11 In DIY/ Knutselen/ Knutselen met kinderen

7 tips om geld te verdienen tijdens Koningsdag.

7 tips om geld te verdienen tijdens Koningsdag. .BMelloW.nl.

Koningsdag komt er al weer snel aan. Weet jij al wat je gaat doen met Koningsdag. Waarom niet geld verdienen. Met je kleedje wat ouwe meuk verkopen om vervolgens nog meer troep te kopen, dat kan. Maar wat kan je nog meer doen om geld te verdienen. Ik heb een aantal tips voor jou. Hoe kan je geld verdienen tijdens Koningsdag.

Het is weer bijna zo ver, Koningsdag. Overal krijg ik de vraag, wat ga jij doen met Koningsdag. Eerlijk gezegd ben ik daar nooit zo mee bezig. Ik plan op het allerlaatste moment. Erg afhankelijk van het weer. Maar dit jaar moet het gewoon. Het verkopen van heel veel meuk. De kelder staat zo ver opgestapeld dat de fietsen op het balkon staan. Iets met gebrek aan ruimte. Het is dan niet alleen een kwestie van zakcentje verdienen. Maar echt noodzaak. De teveel aan speelgoed en kleding opruimen. Maar hoe ga ik dat aanpakken. En hoe kan ik nog meer geld verdienen. Als ik er toch voor moet gaan zitten dan probeer ik ook echt wel er zo veel mogelijk aan te verdienen.

Na lang na denken heb ik er een aantal bedacht. En vandaag ga ik die ideeën en de daarbij behorende tips met jou delen. Geld verdienen tijdens Koningsdag. Ja het is mogelijk. En met meer dan alleen oude meuk te verkopen.

#1     Het verkopen van ouwe meuk.

Het verkopen van oude speelgoed en kleding is natuurlijk het meest ideale manier om je huis op te ruimen en een zakcentje te verdienen. Maar hoe kan je het voor jou en je kinderen een leuk dagje maken. En hoe kan je het vooral je zelf makkelijker maken.

 • Bereid alles goed voor.

Hiermee bedoel ik zoek alle spullen van te voren uit. Niet een avond van te voren. Wat ga je allemaal verkopen. Ga er met je kind samen voor zitten. Maak van bijvoorbeeld poppen en de daarbij behorende kleding zakjes waar alles in zit. Dit kan je ook zakjes vol met kleine autootjes maken. Een prijsje er aan en klaar. Maak het dicht maar wel zodanig dat het makkelijk open kan maken. Plak er meteen een prijskaartje aan. Dan hoef je hier later niet meer over na te denken. Zet alles in tassen en bakken de avond er voor al vast klaar. Moet je met de auto ruim je auto dan alvast in met al het meuk.

 • Prijskaartjes.

Plaats ook op lossen speelgoed een prijskaartje. Scheelt een hoop nadenk werk als je aan het verkopen bent. Bovendien weet de potentiële koper wat het gaat kosten. Als je dan wat van de prijs af wilt doen kan dat altijd nog. Onder het mom van jij bent zo speciaal dat ik er voor jou een mooier prijsje kan maken. Dan is de koop waarschijnlijk wel rond. Dat durft niemand toch te weigeren.

 • Kleding verkopen.

Wat mij elke keer weer opvalt met verkopers van kleding dat mooi opgehangen kleding niet veel uitmaakt. Mensen willen graaien. Maak een bak waarin je al je kleding kan stoppen. Heb je geen bak leg het dan op een kleedje. Plaats er een bord bij met een bedrag er boven. Alles in die bak is dan te koop voor dat geldbedrag. Zo is het meteen voor iedereen duidelijk. Kleding dat je voor meer of minder wilt verkopen moet je goed apart houden. Persoonlijk zou ik dit niet doen. Zeker niet duurder dan kan je dat beter ergens anders verkopen. Mensen willen koopjes en een snelle aankoop tijdens Koningsdag. Duurdere spullen werken minder goed. Wil je sokken verkopen dan zou ik daar pakketten van maken en dat hele pakket dan verkopen voor het bedrag waar je de kleding in de bak verkoopt. Niet te moeilijk maken voor de kopers. Duidelijkheid is voor hun maar ook voor jou makkelijker.

Lees ook eens Koningsdag tutu.

#2     Grabbelton.

Heb je veel klein spul. Van die prulletjes aan speelgoed waarvan je er nauwelijks een geld bedrag voor kan vragen. Dan je het zoals ik hierboven al vertelde bundelen en in zakjes doen. Maar je kan ook een grabbelton maken. Kleed een ton leuk aan. Dan doe je al de kleine spulletjes daar in. Maak er een leuk prijsje voor. Bijvoorbeeld €0,25 cent per grabbel. Dan kan je er meer aan verdienen dan wanneer je het per stuk zou verkopen. Bovendien vinden kinderen een grabbelton erg spannend. Succes gegarandeerd.

#3     Snoep/ eten.

