26 In Blog

Het grote Pinterest geheim.

Het grote Pinterest geheim. BMelloW.nl.

Het grote Pinterest geheim. Weet jij het al. Er is één ding wat veel bloggers niet weten van Pinterest. Een geheim dat je blog zo veel mooier kan maken. Bovendien help het je om je Pinterest een boost te geven. Nieuwsgierig wat het grote geheim is.  Na het lezen van dit bericht zal jij het ook weten.

Pinterest ik vind het een heerlijke manier om mijn tijd totaal nutteloos te besteden. Maar soms vind je er echt juweeltjes. De knutsel van de eeuw of in dit geval het grote Pinterest geheim. Zover ik het weet zijn er maar een paar blog berichten over dit onderwerp geschreven. De kans is dus groot dat het je ontgaan is. Maar na het lezen van dit bericht weet jij ook het geheim.

Volg je mij al op Pinterest?

Ik ga je eerst vertellen waar Pinterest dol op is.

Voordat ik je het geheim gaat vertellen. Ga ik je vertellen waar Pinterest dol op is. Iets waardoor je hoger in de zoek machine komt te staan. Namelijk een goeie image. Nu zal je wel denken ja dat wist ik al. Daar ga ik wel een beetje van uit. Maar voor de mensen die dat nog niet weten zal ik het kort toelichten. Er zijn vijf dingen waar elke image op Pinterest aan moet voldoen.

 1. Image moet langer er zijn dan breed. Voorkeur is 735 px breed en 1102 px. Zelf gebruik ik 800 px breed en 1200 px lang. Hiermee vul ik de breedte van mijn blog bericht. Persoonlijk vind ik dat mooier.
 2. mooie foto
 3. Duidelijke tekst. Niet meer dan 3 verschillende lettertype
 4. Zoek een duidelijke style die jou en je blog weergeeft en mensen snel zullen herkennen als die van jou. Op dit punt ben ik nog aan het experimenteren.
 5. Rich pins. Maar daar kom ik later nog wel een keer op terug. Dit heeft geen invloed op wat ik je vandaag ga vertellen. Over rich pins schrijven is goed voor een vol blog bericht. Wordt vervolgd.

Nu je weet wat er voor nodig is om een goeie image te maken. Ga ik er vanuit dat dit wel goed komt. Dit zal je zeker helpen om beter door Pinterest gevonden te worden.

Nu je weet waar Pinterest dol op is, kan ik je het geheim bijna vertellen.

Leuk nu wordt je gevonden door Pinterest. Maar eigenlijk vind ik die grote Pinterest image maar niks op mijn blog. Een probleem die ik me maar wat goed kan voorstellen. Zelf gebruikte in altijd die lange Pinterest Image. Ik was ze ook liever kwijt. Maar dat is voor mij niet verstandig, 1/3 van al mijn maandelijkse verkeer komt van Pinterest naar mijn blog. De kans dat ik hiermee mijn glazen ingooi is erg groot. Maar nu komt het. Wat als ik een manier heb gevonden. Een manier om toch die grote Pinterest Image te plaatsen op Pinterest Met een directe link naar je blog bericht. Maar zonder dat het zoveel van je blog bericht in beslag neemt. Ja het is mogelijk en ik zal je daar alles over vertellen.

Het grote Pinterest geheim.

Nu ben je wel genoeg in afwachting geweest van het grote Pinterest geheim.

Het grote geheim is eigenlijk vrij simpel. Je laat de grote Pinterest image gewoon verdwijnen. Foetsie, niet meer zichtbaar op je blog bericht. Maar toch is de image aanwezig. Huh, wat. Ja dat dus.

Je maakt de image onzichtbaar voor je blog bericht, maar niet voor Pinterest. Hoe je dat doet ga ik je nu uitleggen.

Eerst heb je twee plugins nodig. Zodra je die twee hebt geïnstalleerd dan kan je hier terug komen voor verdere uitleg.

De plugins die je nodig hebt zijn:

 • Yoast SEO
 • Pinterest Pin It Button On Image Hover And After Post & Page Content

Als je deze twee plugins nog niet hebt dan raad ik je aan deze zeker aan te schaffen. Ik kan hier echt niet meer zonder. De Pinterest plugin die ik gebruik mag ook een andere zijn, zolang je maar op je computer zelf een Pinterest knop kan plaatsen. Zie onderstaande foto. ↓

Het grote Pinterest geheim BMelloW (1)

Ik ga er vanuit dat je genoeg van WordPress snapt en uitleg over hoe je een pluging installeer niet nodig is.

