Het grote Pinterest geheim. Weet jij het al. Er is één ding wat veel bloggers niet weten van Pinterest. Een geheim dat je blog zo veel mooier kan maken. Bovendien help het je om je Pinterest een boost te geven. Nieuwsgierig wat het grote geheim is.  Na het lezen van dit bericht zal jij het ook weten.

Pinterest ik vind het een heerlijke manier om mijn tijd totaal nutteloos te besteden. Maar soms vind je er echt juweeltjes. De knutsel van de eeuw of in dit geval het grote Pinterest geheim. Zover ik het weet zijn er maar een paar blog berichten over dit onderwerp geschreven. De kans is dus groot dat het je ontgaan is. Maar na het lezen van dit bericht weet jij ook het geheim.

Volg je mij al op Pinterest?

Ik ga je eerst vertellen waar Pinterest dol op is.

Voordat ik je het geheim gaat vertellen. Ga ik je vertellen waar Pinterest dol op is. Iets waardoor je hoger in de zoek machine komt te staan. Namelijk een goeie image. Nu zal je wel denken ja dat wist ik al. Daar ga ik wel een beetje van uit. Maar voor de mensen die dat nog niet weten zal ik het kort toelichten. Er zijn vijf dingen waar elke image op Pinterest aan moet voldoen.

  1. Image moet langer er zijn dan breed. Voorkeur is 735 px breed en 1102 px. Zelf gebruik ik 800 px breed en 1200 px lang. Hiermee vul ik de breedte van mijn blog bericht. Persoonlijk vind ik dat mooier.
  2. mooie foto
  3. Duidelijke tekst. Niet meer dan 3 verschillende lettertype
  4. Zoek een duidelijke style die jou en je blog weergeeft en mensen snel zullen herkennen als die van jou. Op dit punt ben ik nog aan het experimenteren.
  5. Rich pins. Maar daar kom ik later nog wel een keer op terug. Dit heeft geen invloed op wat ik je vandaag ga vertellen. Over rich pins schrijven is goed voor een vol blog bericht. Wordt vervolgd.

Nu je weet wat er voor nodig is om een goeie image te maken. Ga ik er vanuit dat dit wel goed komt. Dit zal je zeker helpen om beter door Pinterest gevonden te worden.

Nu je weet waar Pinterest dol op is, kan ik je het geheim bijna vertellen.

Leuk nu wordt je gevonden door Pinterest. Maar eigenlijk vind ik die grote Pinterest image maar niks op mijn blog. Een probleem die ik me maar wat goed kan voorstellen. Zelf gebruikte in altijd die lange Pinterest Image. Ik was ze ook liever kwijt. Maar dat is voor mij niet verstandig, 1/3 van al mijn maandelijkse verkeer komt van Pinterest naar mijn blog. De kans dat ik hiermee mijn glazen ingooi is erg groot. Maar nu komt het. Wat als ik een manier heb gevonden. Een manier om toch die grote Pinterest Image te plaatsen op Pinterest Met een directe link naar je blog bericht. Maar zonder dat het zoveel van je blog bericht in beslag neemt. Ja het is mogelijk en ik zal je daar alles over vertellen.

Het grote Pinterest geheim.

Nu ben je wel genoeg in afwachting geweest van het grote Pinterest geheim.

Het grote geheim is eigenlijk vrij simpel. Je laat de grote Pinterest image gewoon verdwijnen. Foetsie, niet meer zichtbaar op je blog bericht. Maar toch is de image aanwezig. Huh, wat. Ja dat dus.

Je maakt de image onzichtbaar voor je blog bericht, maar niet voor Pinterest. Hoe je dat doet ga ik je nu uitleggen.

Eerst heb je twee plugins nodig. Zodra je die twee hebt geïnstalleerd dan kan je hier terug komen voor verdere uitleg.

