Het is weer bijna zo ver vanaf volgende week is het weer kinderboekenweek®. De 63ste Kinderboekenweek® vindt plaats van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober 2017. Dit keer is het thema griezelen. Een thema die ik echt te gek vind. En als boeken liefhebber kan ik dit natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan zonder er iets mee te doen.

Griezelen neemt aan populariteit toe. Niet alleen worden de griezelige boeken graag gelezen. Denk hierbij aan de mateloos populaire boeken van Griezelbus en kippenvel. Maar ook een feest als Halloween neemt steeds meer aan populariteit toe. Oude klassiekers worden op nieuw verfilmt. Denk hierbij aan de film IT. Griezelen is leuk. En dat vonden ze bij de kinderboekenweek® ook.

Kinderboekenweekgeschenk®.

Als ik aan het kinderboekenweek® denk, dan denk ik ook aan het kinderboekenweekgeschenk®. Een speciaal geschreven boekje passend bij het thema van dat jaar. Een geschenk dat je gratis krijgt bij besteding aan kinderboeken vanaf €10,-

Voor mij is dit het moment dat ik voor de kinderen altijd een boekje koop alvast voor de feestdagen. Elk jaar met de feestdagen krijgen mijn kinderen een nieuwe boek. Met zorg uitgekozen door mij. Een extra boekje is daarbij altijd leuk.

Kattensoep.

Het Kinderboekenweekgeschenk® voor 2017 is Kattensoep geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap.

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. 

PRENTENBOEK VAN DE KINDERBOEKENWEEK®

Speciaal voor de allerkleinste is er een griezel boek geschreven. Het klinkt als een super leuk boek en zeker voor die prijs meer dan de moeite waard om een kijkje voor te gaan nemen. Grote kans dat ik het boek gaat kopen.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek® 2017 is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden.

KNIKKERUIL

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek® in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Bibliotheek

Tijdens de kinderboekenweek® vinden vele activiteiten plaats. Ga naar de site van jou bibliotheek  om te zien wat er allemaal te doen is bij jouw bibliotheek.

Activiteiten zoals voorlezen, speurtochten, knutselen, theater tot het ontmoeten van een schrijf(st)er. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Kinderen voor kinderen.

Voor het zesde opeenvolgende jaar heeft Kinderen voor Kinderen weer een single uitgebracht. Passend bij het thema griezelen. Heb jij het al gehoord? Bij deze om in de stemming te komen samen met je kind(eren).

Voor zover een voorproefje over de kinderboekenweek®. Natuurlijk heb ik leuke boeken tips voor je op een rijtje gezet.

Ik ben eens in mijn boekenkast gaan snuffelen. Heb ik boeken die griezelen. En zo ja zijn die boeken nog te koop. Terwijl ik mijn boekenkast aan een nadere inspectie onderwerp, bedacht ik mij de vraag. Wat is eigenlijk griezelen? Wanneer voldoet een boek er aan. Harry Potter is ook best spannend. Maar is het nu griezelen? of toch meer fantasie? Wat is de criteria voor een griezelboek. Vallen een hoop fantasie boeken hier ook niet onder?

Uiteindelijk kon ik een stapel boeken uit mijn kast pakken. Meer dan ik had gedacht.

Ik kan je dan ook een overzicht geven van de nu nieuwe en populaire boeken. Maar deze worden op diverse sites al uitgebreid besproken. Ik ben dan ook in mijn kast gedoken. En kwam tot de volgende boeken tips:

Een Bloeddorstige Meester

De juf van Vigo Vampier heeft last van bloedarmoede en moet het een tijdje rustig aan doen. Daarom komt meester Bram zolang voor haar invallen. Meester Bram ziet eruit als een filmster en hij rijdt in een motor met zijspan. Iedereen vindt hem knap en stoer. Maar Vigo vertrouwt de nieuwe meester niet. Voor een vampier kan hij wel erg goed tegen knoflook. En waarom snuffelt hij in het kantoortje van de drakensteinschool rond? Vigo gaat deze meester eens flink aan de tand voelen!

De laatste trein

Speciaal voor kinderen met Dyslexie.

“De lievelingsoom van Daan, oom Hans, heeft weer eens wat. Hij koopt een oud stationnetje in Groningen. De spoorlijn is opgeheven en het station staat leeg. In het dorp zeggen ze dat het spookt in het station. Oom Hans vindt het alleenmaar leuk, tot Daan komt logeren.’s Nachts wordt Daan wakker van vreemde geluiden. Wie is die man in de oude wachtkamer?Het spookt echt in het station …”

Het Griezelkasteel

Stijn is gek op griezelen. Als in de bioscoop de bloedstollende film over graaf Dracula draait, gaat Stijn ernaartoe. Daar ontmoet hij Roderik, die hem meteen te logeren vraagt in het kasteel waar de Draculafilm is opgenomen. Dat in het kasteel niet alles pluis is, heeft Stijn snel in de gaten. Want wat betekent het briefje waarop help is geschreven? Het wordt allemaal nog vreemder als Lizzy komt logeren. Zou het Stijn en Lizzy lukken om de geheimen van het kasteel te ontrafelen?

Billy en het geheim onder de trap.

