Hou jij van griezelen? Gek op enge films en Halloween dan ben jij aan het juiste adres. Nog een paar weken en het is weer Halloween. Of je er nu wat mee hebt of mee gaat doen een goeie Halloween film is altijd leuk. Ik zetten een aantal Halloween films voor je op een rijtje. Niet geschikt voor kinderen.

Vorige week maakte ik al een overzicht van Halloween films geschikt voor het hele gezin. Naast lekker met het hele gezin op de bank te zitten is het soms ook heerlijk om met je partner of vrienden te griezelen. En dan heb ik het over echt griezelen….

Als film junkie kan ik in deze periode mijn hart ophalen. Vanaf nu tot na de kerst. Gek op enge films maar ook een sukkel voor romantische Kerst films. Maar dat is voor een ander keer. Voor nu wil ik het vooral hebben over eng, enger en engst. Of misschien werkt het op je lachspieren, zoals bij mij vaak het geval is.

Ik wilde een overzicht maken van zowel kinder als volwassen Halloween films. Alleen kwam ik tijdens de opsomming van de films dat het wel een hele lange blog zou worden. Hierdoor heb ik besloten om vorige week je mee te nemen in Halloween films geschikt voor het hele gezin. En vandaag speciaal voor de echte waaghalzen. De zieke geesten die net zo verknipt zijn als ik en houden van al het bloederige gore wat bij Halloween films vaak samengaat.

Enjoy the movies…

Halloween films overzicht:

De student Columbus is een echte nerd en werkelijk overal bang voor. Dankzij zijn achterdocht overleeft hij wel een plaag die mensen verandert in allesverslindende zombies. De wapenfreak en twinkie-fan Tallahassee kent totaal geen angst. Samen moeten ze nu de strijd aanbinden met een afgrijselijk gevaar: elkaars gezelschap. Een hilarische comedy.

Halloween films checklist

Gratis te downloaden Halloween films checklist

Het is een mega lijst met Halloween films geworden. Krijg je er al zin in om ze allemaal te gaan kijken? Om het makkelijker te maken heb ik een checklist gemaakt. Streep de naam van de film door die je gezien hebt. Zo kan je geen film vergeten. Je hoeft er vrijwel niks voor te doen. Klik op de onderstaande link. Download het en print het uit. Popcorn en warme chocomelk er bij…. Film marathon kan beginnen.

Download hier de film checklist 

Paranormal Activity 1

Een jong stel neemt hun intrek in hun nieuwe huis. Ze krijgen al snel het gevoel dat ze niet alleen zijn in het huis. Steeds vaker worden ze wakker van onverklaarbare geluiden en gebeurtenissen. Elke nacht loopt de spanning verder op naar een ijzingwekkende climax.

Paranormal Activity 2

Daniel en Kristi zijn helemaal in de wolken met hun pasgeboren zoontje. Een demonische aanwezigheid veranderd hun gelukkige leventje in een afgrijselijke nachtmerrie.

Paranormal Activity 3

In Paranormal Activity 3 gaan we terug naar het begin, en de spanning is om te snijden. De camera’s leggen het bloedstollende moment vast waarop de zusjes Katie en Kristie voor het eerst worden geterroriseerd door het kwaad. Zet je schrap, want deze angstaanjagende thriller is een afrader voor hartpatiënten en aan het laatste kwartier hou je voorgoed nachtmerries over.

Paranormal Activity 4

Vijf jaar nadat Katie samen met haar neefje Hunter spoorloos verdween en ze voor dood en verderf zorgde, keert ze nu terug in een nieuwe stad. Klaar om nieuwe slachtoffers te maken met haar demonische woede. Een buurmeisje legt alle gruwelijke gebeurtenissen vast. Het leidt tot een bloedstollende climax waar je onbedaarlijk van zal trillen.

Paranormal Activity 5

Voor het eerst zie je de activiteit in deze gloednieuwe ongecensureerde versie met filmmateriaal dat te intens voor de bioscopen is! Wanneer een nieuw gezin zijn intrek neemt in het vroegere huis van Katie en Kristi ontdekken ze een mysterieuze videocamera die de aanwezigheid van een oud kwaad onthult dat hun leven begint te terroriseren. De ziel van hun jongste dochter is in gevaar en ze moeten nu terugvechten tegen deze demonische bedreiging voordat ze de volgende slachtoffers worden in het laatste hoofdstuk van de grensverleggende horrorreeks.

