favoriete (bord) spellen?

   1. Twister. Ik heb een hekel aan spelletjes, met name omdat ik niet tegen mijn verlies kan. Als ik spelletjes moet spelen, dus graag spelletjes die niet al te lang duren en vooral niet te serieus zijn, zoals Twister
    2. Jenga
    3. Yathzee
    4. Mikado
    5. Kaartspelletjes

Wat zijn je favoriete uitjes? ( Waar ga je graag naar toe?)

   1. Op vakantie. Dat behoeft geen uitleg natuurlijk..
    2. Naar het strand
    3. Een boswandeling maken
    4. Uit eten gaan
    5. Drankje drinken met vriendinnen.

Wat zijn je favoriete kinderkleding merken?

   1. Kringloop. Ok, dat is geen merk, maar ik geef ook niet echt om merken. Het allerleukste vind ik als ik iets moois vind voor weinig bij een kringloopwinkel.
    2. H&M
    3. Hema
    4. Zara
    5. Zeeman/Wibra

Waar kan jij echt niet zonder?

 1. Mijn gezin. Een beetje cheesy, maar wel waar! Over kaas gesproken..
  2. Old Amsterdam
  3. Zon
  4. Purol
  5. Haarborstel

Dit was geef mij er 5 Stephanie.

Bedankt voor het mee doen Stephanie. Dankzij jou ben ik weer wat nieuwe bloggers tegen gekomen. Die ik zeker ga bezoeken.

Wat geweldig dat je in Ecuador hebt mogen studeren. Fantastische ervaring. Costa Rica staat ook nog altijd op mijn wens lijstje. Jou bucket lijst daar kan ik me helemaal in vinden. Drie landen staan ook in mijn top 5. En IJsland lijkt mij ook zo mooi.

Kwark taart is ook bij mij in huis favoriet. Ik vind het wel heel eerlijk van jezelf dat je al aangeeft niet tegen je verlies te kunnen.

Dit waren de vragen. Een nieuwe rubriek geef mij er 5 waar je bloggers beter leert kennen. Wil je de vragen lijst ook invullen? Stuur dan een email naar bmellowblog@gmail.com onder vermelding van geef mij er 5.

Leer je de blogger Stephanie beter kennen? Kende je haar en haar blog al?  Wat is jou  favoriete taart?

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This