Nu je beide plugins hebt gaan we beginnen door naar de plugin Yoast seo te gaan in je dashboard. Klik op sociaal.  Als het goed is zie jij het zelfde in jouw scherm als ik in de onderstaande foto. ↓

 

Het grote Pinterest geheim Yoast sociaal BMelloW (1)

Het grote Pinterest geheim Yoast Facebook BMelloW

Klik nu op de Facebook knop. Zie bovenstaande foto. ↑

Als het goed gaat kom je nu in het Facebook scherm. Ja Facebook en niet Pinterest. Just do it!!!! Zie onderstaande scherm. ↓ 

Zorg dat de open graph metadata is ingeschakeld. Vraag me niet waarom. Dat ben ik allang weer vergeten. En is verder niet belangrijk om te weten in dit verhaal.

Het grote Pinterest geheim Yoast sociaal BMelloW (2)

Nu kan het echte werk beginnen.

Ook nu ga ik er weer vanuit dat je wel wat basis kennis hebt van hoe WordPress werkt. Als je dit nog niet hebt ga dat dan aub eerst leren. Sla dit bericht dan op. Waar kan het dan ook anders dan Pinterest. En lees het later in alle rust door.

Schrijf gewoon je tekst zoals je dat altijd doet voor je blog bericht. Plaats je gebruikelijke image vooral waar je dat wilt. Als je alles hebt gedaan wat je wilt doen voor je bericht dan komt nu het grote geheim.

Plaats gewoon ergens in je tekst de Pinterest Image zoals ik hieronder hebt gedaan. Maar omdat ik het grote geheim hebt gebruikt zie je de Pinterest image niet meer. Geloof me hij zit er.

Maar goed, je Pinterest image hebt je nu ingevoegd. Verander dan je tekst van visueel naar tekst. Zie rechtst in de hoek. Nu ziet het er ineens heel anders uit. Je Image voor Pinterest kan je herkennen doordat er om de foto heen het volgende staat:

De code voor je image begint met <img class  en eindigt met de maten van de image afgesloten met een >

Nu komt het. Het vraagt een beetje codering maar niks ingewikkelds.

Voeg voor de image code de volgende tekst in:

<div style=”display: none;”>

Voeg aan het einde van de image de volgende code in:

</div>

Als het goed is moet het er nu ongeveer zo uitzien als in de onderstaande foto.↓ Nu kan je terug naar Visueel. Als het goed is gedaan is je Pinterest image nu verdwenen. Yes, you did it.!!!!

Het grote Pinterest geheim de codel BMelloW

Om het zeker te weten dat het allemaal goed is gegaan. Sla je het bericht op. Ga naar voorbeeld van je bericht. Klik dan rechts boven in je scherm op het Pinterest icoontje. Zie eerste foto van mijn beeldscherm.

Je krijgt een overzicht te zien van de images die jij kan plaatsen op je Pinterest account. Zoals je op de onderstaande foto ↓ kan zien staat mijn lange Pinterest image helemaal links in beeld. En daarnaast de image die je op mijn blog ziet. Als jij jouw Pinterest image daar ook kan terug vinden dan heb je het goed gedaan. Zo niet dan moet je het nog maar een keer doornemen om te zien waar het mis ging.

Het grote Pinterest geheim de codel BMelloW

Het grote Pinterest geheim.

Lees ook eens: Je blog plannen waarom het zo belangrijk is.

Nu weet ook jij het grote Pinterest geheim. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn bericht. Is alles duidelijk?  Zo niet vraag het mij dan gerust. Ga je de geheime Pinterest image gebruiken? Of vind je het maar niks. Pin gerust dit bericht om later in alle rust nog een keer te lezen. En als je me nog niet volgt op Pinterest, klik hier.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  28/08/2018 at 09:25

  Je legt het superduidelijk uit! Dankjewel!

  • Reply
   BMelloW
   07/09/2018 at 23:24

   graag gedaan. Hoop dat je er wat aan hebt.

 • Reply
  Taryn
  21/01/2018 at 14:26

  Ik ben het enigszins met Celine eens. Ik maak nu ook me eigen Pinterest plaatjes en plaats daarin de link naar het desbetreffende blog. Die zet ik direct in me Pinterest en word dan gedeeld etc. Dus ik snap jouw reactie niet zo goed dat je je blog niet gelinkt krijgt. Maar het heeft me aan het denken gezet waar dit namelijk wel handig voor is, is als mensen vanaf mijn pagina zelf iets willen pinnen. Ik heb in het verleden die lelijke pin hovers gehad maar dat werkte niet echt en was super onhandig.

 • Reply
  Joy van der Valk
  18/04/2017 at 10:35

  Wat supergaaf! Heb het gelijk zelf geprobeerd! Dankjewel voor de geweldige tip 🙂

  • Reply
   BMelloW
   19/04/2017 at 09:40

   Wat leuk om te lezen. Enne graag gedaan.