Japan, de nabije toekomst. Het land wordt geteisterd door een toename van jeugdcriminaliteit. Geweld op straat en op school neemt steeds extremere vormen aan. De overheid besluit een daad te stellen. Een klas van 42 scholieren wordt gedumpt op een afgelegen eiland voor de Battle Royale. De regels zijn simpel: iedere leerling krijgt een wapen en na drie dagen mag er er slechts één het eiland levend verlaten. Terwijl de tijd voorbijsnelt, nemen de kinderen onder het toeziend oog van hun leraar deel aan een bloedige strijd om te overleven…

Veteraan-regisseur Fukasaku Kinji veroorzaakte met deze gewelddadige actiefilm zowel in Japan als in het Westen een storm van controverse. Battle Royale laat zich bekijken als een opwindende en tegelijk beangstigende toekomstvisie vol actie, geweld en satire.

In de wurgend spannende thriller A Quiet Place moet een gezin sluipend, lippend en gebarend door het leven gaan. Het minste geluid kan hen overleveren aan geheimzinnige wezens die jagen op het gehoor. In het volle besef dat zelfs een voetstap of gefluister dodelijk kunnen zijn, proberen Evelyn en Lee een manier te vinden om hun kinderen koste wat kost te beschermen.

Scream 1

Scream: Santa Rosa, de woonplaats van de scholiere Sidney, valt ten prooi aan de nukken van een psychopathische seriemoordenaar. Hij maakt bij zijn moorden gebruik van allerlei bloederige trucs uit horrorfilms. Sidney’s klasgenootje Casey Becker is het eerste slachtoffer. Haar andere vrienden nemen het voorval echter niet zo serieus. Sidney daarentegen wordt alleen maar ongeruster als sensatiejournaliste Gale Weathers in het stadje aankomt. Als zij met haar charmes politiebeambte Dewey van het onderzoek afhoudt, kan alleen Sidney de moordenaar nog stoppen.

Scream 2

Twee jaar na de bloederige moorden in Woodsboro zijn de knappe studente Sidney Prescott en haar vriend Randy, de enige overlevenden van de slachtpartij, eindelijk tot rust gekomen. Sidney volgt een opleiding aan het Windsor College terwijl Randy ingeschreven is aan de plaatselijke filmschool. Het verleden blijft hen echter achtervolgen. Dat blijkt als er bij de première van de film “Stab” iemand vermoord wordt. Echt verwonderlijk is dat niet want aan de basis van Stab ligt immers de onthutsende bestseller van de ambitieuze journaliste Gale Weathers over de moorden in Woodsboro. Al vlug blijkt dat ook nu weer Sidney het belangrijkste doelwit is van de moordenaar. De enige die Sidney nog echt kan vertrouwen is politieman Dewey Riley, maar die loopt mank en heeft z’n badge ingeleverd.

Scream 3

Na alle angstaanjagende gebeurtenissen vinden we Sidney verstopt in een afgelegen huis terug. Ook in dit veilige onderkomen ontsnapt ze niet aan haar nachtmerries. Na een ijzingwekkend telefoongesprek wordt het duidelijk dat de echte nachtmerrie eindelijk is begonnen! Als even later een moord, met naast het lijk een foto van Sidneys moeder, wordt ontdekt, rest haar niets anders dan op zoek te gaan naar en af te rekenen met de ongrijpbare en weerzinwekkende moordenaar. Als haar collega’s op onnavolgbare wijze ook nog stuk voor stuk afgeslacht worden, ontdekt ze dat alles toch anders in elkaar steekt dan je zou vermoeden.

Scream 4

De rust lijkt wedergekeerd in Woodsboro. Politiecommandant Dewey en Gale zijn inmiddels getrouwd en vinden het gezellig dat Sidney er weer is. Sidney gaat ook langs bij haar nichtje Jill en tante. Maar dan duikt er nog een oude bekende op. Eentje die ze al jaren heeft weten te ontlopen: de Ghostface killer! Terwijl zijn mes het ene na de nadere slachtoffer maakt, raakt een nieuwe generatie jongeren gefascineerd door de terugkeer van de iconische killer. Zo verdiept Charlie Walker zich met een klasgenoot in de nieuwe media en technieken die hij gebruikt. Kirby Reed en haar vriendinnen maken zich vooral zorgen over wie het volgende slachtoffer is. Want ieder moment kan de telefoon gaan met die ene angstaanjagende vraag: What’s your favorite scary movie?

36 Halloween films. Durf jij het aan_ .

Carrie

Van Carrie zijn twee ik heb een link naar de nieuwste bijgevoegd omdat ik denk dat dit bij alle generaties het beste in de smaak zal vallen. Al ben ik meer van het oude werk.

Remake van Stephen King’s bestseller. Carrie is een verlegen meisje, een buitenbeentje op school en wordt opgevoed door een zeer religieuze moeder. Carrie heeft een duister geheim: als ze boos is, kan ze voorwerpen laten bewegen met haar gedachten. Op de avond van haar eindejaarsgala wordt Carrie zo erg gepest dat ze haar telekinetische krachten loslaat op haar klasgenoten en richt ze een bloedbad aan in het kleine dorpje waar ze woont.