De plugins die je nodig hebt zijn:

  • Yoast SEO
  • Pinterest Pin It Button On Image Hover And After Post & Page Content

Als je deze twee plugins nog niet hebt dan raad ik je aan deze zeker aan te schaffen. Ik kan hier echt niet meer zonder. De Pinterest plugin die ik gebruik mag ook een andere zijn, zolang je maar op je computer zelf een Pinterest knop kan plaatsen. Zie onderstaande foto. ↓

Het grote Pinterest geheim BMelloW (1)

Ik ga er vanuit dat je genoeg van WordPress snapt en uitleg over hoe je een pluging installeer niet nodig is.

Nu je beide plugins hebt gaan we beginnen door naar de plugin Yoast seo te gaan in je dashboard. Klik op sociaal.  Als het goed is zie jij het zelfde in jouw scherm als ik in de onderstaande foto. ↓

Het grote Pinterest geheim Yoast sociaal BMelloW (1)

Het grote Pinterest geheim Yoast Facebook BMelloW

Klik nu op de Facebook knop. Zie bovenstaande foto. ↑

Als het goed gaat kom je nu in het Facebook scherm. Ja Facebook en niet Pinterest. Just do it!!!! Zie onderstaande scherm. ↓ 

Zorg dat de open graph metadata is ingeschakeld. Vraag me niet waarom. Dat ben ik allang weer vergeten. En is verder niet belangrijk om te weten in dit verhaal.

Het grote Pinterest geheim Yoast sociaal BMelloW (2)

Nu kan het echte werk beginnen.

Ook nu ga ik er weer vanuit dat je wel wat basis kennis hebt van hoe WordPress werkt. Als je dit nog niet hebt ga dat dan aub eerst leren. Sla dit bericht dan op. Waar kan het dan ook anders dan Pinterest. En lees het later in alle rust door.

Schrijf gewoon je tekst zoals je dat altijd doet voor je blog bericht. Plaats je gebruikelijke image vooral waar je dat wilt. Als je alles hebt gedaan wat je wilt doen voor je bericht dan komt nu het grote geheim.

Plaats gewoon ergens in je tekst de Pinterest Image zoals ik hieronder hebt gedaan. Maar omdat ik het grote geheim hebt gebruikt zie je de Pinterest image niet meer. Geloof me hij zit er.

Maar goed, je Pinterest image hebt je nu ingevoegd. Verander dan je tekst van visueel naar tekst. Zie rechtst in de hoek. Nu ziet het er ineens heel anders uit. Je Image voor Pinterest kan je herkennen doordat er om de foto heen het volgende staat:

De code voor je image begint met <img class  en eindigt met de maten van de image afgesloten met een >

Nu komt het. Het vraagt een beetje codering maar niks ingewikkelds.

Voeg voor de image code de volgende tekst in:

<div style=”display: none;”>

Voeg aan het einde van de image de volgende code in:

</div>

Als het goed is moet het er nu ongeveer zo uitzien als in de onderstaande foto.↓ Nu kan je terug naar Visueel. Als het goed is gedaan is je Pinterest image nu verdwenen. Yes, you did it.!!!!

Het grote Pinterest geheim de codel BMelloW

Om het zeker te weten dat het allemaal goed is gegaan. Sla je het bericht op. Ga naar voorbeeld van je bericht. Klik dan rechts boven in je scherm op het Pinterest icoontje. Zie eerste foto van mijn beeldscherm.

Je krijgt een overzicht te zien van de images die jij kan plaatsen op je Pinterest account. Zoals je op de onderstaande foto ↓ kan zien staat mijn lange Pinterest image helemaal links in beeld. En daarnaast de image die je op mijn blog ziet. Als jij jouw Pinterest image daar ook kan terug vinden dan heb je het goed gedaan. Zo niet dan moet je het nog maar een keer doornemen om te zien waar het mis ging.

Het grote Pinterest geheim de codel BMelloW

Het grote Pinterest geheim.

Lees ook eens: Je blog plannen waarom het zo belangrijk is.

Nu weet ook jij het grote Pinterest geheim. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn bericht. Is alles duidelijk?  Zo niet vraag het mij dan gerust. Ga je de geheime Pinterest image gebruiken? Of vind je het maar niks. Pin gerust dit bericht om later in alle rust nog een keer te lezen.

Pin It on Pinterest

Share This