 • Reply
  marianne
  10/03/2017 at 20:53

  Ik heb hem opgeslagen! Ik ga me er eens in verdiepen!

  • Reply
   BMelloW
   11/03/2017 at 11:41

   Het lijkt een hele studie, maar je zal zien dat het heel simpel is

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  10/03/2017 at 12:42

  Deze ga ik nog eens op mijn gemak herlezen….
  Ik ben al wel wat met pinterest bezig 😉

 • Reply
  Celine
  08/03/2017 at 21:54

  Dit is toch hartstikke slecht voor je seo? En wordt je site hier niet hartstikke sloom van door de grote afbeelding? Even over dat seo hé. Kan je niet gewoon jouw afbeelding uploaden naar Pinterest en de link daar toevoegen? Ik begrijp het nut hier niet zo van in.

  • Reply
   Celine
   08/03/2017 at 21:55

   Excuseer de typfouten. Ben niet helemaal wakker haha.

  • Reply
   BMelloW
   09/03/2017 at 07:42

   Je krijgt toch nooit de afbeelding gelinkt aan je bericht. Ja je kan onder je foto een link plaatsen. Maar mensen willen op je image klikken en op de site komen. Zoals ik hier onder al ergens hebt geschreven in een opmerking. Snap de ophef over je seo niet. Je image staat gewoon in je bericht geschreven. Ja uiteindelijk zal met twee images persoon bericht je snelheid uiteindelijk vol raken. Maar dat is een keus die je maakt. Dit is enkel een manier om je pinterest game te verbeteren en toch een mooie blog te hebben. Aan ieder de keus of die dat wil.

  • Reply
   BMelloW
   09/03/2017 at 07:44

   O ja de grote van mijn afbeeldingen vallen reuze mee hoor. Niet veel groter van een kleinere image. Je past je pixel grote aan.

 • Reply
  Sophie
  08/03/2017 at 21:25

  Super artikel thanx

 • Reply
  Simone
  08/03/2017 at 15:42

  Wat ik me wel afvraag is of het niet schadelijk is voor je seo vindbaarheid. Google houdt niet van verborgen dingen op een pagina toch?

  • Reply
   BMelloW
   08/03/2017 at 19:06

   Of google daar van houd of niet, dat kan ik je niet zeggen. AL denk ik dat het in dit geval wel mee valt. Je ziet je image niet, maar staat wel geschreven. Pinterest, google +, bloglovin en soms ook facebook plakt bij het plaatsen van je blog bericht link de best passende image. En het is meestal de geheimen image. Maar dat komt dan ook omdat ik de juiste afmetingen voor mijn image gebruikt. Wat ik wil zeggen er mee omdat de verschillende sociale je image nog vind denk ik dat het wel goed zit.

 • Reply
  sophia
  08/03/2017 at 13:01

  Wauw cool, dat wist ik helemaal niet! Dankjewel om te delen! xx

  • Reply
   BMelloW
   08/03/2017 at 18:59

   Graag gedaan. Hopelijk heb je er wat aan.

 • Reply
  sophia
  08/03/2017 at 13:01

  Wauw cool, dat wist ik helemaal niet! Dankjewel om te delen! xx

 • Reply
  MamaPlaneet
  08/03/2017 at 12:30

  Super handig Melanie! Ik ga eens een keer voor zitten.

 • Reply
  MamaIssues
  08/03/2017 at 11:33

  Goede tips!!
  Ik moet eens even goed gaan zitten voor Pinterest en mijn blog 🙂
  Ik gebruik Pinterest erg veel maar gewoon omdat ik het super leuk vind en er heel erg veel ideeën van af haal.
  Ga binnenkort eens even rustig zitten met dit artikel erbij 🙂

  • Reply
   BMelloW
   08/03/2017 at 18:59

   Dank je. Hopelijk heb je er wat aan. Ik wist dit al een tijdje. Maar wilde ook wachten tot een rust moment.

 • Reply
  Sylvia
  08/03/2017 at 09:30

  Super dit soort tips Ik moet er inderdaad wel ff voor gaan zitten maar het moet vast lukken. Dankjewel voor je goede uitleg!

  • Reply
   BMelloW
   08/03/2017 at 09:37

   Graag gedaan. Het is simpeler dan je denkt. Als je de plugins hebt en de juiste image dan is het binnen een paar seconden gedaan. Je wordt er handig in. Succes

 • Reply
  Dewi
  08/03/2017 at 09:04

  Héél handig dit! Ik moet hier echt ff de tijd voor nemen . Ik sla hm gelijk op. Thx!

  • Reply
   BMelloW
   08/03/2017 at 09:10

   Top. Laat me weten of het je is gelukt. Succes.

  Leave a Reply