Chris een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn blanke vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders. Aanvankelijk denkt Chris dat het overdreven vriendelijke gedrag van de familie de manier is waarop zij omgaan met deze interraciale relatie. Hij doet een aantal vreemde ontdekkingen en komt achter de duistere waarheid.

Deze film komt uit mijn jeugd (jaren 80) en daarmee een echte cultfilm. Ook al staat erbij dat deze film geschikt is voor de hele familie heb ik het daar niet geplaatst. Sommige stukken zijn best eng en naar mijn mening zeker niet geschikt voor alle leeftijden. 

Beetlejuice is een hilarische zwarte komedie met een duistere kant. Het gaat om het echtpaar Adam en Barbara Maidland die komen te overlijden door verdrinking tijdens een ritje met de auto.
Ze komen kletsnat thuis en het lijkt als of er niets gebeurd is, totdat ze ontdekken dat ze vast zitten in hun huis waarna ze vermoeden dat ze dood zijn.

Na een tijdje komt er een nieuwe familie in hun huis, waarna het echtpaar probeert om de familie weg te jagen met enkele geïnproviseerde spook trucks die mislukken.
Ze ontdekken dat ze contact kunnen maken met een kwaadaardige geest genaamd Beetlejuice die er voor zorgt dat de onwelkome familie verdwijnt. Beetlejuice gaat te ver gaat met zijn fratsen waardoor de Maidlands van hem af willen.

Halloween 1, 2, 4, 5 & H2O

Voor het gemak sla ik deel 3 over, dit deel heeft niets met de overige delen te maken, en naar mijn mening niet de moeite waard.

Halloween 1

31 oktober, op de avond van Halloween, kantelt het leven van de 10-jarige Michael Myers. Geplaagd door morbide driften en uitgelachen door zijn schoolmakkers trekt hij een latex masker aan en vermoordt hij de helft van zijn familie met een keukenmes. 17 jaar later ontsnapt hij uit de psychiatrische instelling.

Halloween 2

Na HALLOWEEN leek het alsof het legendarische horroricoon Michael Myers nu toch echt dood was. Niets blijkt echter minder waar. Myers keert terug om wat smerige zaakjes op te lossen en laat al doende een spoor van dood en verderf achter. Een bloederig spoor dat alleen gestopt lijkt te kunnen worden door een onwaarschijnlijke heldin…

Halloween 4

Tien jaar na het ongeluk met een zuurstoftank ligt Michael Myers, nog steeds in coma, in het zwaarbewaakte Federal Institute voor gestoorde criminelen. De wet schrijft echter voor dat na een periode van tien jaar de patiënt dient te worden overgeplaatst naar een gewoon ziekenhuis om plaats te maken voor nieuwe criminelen. Tijdens het transport de nacht voor Halloween weet hij te ontsnappen en een golf van geweld breekt uit. Een ijzingwekkende nachtmerrie begint opnieuw….

Halloween 5

Jamie Lloyd, een 12-jarig meisje met ademhalingsproblemen, heeft de gave te kunnen voorspellen wanneer Michael Myers opnieuw toeslaat. Zo wordt zij op een nacht krijsend wakker, nadat zij angstaanjagende beelden van haar zusje zag. Zij blijkt inderdaad het slachtoffer van de massamoordenaar. Terwijl de politie wanhopig naar de verblijfplaats van Michael Myers zoekt, dringt Dr. Loomis bij Jamie aan zich in dienst van het onderzoek te stellen. In plaats dat zij de politie op het juiste spoor zet, komt zij zelf oog in oog te staan met Myers….

Halloween H2O

Twintig jaar na de verschrikkelijke moordpartijen van Michael Myers, blijkt dat zijn zus Lauri, die bij een auto-ongeluk om het leven zou zijn gekomen, nog leeft. Om aan haar moordlustige broer te ontsnappen, heeft ze een valse naam aangenomen en een nieuw leven opgebouwd als directrice van een stijlvol internaat. Als de meeste leraren en studenten vertrokken zijn voor een kampeertrip, bouwen de achterblijvers een feestje om Halloween te vieren. Terwijl haar zoon, zijn vriendinnetje en een bevriend koppel de voorbereidingen treffen voor een romantisch etentje bij kaarslicht, heeft Lauri haar collega en minnaar Will op bezoek. Dan dient zich een ongevraagde gast aan…. Na twintig jaar slaat hij opnieuw toe!

Oké deze film zou je best met je familie kunnen kijken. Toch heb ik het in deze categorie geplaatst omdat het voor jonge kinderen misschien eng kan zijn. 

