Het grote Pinterest geheim.

door | mrt 8, 2017 | Blog | 26 reacties

Het grote Pinterest geheim

Weet jij het al?

Er is één ding wat veel bloggers niet weten van Pinterest. Een geheim dat je blog zo veel mooier kan maken. Bovendien helpt het je om je Pinterest een boost te geven. Nieuwsgierig wat het grote geheim is…..  Na het lezen van de blog weet ook jij het geheim.

Waar is Pinterest dol op is?

Voordat ik je het geheim gaat vertellen. Ga ik je vertellen waar Pinterest dol op is. Iets waardoor je hoger in de zoekmachine komt te staan. Namelijk een goede afbeelding.

Lees:  Pinterest afbeeldingen waar moet je op letten voor meer informatie.

Je weet nu wat ervoor nodig is om een Pinterest afbeelding te maken die het goed doet in de ranking van Pinterest. Dit zal je zeker helpen om beter door Pinterest gevonden te worden.

Nu je weet waar Pinterest dol op is, kan ik je het Pinterest geheim bijna vertellen.

Leuk nu word je gevonden door Pinterest. Maar eigenlijk vind je die grote Pinterest image maar niks op je blog. Een probleem die ik me maar wat goed kan voorstellen.

Zelf gebruikte in altijd lange Pinterest afbeeldingen. Ik ben ze ook liever kwijt. Maar dat is voor mij niet verstandig.

Op mijn andere blog komt bijna 50% van al mijn maandelijkse verkeer via Pinterest. De kans dat ik hiermee mijn glazen ingooi is erg groot.

Maar nu komt het. Wat als ik een manier heb gevonden. Een manier om toch die grote Pinterest afbeeldingen te plaatsen op Pinterest. Met een directe link naar je blog bericht. Maar zonder dat het zoveel van je blog in beslag neemt. Ja het is mogelijk en ik zal je daar alles over vertellen.

Het grote Pinterest geheim.

Het grote geheim is eigenlijk vrij simpel. Je laat het Pinterest afbeelding gewoon verdwijnen. Foetsie, niet meer zichtbaar in je blog bericht. Maar toch is de afbeelding aanwezig. Huh, wat! Ja dat dus.

Je maakt de image onzichtbaar voor je blog bericht, maar niet voor Pinterest. Hoe je dat doet ga ik je nu uitleggen.

Ik ga ervan uit dat je wel wat basiskennis hebt van hoe WordPress werkt. Als je dit nog niet hebt ga dat dan eerst in verdiepen. Sla dit bericht dan op. Waar kan het dan ook anders dan Pinterest. En lees het later in alle rust door.

Schrijf gewoon je tekst zoals je dat altijd doet voor je blog bericht. Plaats je gebruikelijke Pinterest afbeelding vooral waar je dat wilt. Als je alles hebt gedaan wat je wilt doen voor je bericht dan komt nu…..

WordPress klassieke editor

Om dit te kunnen doen moet je wel WordPress klassieke editor ingeschakeld hebben. Met de nieuwe WP Gutenberg editor is het invoegen van een onzichtbare afbeelding gecompliceerder geworden.  Maar zal ik ook hier stap voor stap behandelen. Maar eerst de klassieke editor:

Plug-in Yoast

Heb je nog geen Yoast, dan is dit zeker iets wat je moet aanschaffen. Van alle plug-ins is dit de geen die ik aanraad als een must. Maar in dit geval heb je deze plug-in nodig voor deze missie.

Heb je de plug-in, ga dan naar sociaal & Facebook.

Als het goed gaat kom je nu in het Facebookscherm. Ja Facebook en niet Pinterest. Just do it!!!! Zie onderstaande Afbeelding. ↓ 

Zorg dat de open graph metadata is ingeschakeld. Vraag me niet waarom. Dat ben ik allang weer vergeten. En is verder niet belangrijk om te weten in dit verhaal.

Nu kan het echte werk beginnen.

Ook nu ga ik er weer vanuit dat je wel wat basiskennis hebt van hoe WordPress werkt. Als je dit nog niet hebt ga dat dan aub eerst leren. Sla dit bericht dan op. Waar kan het dan ook anders dan Pinterest. En lees het later in alle rust door.

Schrijf gewoon je tekst zoals je dat altijd doet voor je blog bericht. Plaats je gebruikelijke Afbeeldingen vooral waar je dat wilt. Als je alles hebt gedaan wat je wilt doen voor je bericht dan komt nu het grote geheim.

Plaats gewoon ergens in je tekst de Pinterest afbeelding. Makkelijkste is helemaal onderaan. Zo kan je de afbeelding makkelijk terugvinden.

Je Pinterest afbeelding hebt je nu ingevoegd. Verander dan je tekst van visueel naar tekst. Zie rechtst in de hoek. Nu ziet het er ineens heel anders uit. Je image voor Pinterest kan je herkennen doordat er om de foto heen het volgende staat:

De code voor je image (afbeelding) begint met <img class  en eindigt met de maten van het image afgesloten met een >

Als je de gewenste afbeelding onderin plaats is het makkelijk terug te vinden. Dan weet je dat het img onder in de blog de geen is die je moet hebben. 