Dit boek hangt een beetje tussen een eng en detective verhaal in. Ik noem het toch. Het is zo een leuk boek om te lezen. Wil je er meer over weten lees dan mijn review over dit boek. 

Billy Brandschoon is al twaalf keer verhuisd. Zijn moeder hoopt steeds dat de nieuwe buurt schoner is. Ze krijgt de zenuwen van viezigheid. Wanneer ze een overbuurvrouw met zweetoksels tegenkomt, staat het te koop­bord alweer in de tuin. Alleen wil Billy niet meer verhuizen: zijn nieuwe buurmeisje Rosa is zo leuk dat Billy er gloeiwangen van krijgt, en achter de trapkast hebben ze een geheime kelder ontdekt. Billy en Rosa maken een antiverhuisplan. Gaat het ze lukken om een dertiende verhuizing te voorkomen?

De heksensteen

“Wat keek die vrouw hem aan. Het leek of ze groeiden. Alles groeide. Torenhoog was opeens de schuur. Oene keek naar beneden. Zijn benen waren weg, hij zag alleen een paar sprietdunne steeltjes. Er kwam iets op hem af, iets met grote harde pinnen. De bezem, een honderdmaal vergrote bezem..” HIJ kon niet weglopen, alleen een mal sprongetje maken. Zijn armen stak hij uit om het gevaarlijke ding af te weren, maar het waren geen armen meer. Hij had veren, en hij vloog…” Als je ontdekt dat de oma van je vriendje kan toveren en je vind toevallig een steen waarmee ineens allerlei gekke dingen gebeuren, wat doe je dan? Mee toveren natuurlijk en de steen proberen te houden, alhoewel…

De grootste griezel

Het nieuwe prentenboek van Loes Riphagen gaat over een opschepperige kleine spin die denkt dat hij de grootste griezel is van de hele wereld. De slang, de tijger en de zwarte neushoorn vinden zichzelf veel enger, akeliger en gruwelijker. Maar wie klein is, moet slim zijn..

Nachtblind

Deel uit de serie Bibberboeken. Dit is een omkeerboek met twee verhalen die elk een eigen omslag hebben. In ‘Nachtblind’ tekent Jonas tarotkaarten. Lisa en Axel mogen er rijmpjes bij schrijven. Lisa ontdekt dat de kaarten die ze van Jonas toegestuurd krijgt, voorspellende waarde hebben. Als ze een slechte kaart ontvangt, probeert ze die een ander in de maag te splitsen.

Mijn eerste griezelgroeiboek

Verhalen die je doen rillen van spanning. Vol heksen, weerwolven, spoken, duivels en geesten. Vol tovenarij en vreemde gebeurtenissen. Stap bij volle maan deze betoverende, spookachtige wereld binnen.

In dit eerste leesboek is de magie dubbel zo groot. Want de allereerste verhalen die je in je eentje kan lezen, zijn vreselijk spannend. Elk verhaal wordt iets moeilijker om te lezen. En groeit dus mee met het leesniveau van je kind.

De heksen

Echte heksen hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen… en onder leiding van de allergruwelijkste Opperheks smeden ze snode plannetjes om kinderen te laten verdwijnen!

Roald dahl’s griezelkookboek

Ben jij of is  je kind gek op koken dan is dit toch wel een geweldig boek.

Roald Dahl’s Griezelkookboek staat vol recepten om sommige van de fantastische en verrukkelijk dwaze gerechten te bereiden die je in de boeken van Roald Dahl tegenkomt, zoals stinkhommeleieren, de reuzenkrokodil, Bram Bokkepoots chocoladecake en verse biefsteekmugburgers.

Griezelig leuke kinderboeken series zijn:

  • Kippenvel:

In de jaren 90 was dit dé serie van Nederland. Ieder kind las Kippenvel. In totaal gingen er ruim 2 miljoen exemplaren over de toonbank. De verhalen zijn tijdloos en ook nu nog supergriezelig.

Kippenvel junior – Kippenvel junior bind-up

In dit boek zijn maar liefst 3 kippenvel boeken gebundeld. Zo kan je kennis maken met de kinderboekenserie.

De griezelbus

De boeken gaan over de mysterieuze schrijver P. Onnoval, zijn vreemde verhalenbundel De Griezelbus, en zijn autobus die dezelfde naam draagt. Onnoval gebruikt zijn eigen verhalen zonder dat iemand het weet om kinderen in zijn macht te krijgen. Keer op keer dreigen kinderen door zijn bus en verhalen in de val te lopen en moeten ze al hun moed en verstand gebruiken om Onnoval te verslaan

Beide boekenseries zijn enorm populair geweest en nog altijd een succes. Hoe eng en spannend de boeken ook zijn. Kinderen lezen ze maar wat graag.

Griezelen het kinderboekenweek® thema van 2017.

Griezel boeken tips voor jou en je kinderen. Ik hoop dat ik je via deze blog geïnspireerd hebt om naar de boekenwinkel of bibliotheek te gaan en samen met je kind het enge avontuur aangaat. Zitten er boeken tussen die je zelf ook hebt gelezen? Of heb jij voor mij misschien nog een leuke griezel boeken tip. Ik hoor het graag van jou.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This