4 In Geef mij er 5./ Persoonlijk

Geef mij er 5 Sylvia.

Geef mij er 5 Sylvia BMelloW.nl

Geef me er 5. Als je mijn blog zo nu en dan leest dan weet je dat ik elke zaterdag een top 5 geeft over een willekeurig onderwerp. Ondertussen heb ik al over veel verschillende onderwerpen een top 5 samengesteld.

Nu heb ik al een tijdje het idee om hier een rubriek van te maken. Diverse onderwerpen en vragen die door bloggers beantwoord zal worden. Zodat je de blogger wellicht beter leert kennen.

Vorige keer zag je Gera van Huis mama. Vandaag heb ik weer een hele leuke blogger voor je… Eentje waar ik soms best met een klein beetje jaloezie over lees. Sylvia woont namelijk op het overheerlijke Lanzarot.

Geef mij er 5 Sylvia.

Hoi, ik ben Sylvia, vriendin van Richard, mama van dochtertje Zoë (’14) en baasje van kat Muis. Aangezien mijn vriend werkzaam is in het buitenland (Lanzarote, Canarische Eilanden) verblijven Zoë en ik om en om in NL en in Lanzarote. Ik blog hier grotendeels over op A lovely adventure

#1 Wat zijn je favoriete blogs:

#2 Wat zijn je favoriete vakantielanden?

 • Spanje (Canarische eilanden). Hier heb ik mijn vriend leren kennen en zo is ons avontuur begonnen.
 • Kaapverdische eilanden
 • Cuba
 • ABC eilanden
 • Gambia

#3 Wat zijn je favoriete (wereld) steden?

 • Apeldoorn, waar ik geboren en opgegroeid ben. We mogen het wel geen stad noemen maar staan wel lekker op de 11e plaats in de lijst met ‘de grootste steden van Nederland’
 • Amsterdam
 • Havana (Cuba)
 • Santa Cruz de Tenerife
 • Sydney

 #4 Welke landen of steden staan er nog op je bucket list?

 • New Zealand – hier zou ik dolgraag nog eens een rondreis willen maken
 • ABC eilanden,
 • Indonesië (Bali)
 • Japan
 • Thailand

#5 Wat zijn je favoriete gerechten?

 • Nederlandse kost, al het andere eten kan je overal ter wereld wel eten maar NL kost niet. Denk dan aan zuurkool, rauwe andijviestamppot, bruine bonen met piccalilly.
 • Tapas
 • Japans/ Chinees eten
 • Indonesisch eten
 • Fastfood

Geef mij er 5 Sylvia.

#6 Wat wilde je vroeger worden.

 • Iets in de reiswereld, wat ik na een omweg ook uiteindelijk ben gaan doen (hostess/reisleidster)
 • Makelaar
 • Een koffietentje beginnen (eigen baas)
 • Secretaresse
 • Mama😉

#7 Wat zijn je favoriete films?

 • Chickflicks, van die heerlijk zoetsappige verhalen met een happy end. *denk aan The Notebook..zucht..
 • Waargebeurde verhalen, oorlog
 • Actie
 • Avonturen films
 • Disney en Pixar

#8 Wat zijn je favoriete TV series.

 • Once upon a time.. sprookjes die tot leven komen met een twist
 • Arrow
 • Jerseyshore 😂
 • Hawai 5.0
 • Foute series die je op TLC ziet

#9 Wat zijn je favoriete (kinder) boeken?

#10 Wat zijn je favoriete quotes?

 • When you stop and look around, life is pretty amazing. Mensen leven veel te gehaast en vergeten te genieten van het hier en nu.
 • She designed a life she loved.
 • As soon as I saw you, I knew an adventure was going to happen
 • The best project you’ll ever work on is you
 • Don’t let idiots ruin your day

Geef mij er 5 Sylvia.

#11 Wat zijn je favoriete liedjes?

 • Reet Petite, van Jacky Wilson. Toen ik nog ieniemienie was danste ik hier altijd met mijn ouders op. Nu doe ik dit met mijn dochtertje..
 • Colgando en Tus manos, van Carlos Baute
 • Pan y Mantequilla van Efecto Pasillo
 • Overige Spaanstalige liedjes
 • Top 40

# 12 Wat zijn je favoriete (bord) spellen?

 • Uno, superverslavend- ook al heb ik het nu alweer een tijdje niet gespeeld.
 • Pictionary
 • Mens erger je niet
 • Monopoly
 • Boggle

#13 Wat zijn je favoriete uitjes? ( Waar ga je graag naar toe?)

