Geef mij er 5. Ja je leest het goed. Het is geen typ foutje. Vanaf nu zal ik elke zaterdag een top 5 geven over verschillende onderwerpen. Dit keer met geef mij er 5. Wereld steden. Wat zijn mijn favoriete steden in de wereld. Lees je met mij mee?

Geef mij er 5. Wereld steden.

Ik heb mooie plekjes op deze aardbol mogen zien. En nog lang niet klaar met de aardbol ontdekken. Maar en zijn wel een aantal steden waar ik ben geweest die veel indruk op mij hebben gemaakt. En daarom leek het mij wel leuk om mijn 5 leukste, mooiste meest indrukwekkende steden met jou te delen.

#1 New York

Van alle steden in de wereld stond deze boven aan mijn lijstje. Een stad die zoveel herkenningspunten heeft. Ook al ben je er nooit eerder geweest. Zo veel films en series zijn hier opgenomen. Genoeg herkenningspunt. Ik weet nog goed dat ik met de taxi de stad binnen reed. Overal enorme gebouwen. En het is echt waar alles is enorm groot in Amerika. In ieder geval in New York. Mijn hotel zat vlak bij het bekende Chrysler building. Van hier uit was het elke dag weer een bewonderenswaardige wandeling door de stad.  Het is een stad van extremen. Alles is te maar daarom zo geweldig.

#2 Londen

Om de nummer 1 te benoemen was voor mij geen probleem. Maar de volgende steden vond ik toch een stuk lastiger. En toch heb ik Londen op de 2de plaats gezet. Londen ik hou van deze stad. Het is oud, mooi en gewoon weg geweldig. Een grote pluspunt is dat het zo dicht bij is. Een stad wat veelte duur is volgens vele. Maar eigenlijk valt het best mee als je eenmaal buiten het centrum zit. En juist de rand is zo gezellig. Met genoeg kleine betaalbare winkels. Gezellige pubs. Super vriendelijke mensen. Als ik hier zou kunnen wonen zou ik dat zeker overwegen.

Geef mij er 5. Wereld steden.

#3 Yogyakarta

Nu hoor ik sommige denken huh wat. Anderen weer is dat niet Jakarta wat je bedoel? Nee ik bedoel echt Yogyakarta. Het is een stad in Indonesië en ligt op het eiland Java. In de loop der jaren is hier veel veranderd. En lang niet meer zo veel traditie te vinden. Maar iets in deze stad doet me iets. Ik kan het niet uitleggen. Maar wat deze stad toch zo bijzonder maakt is zijn ligging. Aan de voet van een zeer onrustige vulkaan ligt deze stad.

En niet ver hiervandaan bevinden zich zeer indrukwekkende archeologische vondsten. Een plek dat door veel toeristen wordt bezocht. Namelijk de Borobudur en Prambanan twee prachtige tempel complexen. Als je iets verder door rijd kom je bij 1 van de mooiste plekken dat ik ooit hebt gezien de Bromo. Dit is een vulkaan omringt door vulkanen. Het landschap in het gebied doet je denken aan het maanlandschap. En het is hier koud. Ja heel erg koud. Het kan hier rond het vriespunt zijn.

Het uiterste van deze stad en de mooie ligging maakt het een zeer bijzondere stad. Voor mij de enigste leuke stad op Indonesië. Maar ook hier heeft de stad net als is de meeste Aziatische steden te maken met smok. Soms heel veel smok. Dat is toch wel een nadeel.

Geef mij er 5 Wereld steden foto's BMelloW

#4 Barcelona

Het is een stad die mij heeft geraakt. En dat verwachte ik niet toen ik er na toe ging. Sterker nog ik had niet eens verwacht dat ik Spanje leuk zou vinden. De stad had toen ik er was een aangenaam temperatuurtje van 45 grade. En ondanks die enorme hitte kon ik het er prima uithouden. Het is een prachtige stad. Met vele mooie bezienswaardigheden. Lekker eten en veel gezelligheid. Min puntje echt niemand leek er ook maar een beetje Engels te kunnen. Mijn Spaans is niet zo denderend namelijk.

#5  Singapore

Oké eigenlijk is dit geen stad. Maar ik moest het noemen. Ik kan het niet laten. Het is een walhalla voor iedere shop liefhebber. Een mega straat vol nog grotere gebouwen en in al die gebouwen zitten winkels. Er is een eiland vol met amusement. Van strand tot oudheden tot weet ik het allemaal. Singapore bestaat uit enorme hoge gebouwen. En vind ik niet echt gezellig ogen. De lokale bevolking vond ik er maar slecht Engels spreken.

Maar wat vind ik dan zo leuk aan de stad. Wat ik wel mooi vond van de stad is dat het een smeldkroes is van culturen. De Indiërs, Arabieren, Chinezen, Maleisiërs en Indonesiërs leven hier als hoofd bevolking met elkaar. Verder vind je er enorm veel Amerikaanse en Engelse expats.

Wat je niet kan ontgaan in deze “stad” is toch wel dat het zo schoon is. Nergens zie je ook maar iets van vuil. Daar kunnen wij nog wel wat van leren. Maar ja wat wil je, overal hangen borden met de straffen en geld boetes als je iets doet wat niet mag. En geloof me als jij een geld boeten van $2000,- krijgt al je betrapt wordt op bijvoorbeeld kauwgom kauwen dan laat jij je kauwgom wel thuis.

Singapore is een moderne schone stad. Waar je lekker kan eten en tot mijn verbazing redelijk betaalbaar. Wel een stuk duurder dan andere Aziatische steden. Dat dan weer wel.

Geef mij er 5. Wereld steden.

Dit was het weer. Geef mij er 5. Wereld steden. Wat is jouw favoriete stad buiten Nederland? En waarom?

Volgende week zaterdag weer een nieuw onderwerp in geef mij er 5. Welk onderwerp? Tja ik zou zeggen kijk zelf dan maar.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This