Nog een paar weken en het is weer Halloween. Of je er nu wat mee hebt of mee gaat doen een goeie Halloween film is altijd leuk. Ik zetten er een aantal Halloween films voor het hele gezin op een rijtje.

Ik ben gek op enge films, het kan mij niet eng genoeg zijn. Maar ook de wat meer kind vriendelijke Halloween films gaan er bij mij smakelijk in. Ben jij een echte film gek of net als ik van het griezelen dan ben je hier aan het juiste adres.

Ik neem je mee naar films van soms wel 30 jaar oud. Gewoon een cult film die je eens gezien moet hebben. Natuurlijk niet te vergelijken met de hedendaagse maatstaven. Maar daardoor niet minder leuk. Een Halloween film wordt op deze manier grappig. Oke misschien blijf jij als scary cat het als nog eng vinden. Aan jouw het te beoordelen. Ik heb al mijn suggesties ook zelf gezien. Ik geef niet mijn mening over de films omdat iedereen weer anders tegen een film aan kijkt en andere criteria belangrijk vind. Kijk en oordeel dus zelf.

Ben je opzoek naar echt griezelen dan is Halloween films. speciaal voor de echte durfal iets voor jou. Speciaal voor volwassenen. 

Halloween films checklist

Gratis te downloaden Halloween films checklist

Het is een mega lijst met Halloween films geworden. Krijg je er al zin in om ze allemaal te gaan kijken? Om het makkelijker te maken heb ik een checklist gemaakt. Streep de naam van de film door die je gezien hebt. Zo kan je geen film vergeten. Je hoeft er vrijwel niks voor te doen. Klik op de onderstaande link. Download het en print het uit. Popcorn en warme chocomelk er bij…. Film marathon kan beginnen.

Download hier de film checklist 

Halloween films voor het hele gezin:

Ik heb het over films voor het hele gezin. (6 Plus in de meeste gevallen volgens de kijkwijzer. Is dit anders dan geef ik dat aan.) Dit zijn merendeel films voor kinderen gemaakt. Zelf kan je als ouder en verzorgen het beste inschatten of jouw kind het aan kan.

Coraline Jones verveelt zich stierlijk tot ze op een geheime deur stuit. Aan de andere kant een alternatieve, betere versie van haar eigen leven ontdekt. In dit ogenschijnlijk volmaakte wereldje is lang niet alles wat het lijkt. Haar Andere Ouders – en met name haar Andere Moeder – willen haar nooit meer laten gaan. De pientere Coraline moet al haar moed bijeenschrapen om aan deze gevaarlijke plek te ontsnappen en haar enige echte familie te redden.

Makelaar Jim Evers (Eddie Murphy) strandt met zijn gezin in het griezelige verwaarloosde landhuis Gracey Manor. Waar ze gezelschap krijgen van 999 onheilspellend grijnzende spoken! Met behulp van de bovennatuurlijk begaafde helderziende Madame Leota probeert het gezin te overleven in een huis vol geesten en vreemde gebeurtenissen.

Hotel Transylvania

Welkom in Hotel Transsylvanië, het vijf-sterren complex van Dracula. Waar monsters en hun families zich kunnen uitleven en mensen niet mogen komen. Om de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis te vieren, heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd. Voor Dracula is het geen probleem om deze legendarische griezels te entertainen. Tot er een gewone jongen het hotel binnenkomt.

Hotel Transylvania 2

Dracula’s hotel in Transsylvanië, dat open staat voor iedereen: monster en mens. Zijn dochter Mavis en haar mensen vriendje Johnny, hebben een kindje gekregen, Dennis. Dennis is een hele schattige baby, tot verdriet van Dracula. Daarom besluit hij, als Mavis en Johnny weg zijn, om zijn kleinzoon een monsteropleiding te geven. Maar dan komt de eeuwenoude overgrootvader Vlad op familiebezoek en dat gooit alles overhoop…

Hotel Transylvania 3

Ze vieren vakantie aan boord van een luxe cruiseschip voor monsters. Drac kan eindelijk eens bijkomen van het drukke werk in zijn hotel. De droomvakantie mondt echter uit in een nachtmerrie. Mavis merkt dat Drac gevallen is voor de charmes van de mysterieuze cruisekapitein Ericka. Zij bewaart een geheim dat het einde kan betekenen voor alle monsters.