 • Strand – heerlijk spelen, uitwaaien, relaxen en genieten van het leven
 • Rommelmarkten
 • Pretparken /dierentuinen
 • Naar een nieuwe stad en deze verkennen
 • Kids Playground 😉

#14 Wat zijn je favoriete (kinder) kleding merk?

 • Hennes & Mauritz, hier slaag ik altijd wel. Kwaliteit is altijd wat minder maar daar betaal je ook naar.
 • Pull & Bear
 • Springfield
 • Primark
 • Accessorize

#15 Waar kan jij echt niet zonder?

 • Dochtertje Zoë, zij is het allerbelangrijkste en mooiste wat er ooit in mijn leven is gekomen.
 • Vriend Richard
 • Kat Muis
 • Mijn telefoon
 • Lekker eten

Geef mij er 5 Sylvia.

Leuk dat ik (of beter gezegd wij) je wat beter hebben mogen leren kennen.

Kelly wie kent haar blog niet. De mama blogger. Ik lees haar zo nu en dan. Leuk dat ik weer twee nieuwe voorbij zie komen.

New Zealand lijkt me ook echt een geweldig land om een keer te bezoeken. Alleen het lange vliegen houd me tegen. Australie en Cuba staan ook zeker in dat rijtje met landen die ik graag wil bezoeken. En mocht je ooit naar Indonesië gaan dan weet ik genoeg leuke plekjes die je moet bezoeken.

Chicklits vind ik van tijd tot tijd ook heerlijk om te verslinden. Leest zo makkelijk weg. Even verstand op nul. Heerlijk. Het spel Uno zie ik zo vaak voorbij komen. Geloof dat ik dat ook maar eens ga aanschaffen. Bedankt voor de tip.

Dank je voor Reet Petite, van Jacky Wilson. Ik was dat liedje vergeten. Maar wat heb ik daar als kind ook veel op gedanst. Geweldig nummer.

Dit waren de vragen. Een nieuwe rubriek geef mij er 5 waar je bloggers beter leert kennen. Wil je de vragen lijst ook invullen? Stuur dan een email naar bmellowblog@gmail.com onder vermelding van geef mij er 5.

Leer je de blogger Sylvia beter kennen? Kende je haar en haar blog al?  Wat vind je van de vragen en de nieuwe rubriek? Naar welk land zou jij graag toe willen?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Babs
  25/09/2017 at 11:24

  Wat leuk om te lezen! Ik volg Sylvia momenteel ook met heel veel plezier. Zij neemt je echt mee op pad, alsof je er zelf ook bij bent. Haha, Jerseyshore! Ik zapp altijd snel door, maar soms kan ik wel gefascineerd raken door dit soort programma’s. Ook iets met verschrikkelijke bruiden to be. (even de naam kwijt)
  Ik wil nog heel veel landen bezoeken, maar als eerste zou ik mijn zoon mee willen nemen naar Ierland, het land waar mijn moeder geboren is. En ik wil nog naar het platteland van Engeland, maar dat komt mede door alle Engelse series die wij volgen. 🙂

  • Reply
   BMelloW
   03/10/2017 at 07:04

   Jersey Shore heb ik ooit vol ongeloof naar zitten kijken. Ik snap de fascinatie wel. Maar ook echt niet mijn ding. Ierland lijkt me ook zo fantastisch mooi. Ik ben gek op Engeland. En wil graag ook daar weer eens naar toe. Sylvia neemt je inderdaad mee op reis. Ik geniet elke keer weer van haar mooie foto’s.

 • Reply
  roelina
  23/09/2017 at 22:38

  Jaaa, reet petit. Hier ook op gedanst hoor als kleine meid, geweldig! En wat leuk dat je a’doorn op 1 zet. Wist niet dat je er geboren bent. Ik woon er nu vlakbij, kom er geregeld.

  • Reply
   BMelloW
   25/09/2017 at 07:46

   Reet petit. Ik was het liedje vergeten. Weet niet hoe het bij jou zit.

  Leave a Reply