Nu komt het.

 

Het vraagt een beetje codering maar niks ingewikkelds.

Voeg voor de afbeelding (image) code de volgende tekst in:

<div style=”display: none;”>

Voeg aan het einde van de afbeelding de volgende code in:

</div>

Als het goed is moet het er nu ongeveer zo uitzien als in de bovenstaande foto. Ik heb de code met roze omlijnt zodat je duidelijk het verschil ziet. Nu kan je terug naar Visueel. Als het goed is gedaan is je Pinterest afbeelding nu verdwenen. Yes, you did it.!!!!

Om het zeker te weten dat het allemaal goed is gegaan. Sla je het bericht op. Ga naar voorbeeld van je bericht. Klik dan rechts boven in je scherm op het Pinterest icoontje. 

Je krijgt een overzicht te zien van de images die jij kan plaatsen op je Pinterest account. Zoals je op de bovenstaande foto kan zien, staat mijn lange Pinterest afbeelding helemaal links in beeld. En daarnaast de afbeelding die je op mijn blog ziet.

Als jij jouw Pinterest afbeelding daar ook kan terugvinden dan heb je het goed gedaan. Zo niet dan moet je het nog maar een keer doornemen om te zien waar het mis ging.

Met de nieuwe WP Gutenberg editor

Heel veel anders is het niet maar vraagt net iets meer in de codering. Vandaar dat ik het apart doorneem om verwarring te voorkomen.

Doe net als met de klassieke editor je yoast in orde. Plaats ook nu je afbeelding onder in je blog. Vanaf nu wordt het anders….

Rechts (waar de pijl zit) zie je drie stippen. Klik hierop. Een overzicht van meerdere opties krijg je nu te zien. Ga nu van visuele editor naar code editor.

Lees ook eens: Waarom kijkers op je Pinterst account er niet toe doen.

 

Niet bang zijn voor de code editor. Veel verpesten kan je hier niet.

Ga op zoek naar de afbeelding te vinden met een stuk tekst dat begint met <img. Heb je de afbeelding onder in de blog dan is het makkelijk terug te vinden.

Hier is ook waar het grootste verschil zit tussen klassiek en de WP Gutenberg editor. 

In de onderstaande foto zie je stukken tekst gemarkeerd. Wat in het roze is gemarkeerd moet je verwijderen. Alleen de code van je afbeelding blijft over.

Voeg voor de afbeelding (image) code de volgende tekst in:

<div style=”display: none;”>

Voeg aan het einde van de afbeelding de volgende code in:

</div>

De code is hetzelfde als ik de klassieke editor. 

Als het goed is komt de code er uit te zien zoals ik het in het geel heb gemarkeerd.

Druk nu op voorbeeld en je krijgt als je het goed hebt gedaan je blog te zien zonder de afbeelding.

Sla je content op, niet onbelangrijk.

Het grote Pinterest geheim nadeel:

Ja er zijn ook nadelen. Die ik toch met je wil doornemen. Zo kan jij voor jezelf de beste afweging maken. Bedenken waarom wel of niet het grote Pinterest geheim in te zetten.

Nadelen kunnen zijn:

 • Elke afbeelding dat je op je blog gebruikt kan het laad proces van je blog vertragen.
 • Omdat bezoekers de afbeelding niet direct zien zullen sommige mogelijk een andere afbeelding in gaan voegen.

Met dit in je gedachten kan je natuurlijk denken dan hoeft het van mij niet. Dat kan.

Persoonlijk vind ik dit wel een handige hack. Zo kan je hierdoor meerdere Pinterest afbeeldingen in je blog voegen zonder ze allemaal te laten zien.

Dus niet een overvolle blog. Maar geef je bezoekers wel de kans om te kiezen voor een afbeelding dat hem of haar aanspreekt.

Nu weet ook jij het grote Pinterest geheim. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn bericht. Is alles duidelijk?  Zo niet vraag het mij dan gerust. Ga jij de geheime Pinterest image gebruiken? Of vind je het maar niks. Pin gerust dit bericht om later in alle rust nog een keer te lezen. 

Melanie

Het grote Pinterest geheim

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

Het belang van een goeie webhost.
Het belang van een goeie webhost.

Het belang van een goeie webhosting. Dat dit belangrijk is daar kwam ik vorig jaar wel achter. Dit zorgde ervoor dat ik een week lang niks meer kon doen op mijn blog. Vandaag vertel ik je wat er was gebeurd en hoop ik via deze weg jou te behoeden van dezelfde...

waarom moet je een content planning hebben
waarom moet je een content planning hebben

Je blog maar ook je sociale media plannen is zo belangrijk. Maar waarom is dat zo belangrijk. Vandaag vertel ik het belang van plannen en waarom jij dat ook zou moeten doen.Voordat ik aan mijn blog BMelloW begon had ik me over een aantal onderwerpen wat ingelezen. Zo...

