Geef mij er 5. Ja je leest het goed. Het is geen typ foutje. Vanaf nu zal ik elke zaterdag een top 5 geven over verschillende onderwerpen.  Dit keer met geef mij er 5.  Mijn favoriete TV series.

Mijn favoriete TV series.

In de loop der jaren zijn er genoeg TV series die ik hebt gevolgd. Will & Grace, Sex and te city, Sons of Anarchy, Friends. Spartacus, Arow, Nikita en  Prison breake( afgehaakt na seizoen 3) . En waarschijnlijk vergeet ik er nog wel een aantal.

Maar wat zijn toch de series die ik vandaag de dag volg. Of zo spoedig mogelijk weer hoop te kunnen volgen.

#1 Walking dead

Ik vond de nummer 1 kiezen erg moeilijk. De nummer 1 en 2 hebben beide hun plus en min punten. Maar toch kies ik voor de Walking dead. Waarom de walking dead. Het verhaal is gewoon reten spannend. Je weet nooit wie de volgende aflevering nog leeft. Een bijrol wordt een hoofdrol en visa versa. De walkers zijn goed gemaakt en ook ik gruwel van tijd tot tijd. En daar is best wel wat voor nodig. Je zit elke aflevering weer tenen krommend te kijken. Ik hou er van.

Waar gaat de serie over?

Rick wordt wakker in het ziekenhuis. Iedereen is dood om hem heen. Al snel komt hij er achter dat door een virus mensen veranderen in walkers (zombies). Niet lang daarna vind hij zijn gezin terug.  Vanaf dat moment belandt Rick in een bloedstollend avontuur.

#2  Game of thrones

Waarom ik twijfelde tussen mijn nummer 1 en 2 is omdat de nummer 2 toch wel een pracht serie is. Game of thrones is de onbetwiste nummer 1 als het om kostuums gaat. De pracht en praal alles klopt er aan. Waarom ik het niet op 1 heb staan is omdat ik de eerste afleveringen maar met moeite door kwam, Ik moest en zou deze serie een kans geven. Volgens vele in mijn omgeving was en is het nog steeds een must see. Tussen door zitten er ook afleveringen die mij minder konden boeien.  Het zal uiteraard aan mij liggen. Het is tenslotte ook mijn top 5.

Wat de serie zo geweldig maakt zijn de karakters in de serie. Je haat en houd van ze. En ook deze serie heeft net als de Walking dead, dat je niet weet wie er de volgende aflevering nog in zit. Dat maakt een serie wel erg spannend. De kostuums en decor maken deze serie tot de mooiste serie ooit. En natuurlijk maakt een karakter als de knappe John Snow de serie nog extra leuk om naar te kijken.

Waar gaat de serie over?

Er gebeurd zo veel in deze serie.  Om het kort samen te vatten.  Verschillende families vinden elkaar niet zo aardig. Ze bevechten elkaar. Maar hebben 1 gezamenlijke vijand,  de white walkers. Super spannend om te zien hoe de families onderling vechten.  Maar ook wat er binnen de families afspeelt.

#3 Penoza

Een serie van Nederlandse bodem. Ik hou van Nederlandse films en vaak ook series. Ze zijn vaak simpel en fout. Maar Penoza is alles behalve dat. Geweldige cast. Fantastische verhaallijn. Spannend vanaf het eerste moment. En wat deze serie zo uniek maakt is toch wel dat het realistisch is opgezet. Ik zit elke keer vol spanning te kijken naar ik denk wel Nederlands beste tv serie ooit. Dat het zich afspeelt voor een groot gedeelte in mijn oude stad, Amsterdam is leuk meegenomen. Hierdoor heeft de serie veel herkenningspunten. De serie is momenteel niet te zien op de tv. Wel is er bekend gemaakt dat er een nieuw seizoen aan zit te komen. Ik wacht met smart. En jij?

Waar gaat de serie over?

Over de godmother van de Nederlandse onderwereld.  Een vrouw die uit dat wereldje wilt,  maar het wilt niet echt lukken. Het verteld een realistische verhaal over de mafia.  Vol spannende gebeurtenissen.

#4  Blacklist

Ook dit vond ik weer lastig de nummer 4 en 5. De Blacklist is het geworden. Een politie serie ongekend in zijn soort. Ik heb een zwak voor politie series. Maar dit is toch wel van een heel ander kaliber. Het is ontzettend spannend. Elk seizoen krijgt de serie weer een hele nieuwe wending. Of ik het baby gedoe nu leuk vind, daar ben ik nog niet over uit.

Waar gaat de serie over?

Red een gezochte crimineel meld zich op een dag bij de FBI.  Hij heeft een black list.  Een lijst met zware criminelen. Samen met een nieuwe FBI agente Liz gaan ze de criminelen aanpakken.  Maar Red heeft zo zijn eigen bij bedoelingen.  Met de grote vraag waarom beschermd Red Liz toch.  Waarom moet juist zij hem helpen.  Is hij haar vader soms of toch niet.

#5 The vampire diary

Helaas is die in Nederland niet meer op de tv. Geen idee of dat ook gaat terug komen. Maar dit is echt een heel goed in elkaar gezette TV serie. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het over vampieren. Maar ook weerwolven en heksen. Allemaal zijn ze elkaars natuurlijke vijanden, of toch niet. Waarom ik dit een goeie serie vind.  Het is zo goed in elkaar gezet dat je blijft kijken.

Waar gaat de serie over?

The vampire diary’s verteld het verhaal over Caterine. Per ongeluk komt zij er achter dat ze tussen vampieren leeft. Haar vriendin wordt een heks en allerlei spannende gebeurtenissen vinden plaats. .

Mijn favoriete TV series.

Lees ook eens: Een trip down memory lane

Wat vind je van mijn favoriete TV series? Wat is jouw favoriete serie? Heb jij misschien een goeie tip voor mij? Een must see serie.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

 

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

 

Pin It on Pinterest

Share This