5 In Persoonlijk/ Tags

Gewoon Nederlands tag

Gewoon Nederlands tag. Vragen over typisch Nederlandse dingen. BMelloW.nl

Gewoon Nederlands tag.  Ik was op zoek naar een leuke tag. Eentje die ik op het moment niet door blog land zie gaan. Deze tag is bedacht door Gewoon Marieke. Maar bij haar vond ik deze tag niet. Eerlijk gezegd kende ik haar blog nog niet. Vanaf vandaag wel en jij ook als je haar nog niet kende. Bij wie ik deze tag dan wel vond. Bij Hare Maristeit.  Haar volg ik al wel een tijdje. Volg jij haar al?

Lust ik haring? Welke Nederlandse feestdag vind ik het leukst? Zomaar een aantal vragen die ik beantwoord. Vragen en antwoorden over typische Nederlandse onderwerpen.

#1 Één of meer koekjes bij de thee?

Ik doe eigenlijk niet aan een koekje bij de thee. Maar er al lekkers bij is dan is het meteen genoeg voor een heel weeshuis. En tja dat gaat meestal dan ook gewoon op.

#2 Wat is je favoriete stamppot?

Die vind ik moeilijk er zijn er maar drie die ik lust en die vind ik allemaal even lekker. Al denk ik dat boerenkool toch wel mijn favoriet is.

Lees ook eens: Mijn favoriete gerechten.

#3 Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?

Hier hoef ik niet over na te denken dat is Koningsdag. Vroeger toen Amsterdam nog gezellig was en er overal wat te beleven viel zonder hekken en kaartjes. Toen vond ik Koningsdag nog het leukst. Maar zelfs nu met de kinderen vind ik het nog altijd gezellig.

Lees ook eens: Mijn favoriete festivals.

#4 Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

Er zijn meerdere plekjes in Nederland waar ik van hou. Plekjes die ik leuk vind en waar ik graag kom. Ik kan daar echt niet tussen kiezen. Ik hou van Schoorl maar ook de Amsterdamse grachten en de Jordaan. Maar ook hier bij mij om  de hoek de polder en het Amsterdamse bos. Zeeland vind ik prachtig al kom ik daar niet meer zo vaak nu ik niet meer in de buurt woon. Ik hou van Scheveningen. Maar ook van Veluwe. Rotterdam met zijn haven en de prachtige skyline in de avond.  Ach er zijn zo veel mooie en leuke plekjes in Nederland. Ik kan echt niet kiezen welke ik het leukste vind.

#5 Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.

Plat Haags, Amsterdams kan ik erg van genieten. Maar een echt Rotterdams accent heeft wel mijn voorkeur. Ik hou er van. Tja kan ik het na praten, Ik heb er jaren gewoond. Dus geloof dat ik het nog steeds wel in me heb zitten.

#6 Welk woord is voor jou typisch Nederlands?

Hagelslag en frikandel. Geen idee waarom ik dat zo bedenk. Maar dit kwam als eerste in me op. En o ja gezellig. Laat een anders talige maar het woord gezellig uit spreken. Bijna niet te doen voor hun.  Ook heb ik wel eens gelezen dat het woord gezellig niet in andere  talen voorkomt. Dat voor het woord gezellig dus geen vertaling is. Of dat zo is geen idee. Ik heb ook niet de ambitie om dat te gaan uitzoeken. Misschien jij wel, be my guest.

Lees ook eens: mijn favoriete uitjes met kinderen

#7 Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?

Direct al zijn ze soms te direct. Koningsdag. Met mooi weer is het in de parken een uitbundige gezelligheid. Kijk daar heb je het woord gezellig weer. Eerlijk gezegd wat is typisch Nederlands? Altijd maar klagen. Bij de eerst zonnestralen massaal in de korte broek. De melkflessen bruin bakken. Is dat typisch Nederlands? Blokjes kaas en bitterballen op een feestje? Fietsen. Alles op de fiets doen. Vertel het mij maar. Wat is typisch Nederlands?

#8 Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?

Ik kan niet kiezen: Gezelligheid kent geen tijd. Eerlijkheid duurt het langst. Wie het Kleine niet eert, is het grote niet weert. Na regen komt Zonneschijn. Welke spreekt jou het meeste aan?

#9 Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

Eentje is er niet meer. Dat is de V&D. RIP. Maar de HEMA is zeker een winkel waar ik met grote regelmaat kom. Ik moet daar altijd even rond struinen. Ik ga daar ook zelden met lege handen naar buiten.

#10 Wie vind jij de leukste BN’er?

Ik vind Floortje Dessing  altijd erg leuk. Gewoon normaal geen arrogante dame. Zij komt op mij over dat ze zich zelf is op tv. Bovendien heeft ze leuke programma’s.

#11 Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?

Welk vind jij het leukst?

Wil je weten wat mijn favoriete liedjes zijn en of er een liedje van hierboven er in voorkomt. Klik dan hier.

# 12 Haring? Ja of nee?

Hier in huis zijn ze er gek op. Maar ik moet er niet aan denken. Dikke vette NEE voor mij.

Dit was het weer de gewoon Nederlands tag. Wat vind je van de tag en de vragen? Lust jij haring en wat is jouw favoriete Nederlandse feestdag? Wat vind jij een typisch Nederlands gebruik? Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden.

Wil je deze tag over nemen vergeet dan niet de uitvindster Gewoon Marieke een eervolle vermelding te geven.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Roelina
  12/06/2017 at 22:12

  Leke TAG he. Ik heb m niet gespot bij Maris maar ken haar vrolijke blog wel. En ja ik lust haring, met ui op roggebrood, jum.

  • Reply
   BMelloW
   27/06/2017 at 07:20

   Dank je wel Roelina.
   Ik vond de tag ook erg leuk

 • Reply
  Christa
  11/06/2017 at 21:29

  Leuke tag! Leren we je weer een beetje beter kennen.

 • Reply
  Anne - Simple Thoughts
  11/06/2017 at 16:46

  Oeeeh wat een leuke tag! Die zet ik op m’n to do list 😉 over de Hema zijn we het helemaal eens. Nooit met lege handen naar buiten…

 • Reply
  Sylvia
  11/06/2017 at 11:44

  Wat een heerlijke tag! Ik zet hem ook op mijn lijstje haring vind ik heerlijk vooral met uitjes of op brood. Ik mis dat zo als ik in het buitenland ben paling trouwens ook haha. Ik ben dol op vis!

 • Leave a Reply