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

26 Reacties

  • BMelloW

   graag gedaan. Hoop dat je er wat aan hebt.

   Antwoord
 1. Taryn

  Ik ben het enigszins met Celine eens. Ik maak nu ook me eigen Pinterest plaatjes en plaats daarin de link naar het desbetreffende blog. Die zet ik direct in me Pinterest en word dan gedeeld etc. Dus ik snap jouw reactie niet zo goed dat je je blog niet gelinkt krijgt. Maar het heeft me aan het denken gezet waar dit namelijk wel handig voor is, is als mensen vanaf mijn pagina zelf iets willen pinnen. Ik heb in het verleden die lelijke pin hovers gehad maar dat werkte niet echt en was super onhandig.

  Antwoord
 2. Joy van der Valk

  Wat supergaaf! Heb het gelijk zelf geprobeerd! Dankjewel voor de geweldige tip 🙂

  Antwoord
  • BMelloW

   Wat leuk om te lezen. Enne graag gedaan.

   Antwoord
 3. marianne

  Ik heb hem opgeslagen! Ik ga me er eens in verdiepen!

  Antwoord
  • BMelloW

   Het lijkt een hele studie, maar je zal zien dat het heel simpel is

   Antwoord
 4. Ilse van Kreanimo

  Deze ga ik nog eens op mijn gemak herlezen….
  Ik ben al wel wat met pinterest bezig 😉

  Antwoord
 5. Celine

  Dit is toch hartstikke slecht voor je seo? En wordt je site hier niet hartstikke sloom van door de grote afbeelding? Even over dat seo hé. Kan je niet gewoon jouw afbeelding uploaden naar Pinterest en de link daar toevoegen? Ik begrijp het nut hier niet zo van in.

  Antwoord
  • Celine

   Excuseer de typfouten. Ben niet helemaal wakker haha.

   Antwoord
  • BMelloW

   Je krijgt toch nooit de afbeelding gelinkt aan je bericht. Ja je kan onder je foto een link plaatsen. Maar mensen willen op je image klikken en op de site komen. Zoals ik hier onder al ergens hebt geschreven in een opmerking. Snap de ophef over je seo niet. Je image staat gewoon in je bericht geschreven. Ja uiteindelijk zal met twee images persoon bericht je snelheid uiteindelijk vol raken. Maar dat is een keus die je maakt. Dit is enkel een manier om je pinterest game te verbeteren en toch een mooie blog te hebben. Aan ieder de keus of die dat wil.

   Antwoord
  • BMelloW

   O ja de grote van mijn afbeeldingen vallen reuze mee hoor. Niet veel groter van een kleinere image. Je past je pixel grote aan.

   Antwoord
 6. Simone

  Wat ik me wel afvraag is of het niet schadelijk is voor je seo vindbaarheid. Google houdt niet van verborgen dingen op een pagina toch?

  Antwoord
  • BMelloW

   Of google daar van houd of niet, dat kan ik je niet zeggen. AL denk ik dat het in dit geval wel mee valt. Je ziet je image niet, maar staat wel geschreven. Pinterest, google +, bloglovin en soms ook facebook plakt bij het plaatsen van je blog bericht link de best passende image. En het is meestal de geheimen image. Maar dat komt dan ook omdat ik de juiste afmetingen voor mijn image gebruikt. Wat ik wil zeggen er mee omdat de verschillende sociale je image nog vind denk ik dat het wel goed zit.

   Antwoord
 7. sophia

  Wauw cool, dat wist ik helemaal niet! Dankjewel om te delen! xx

  Antwoord
  • BMelloW

   Graag gedaan. Hopelijk heb je er wat aan.

   Antwoord
 8. sophia

  Wauw cool, dat wist ik helemaal niet! Dankjewel om te delen! xx

  Antwoord
 9. MamaPlaneet

  Super handig Melanie! Ik ga eens een keer voor zitten.

  Antwoord
 10. MamaIssues

  Goede tips!!
  Ik moet eens even goed gaan zitten voor Pinterest en mijn blog 🙂
  Ik gebruik Pinterest erg veel maar gewoon omdat ik het super leuk vind en er heel erg veel ideeën van af haal.
  Ga binnenkort eens even rustig zitten met dit artikel erbij 🙂

  Antwoord
  • BMelloW

   Dank je. Hopelijk heb je er wat aan. Ik wist dit al een tijdje. Maar wilde ook wachten tot een rust moment.

   Antwoord
 11. Sylvia

  Super dit soort tips Ik moet er inderdaad wel ff voor gaan zitten maar het moet vast lukken. Dankjewel voor je goede uitleg!

  Antwoord
  • BMelloW

   Graag gedaan. Het is simpeler dan je denkt. Als je de plugins hebt en de juiste image dan is het binnen een paar seconden gedaan. Je wordt er handig in. Succes

   Antwoord
 12. Dewi

  Héél handig dit! Ik moet hier echt ff de tijd voor nemen . Ik sla hm gelijk op. Thx!

  Antwoord
  • BMelloW

   Top. Laat me weten of het je is gelukt. Succes.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This