Het eenzame spookje Casper is alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen. Tot zijn grote verdriet jaagt hij de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat ‘Kat’ in Casper’s spookhuis ‘Whipstaff Manor’ komt wonen. Haar excentrieke vader Dr. James Harvey een ervaren ‘geesten therapeut’, is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van ‘Whipstaff Manor’. De onuitstaanbare Carrigan Crittendon en haar partner willen Casper en z’n drie ooms weg jagen. Carrigan probeert werkelijk alles om de spoken te verdrijven. Maar Casper’s ooms, Stinky, Stretch en Fatso hebben hun eigen methoden om ongewenste gasten van zich af te schudden.

Om je de komende dagen een leuk liedje mee te geven…. Klik op de onderstaande ↓ YouTube clip. 

Ghostbusters 1:

Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters. Zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer ze een portaal naar een andere dimensie ontdekken is het aan de Ghostbusters om New York te redden van een verschrikkelijke verschijning… –

Ghostbusters 2:

De Ghostbusters zijn terug en deze keer vechten ze tegen 400.000 liter rozegekleurd, levend slijm! Inmiddels verdienen de spokenjagers op andere manieren hun geld. Aan het rustige leventje komt een einde als de kinderwagen van Dana met kind en al, zelf tegen het verkeer in begint te rijden. De boosaardige geest Vigo is terug en probeert New York opnieuw in zijn macht te krijgen. En als er geesten zijn, wie moet je dan ook al weer bellen? Ghostbusters!

Ghostbusters 3

Erin Gilbert en Abby Yates  zijn een paar miskende auteurs die in hun boek poneren dat spoken echt zijn. Ze uitgelachen in de academische wereld. Wanneer geesten Manhattan binnenvallen, herenigt Gilbert met Yates. Ze besluiten samen te werken met een nucleair ingenieur en een metro werknemer. De wereld te redden van een mysterieus kwaad genaamd Rowan.

  • It’s the Great Pumpkin, Charlie Brown

Ik kan je de film geven aangezien deze gewoon op You tube staat. Het is een hele oude en niet al te lange film. Kleine kinderen zullen het zeker leuk vinden.

Halloween films voor het hele gezin:

DEEL 1: Harry Potter en de Steen der Wijzen (Harry Potter and the Philosopher’s Stone)

Harry Potter is een doodgewone jongen. Die sinds de dood van zijn ouders bij zijn barbaarse oom en tante woont. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven. Met een speciale trein die vertrekt van perron 9¾, belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Ook komt Harry erachter dat zijn ouders tovenaars waren en dat hij wereldberoemd is. Toen hij een baby was, heeft hij een moordaanslag overleefd van de meest gevreesde magiër Voldemort. Er nooit meer iets vernomen van Voldemort. Als zijn aartsvijand leeft, moet Harry het opnieuw tegen hem opnemen.

DEEL 2: Harry Potter en de Geheime Kamer (Harry Potter and the Chamber of Secrets)

Harry gaat naar het tweede jaar van Hogwarts/ Zweinstein School voor hekserij. Hij krijgt echter waarschuwingen van een huis-elf, genaamd Dobby, om niet terug te keren naar Hogwarts/Zweinstein. Hij negeert de waarschuwing en gaat terug. Er gebeuren echter vreemde dingen op school. Mensen raken verlamd en niemand weet wat het veroorzaakt! Harry hoort steeds een stem; een stem die uit de muren van de school lijkt te komen. Harry en zijn vrienden gaan op onderzoek uit en krijgen het verhaal van de geheime kamer te horen. Harry kan sisseltong praten, wat betekent dat hij met de slangen kan praten. Hij is daarom de enige die de stem uit de muur kan verstaan. Iedereen denkt dat het Harry was die de kamer geopend heeft.