Je kan natuurlijk ook zakjes snoep verkopen. Of cakejes bakken en verkopen. Al vraag ik me af of daar echt winst op te behalen valt. Het verkopen van zelfgemaakte eten. Vol trots en enthousiasme zal het verkocht worden. Wat erg leuk is om te maken zijn cake pops. Maak ze in het oranje met een beetje spikkels in de kleuren rood, wit en blauw. Het is niet alleen simpel te maken maar ook zeker succes verzekerd.

#4     zelfgemaakte frutsels.

Een speldje om op je kleding te pinnen tijdens Koningsdag. Een armbandje, haar spelt, kroontje of iets anders leuks. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het maken.

Leuke ideeën opdoen wat je allemaal kan maken voor Koningsdag. Kijk dan eens op mijn Pinterest board over Koningsdag.

#5     Schminken

Ben je geen held hier in dat kan. Geen nood aan de man. Koop een sjabloon en gebruik dat als hulpmiddel om een kleine tatoeage te maken met schmink. Of koop een stick waar de drie kleuren inkt al op zit. Een veeg en je hebt de Nederlandse vlag. Super simpel toch. Vraag er €0,05 cent voor. Het is niet veel maar alle beetjes helpen. Voor een tatoeage of echt schmink kan je uiteraard veel meer vragen.

Kan je wel goed schminken dan kan je er natuurlijk leuk aan verdienen. Welk kind wil niet geschminkt worden. Dat zijn er maar weinig. Alleen moet je het je zelf niet te moeilijk maken. Hou het simpel en zorg dat je de te schminken figuren niet te veel tijd in beslag neemt. Neem geen boekwerken mee waaruit ze kunnen kiezen hou het bij een paar kleintjes. Zo voorkom je dat je overwerkt raakt. Of te lange wachtrijen krijgt. Het moet wel leuk blijven.

Heb je geen zin in schmink dan kan je ook van die kant en klare tatoeages plakken bij mensen. Ook zeker een succes en het is zo gezet.

#6     Spelletjes.

Hoe leuk is het om een spelletje te bedenken en daar geld aan te verdienen. Dat is toch echt een feestje. Hoe gekker hoe beter. Met Koningsdag kan het gewoon niet gek genoeg zijn. Dus ga er voor bedenk iets geks en verdien dat geld.

Lees ook eens: Koningsdag Bingo

#7     Muziek.

Ben je een muzikant dat nog ontdekt wilt worden. Dan is Koningsdag de dag om je talenten te gehoren te brengen. Speel je instrument of wees de grote nieuwe DJ. Wees wie je wilt zijn. Speel muziek, zing of dans. Laat je waren talenten naar boven komen. Veel mensen vinden dit erg gezellig en toont toch wel de nodige moed en lef. Geld wordt er dan ook makkelijk gegeven.

Weet jij misschien nog een leuke tip om wat geld verdienen tijdens Koningsdag te verdienen. Ik hoor het graag van je. Wat ga jij doen met Koningsdag om geld te verdienen?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Natalie
  13/04/2017 at 20:21

  Leuke tips! Zelf koop en verkoop ik graag 2de hands spullen! Recyclage 😉

 • Reply
  Jamey
  12/04/2017 at 17:57

  Wat een goede tips! Leuk!

 • Reply
  Dewi
  12/04/2017 at 17:27

  Dit jaar wil Noa ook op een kleedje met haar vriendin. Ze is druk met rommel verzamelen, hopelijk verkoopt ze al die meuk.

 • Reply
  Anouk
  12/04/2017 at 12:28

  Wel heel goeie tips als je een gezin hebt. Zelf heb ik ook genoeg troep maar ik breng dat even naar een tweedehandswinkel denk ik, in plaats van op een kleedje te zitten in mijn eentje 😉 Ik struin wel graag over de markten maar over het algemeen is er vooral veel troep. Schminken is altijd wel leuk om te doen, vooral als je toch al op een markt staat.

  • Reply
   BMelloW
   12/04/2017 at 16:12

   Ik verkoop ook liever niet. Maar we hebben zo veel. En zo leren de kinderen ook met geld omgaan. Win win.

 • Reply
  MamaIssues
  12/04/2017 at 10:27

  Verkopen daar ga ik niet aan beginnen haha
  maar meestal lopen we wel een rondje over de rommelmarkt
  Mijn kids krijgen dan allebei 10 euro en mogen zelf dingetjes kopen
  Meuk inderdaad 🙂
  Ach ja het is wel gezellig!

  • Reply
   BMelloW
   12/04/2017 at 16:11

   Ik snap dat jij er nog niet aan begint. Met drie kleine bewegelijke kinderen. Ik durf het nu pas aan.

 • Reply
  Merel
  12/04/2017 at 08:22

  We hebben hier een hoop troep staan, dus hoop dat onze oudste zin heeft om op een kleedje te gaan zitten. Kan ze mooi geld verdienen voor de kermis!

  • Reply
   BMelloW
   12/04/2017 at 16:12

   Kermis is al duur zat. Scheelt jouw ook een lege portemonnee

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  12/04/2017 at 06:32

  Geen Koningsdag hier in België, maar ik denk dat je leuke tips hebt gegeven!

 • Leave a Reply