DEEL 3: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

In zijn derde schooljaar op Zweinstein komt Harry flink in de problemen. Om te beginnen blaast hij zijn tante Margot op. Hij vlucht weg en na een angstaanjagende rit met de Collectebus belandt hij in de Wegisweg. Daar hoort hij dat Sirius Zwarts uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt. Ondertussen zweven de Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, dreigend rond de school en hebben een vreemd effect op Harry. Terwijl een handlanger van de gehate Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden zich binnen de muren van het kasteel schuilhoudt. Harry heeft zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig!

DEEL 4: Harry Potter en de Vuurbeker (Harry Potter and the Goblet of Fire)

Als de naam van Harry Potter uit de Vuurbeker komt, wordt hij een deelnemer in een zware strijd om de eer tussen drie Toverscholen – het Toverschool toernooi. Harry heeft zichzelf niet opgegeven voor het toernooi, maar wie dan wel? Harry moet de strijd aangaan met een vreselijke draak, woeste waterdemonen en een betoverd doolhof. En hij belandt in de wrede greep van Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden. Harry, Ron en Hermelien laten hun jeugd voor altijd achter zich en ze komen voor grotere uitdagingen te staan dan ze ooit hadden gedroomd.

DEEL 5: Harry Potter en de Orde van de Feniks (Harry Potter and the Order of the Phoenix)

De opstand begint! Lord Voldemort is terug. Het Ministerie van Toverkunst doet zijn uiterste best om te voorkomen dat de magische gemeenschap de waarheid hoort. Als Omber weigert om praktijkles te geven halen Ron en Hermelien Harry over om in het geheim een select groepje leerlingen te trainen voor de komende strijd.

DEEL 6: Harry Potter en de Halfbloed Prins (Harry Potter and the Half-Blood Prince)

Heer Voldemort krijgt zowel de toverwereld als de Dreuzelwereld steeds meer in zijn greep. Zweinstein is niet meer het veilige toevluchtsoord van vroeger. Harry vermoedt dat zelfs in het kasteel gevaar dreigt, maar Perkamentus heeft daar weinig aandacht voor; hij vindt het belangrijker om Harry voor te bereiden op de eindstrijd die steeds dichterbij komt. Ze werken samen aan een manier om de verdediging van Voldemort te doorbreken. Hiervoor neemt Perkamentus zijn oude vriend en collega Hildebrand Slakhoorn in dienst, die mogelijk cruciale informatie achterhoudt. De vijand ligt op de loer. Zal Zweinstein ooit nog hetzelfde zijn?

DEEL 7: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows part I)

Harry, Ron en Hermelien beginnen aan een levensgevaarlijke missie. Het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid ‘de Gruzielementen’ te vinden en te vernietigen. Ze moeten nu meer dan ooit op elkaar vertrouwen. Maar er zijn Duistere Krachten onder hen die hen uit elkaar dreigen te drijven. De lang gevreesde strijd is losgebarsten. Voldemorts Dooddoeners bezetten het Ministerie van Toverkunst en zelfs Zweinstein. Voldemort wilt het liefste Harry Potter te pakken krijgen. De Uitverkorene is nu de prooi waar de Dooddoeners op jagen.

DEEL 8: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows part II)

De strijd tussen de goede en de kwade krachten uit in de toverwereld in een allesvernietigende oorlog. Alles staat op alles, niemand is meer veilig. Maar misschien moet Harry zich opwerpen en het hoogste offer brengen, naarmate de beslissende eindstrijd met Heer Voldemort dichterbij komt. En dan houdt alles op.

Halloween films voor het hele gezin

Halloween films voor het hele gezin:

Er was eens lang geleden een kasteel bovenop een heuvel waar een uitvinder woonde met als grootste schepping: Edward. Hoewel Edward buitengewoon charmant was, was hij niet helemaal volmaakt. Door de plotselinge dood van de uitvinder was hij nog niet af. Hij heeft scherpe scharen in plaats van handen. Edward woonde helemaal alleen in de duisternis. Totdat op een dag een vriendelijke huis-aan-huis verkoopster hem meenam om bij haar en haar gezin te komen wonen. En zo begint het fantastische avontuur van Edward in de pasteltinten van De Buitenwijken

Drie heksen, die uit de 17e eeuw komen voor een nachtje dolle pret en komische chaos terug . Nadat ze bij toeval teruggetoverd zijn door nietsvermoedende deugnieten. Het sluwe trio willen via een toverspreuk weer jong worden. Maar ze moeten het opnemen tegen drie kinderen die vastbesloten zijn hun sluwe plannetje te dwarsbomen.

De film, speelt zich af in een 19e-eeuws Europees dorpje. Victor ( Johnny Depp) staat aan de vooravond van zijn gearrangeerde huwelijk.  De jonge man neemt per ongeluk de mysterieuze Corpse Bride tot zijn vrouw en wordt hij afgevoerd naar de onderwereld. Zijn echte bruid, Victoria, blijft troosteloos achter in het land van de levenden. In het Land van de Doden is het heel wat kleurrijker dan hij voor mogelijk had gehouden. Victor ontdekt dat niets in deze wereld, of de volgende, hem van zijn enige, echte liefde kan weghouden.

Kan Kerstmis worden gered? Jack Skellington, de Pompoenkoning van Halloween Town, is uitgekeken op altijd weer dezelfde sleur van schrikken en gillen. Hij verlangt ernaar om de vreugde van Kerstmis te verspreiden. Maar zijn vrolijke missie brengt de Kerstman in gevaar en is een nachtmerrie voor alle brave jongetjes en meisjes!

Van Disney en creatief genie Tim Burton komt nu het hilarische en eigenzinnige Frankenweenie. Nadat de jonge Victor zijn geliefde hond Sparky heeft verloren, wekt hij zijn beste vriend weer tot leven… Met slechts een paar kleine aanpassingen. Hij probeert zijn zelf-gefabriceerde schepsel te verbergen. Maar als Sparky ontsnapt, ontdekt de hele stad hoe monsterlijk en “honds” kan zijn.

De elfjarige Onnoval wordt gepest op school. Hij is niet zoals andere kinderen, omdat hij griezelverhalen en romantische gedichten schrijft. Dat pesten interesseert hem niet zoveel. Totdat het meisje waarop hij verliefd is, Liselore, het aanlegt met de grootste pestkop van de klas. Dat maakt Onnoval woedend en hij besluit een verhaal te schrjiven getiteld: De Griezelbus. In het verhaal kan hij wraak nemen op Gino. De duivelse Ferluci, gespeeld door Willem Nijholt, overtuigt Onnoval om hem het verhaal te geven. Zo wordt zijn verzonnen griezelschoolreisje werkelijkheid en alle kinderen uit de klas komen echt in gevaar.

Norman is een paranormale tiener, die met de doden kan praten. Wanneer het stadje waarin hij woont wordt aangevallen door zombies, is hij de enige die iets kan doen. Om de bewoners te redden moet hij niet alleen zombies zien te verslaan, maar ook geesten, heksen en idiote volwassenen!

In de straat waar de twaalfjarige D.J. Walters en zijn beste vriend Chowder wonen staat een groot en eng huis. D.J. woont recht tegenover het huis en bespioneerd de bewoner, meneer Nebbercracker. Deze oude man is een zuurpruim eerste klas en de hele buurt is bang voor hem. Ze komen erachter dat het huis echt leeft en boosaardig is! Met de hulp van de stoere Jenny zetten D.J. en Chowder al hun angsten opzij. Ze besluiten om het mysterie van het huis op te lossen. Dit zou weleens het spannendste avontuur van hun leven kunnen worden..

Halloween films voor het hele gezin:

Voor de films heb ik een verwijzing naar de film gemaakt. Hier kan je de film kopen. Als jij via deze link een aankoop doet verdien ik hier een heel klein beetje op. Zonder dat jij er meer voor betaald. Meer over weten lees dan Affiliate Marketing. Uiteraard kan je ook kijken of je deze films via Videoland of Netflix kan bekijken. Aangezien ik deze opties niet hebt kan ik niet nagaan of ze er ook op te zien zijn.

Ik geloof dat ik zo wel een leuke overzicht hebt van films. Als gezin kan je hier wel even mee voort. Heb jij nog een suggestie laat het mij dan weten door een opmerking achter te laten.

Wat is jouw favoriete Halloween film voor het hele gezin?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de affiliate marketing uitleg voor meer informatie. 

Pin It on Pinterest

Share This