Wanneer de vermiste oom Fester na vijfentwintig jaar in de Bermudadriehoek plots weer opduikt, plannen Gomez en Morticia een feest om de doden te laten herrijzen. Maar Wednesday heeft amper tijd genoeg om haar elektrische stoel klaar te stomen tot Thing wijst op het abnormale gedrag van Fester, dat niet helemaal bij hem past. Is deze Fester misschien vals en een onderdeel van een afschuwelijk plan om de Addams te beroven van hun fortuin?

Kale Brecht is veroordeeld tot drie maanden huisarrest en brengt zijn dagen door met het bespieden van zijn buren. Aanvankelijk is het voor hem een grappig tijdverdrijf, totdat hij tot een verschrikkelijke ontdekking komt. Kale is ervan overtuigd dat zijn buurman een seriemoordenaar is maar hij kan niets bewijzen, weet niemand van zijn theorie te overtuigen en kan het huis niet verlaten zonder dat het alarm afgaat. Kale is vastbesloten de waarheid aan het licht te brengen en roept de hulp in van zijn vrienden – maar hebben zij zich niet ingelaten met een veel te gevaarlijk spel nu zij op het spoor zitten van een koudbloedige moordenaar? Al snel zijn Kale en zijn vrienden hun leven niet meer zeker in deze spannende thriller die u op het puntje van uw stoel laat zitten.

Halloween films Enge films op een rijtje

Lees ook eens: Mijn favoriete films

SAW

Een seriemoordenaar, genaamd Jigsaw, ontvoert zijn slachtoffers en speelt sadistische spelletjes met hen. De inzet? Hun leven. Maar hoe ver ga je om je eigen leven te redden? Die vraag stelt Adam zichzelf wanneer hij wakker wordt in een kelder, vastgeketend aan een verwarmingsbuis. Aan de andere kant van de ruimte ligt Dr. Lawrence Gordon, ook vastgeketend. Geen van beiden weet waarom ze zijn ontvoerd. Tussen hen in ligt een lijk en een cassetterecorder waarop Jigsaw zijn instructies heeft ingesproken. Adam moet Dr. Gordon binnen acht uur vermoorden. Anders gaan ze er allebei aan. En hun families ook. Beide mannen hebben een handzaag. Daarmee krijgen ze de verwarmingsbuis niet kapot, maar vel en been…dat moet lukken…

SAW 2

Jigsaw is terug. De briljante, sadistische psychopaat die in Saw zijn slachtoffers op afschuwelijke wijze terroriseerde, is terug voor een nieuwe ronde dodelijke spelletjes. Wanneer er een nieuw moordslachtoffer wordt ontdekt, wijst alles erop dat dit weer het werk is geweest van Jigsaw. Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) begint een onderzoek en weet Jigsaw moeiteloos op te sporen. Maar de arrestatie van Jigsaw blijkt onderdeel van zijn doortrapte plan. Acht slachtoffers vechten in een onbekende ruimte voor hun leven. Als blijkt dat een van hen Matthews’ zoon is, wordt Eric gedwongen om zelf aan het dodelijke spel deel te nemen.

SAW 3

De laatste keer dat Jigsaw zijn gruwelijke, sadistische spelletjes speelde, wist hij te ontsnappen met hulp van zijn pupil Amanda. Terwijl de politie onophoudelijk op hem jaagt, heeft Jigsaw alweer nieuwe slachtoffers op het oog. Zoals dokter Lynn Denlon, die gedwongen wordt een operatie uit te voeren op de stervende Jigsaw. In een race tegen de klok, tikkend op het ritme van Jigsaw’s zwakke hartslag, probeert ze haar boosaardige patiënt in leven te houden, want als hij sterft, sterft zij ook. Ondertussen moet haar echtgenoot Jeff een duivels spel spelen met de laatste slachtoffers van Jigsaw…

SAW 4

Jigsaw en zijn helpster Amanda zijn dood. Maar daarmee zijn hun zieke spelletjes nog niet afgelopen. Twee FBI- agenten helpen rechercheur Hoffman de puzzelstukjes bij elkaar te zoeken. Wie was Jigsaw? Wat wilde hij? Wat dreef hem tot zijn sadistische daden? Terwijl zij de zaak onderzoeken wordt SWAT- teamleider Rigg ontvoerd. Hij heeft 90 minuten de tijd om zich uit een reeks gruwelijke valstrikken te bevrijden. Zijn beproeving laat een spoor van dood en verderf achter, maar Rigg heeft geen keuze. Als hij het niet redt, zijn de gevolgen nog veel erger… Ondertussen ontdekken Hoffman en de FBI cruciale informatie over Jigsaw’s vorige leven, die de oorsprong van de kwade genius blootlegt, evenals de ware bedoelingen achter zijn zieke spelletjes en zijn plannen voor toekomstige slachtoffers…

SAW 5

In dit vijfde deel van de SAW-saga wordt onthuld hoe de mysterieuze seriemoordenaar Jigsaw (Tobin Bell) zijn opvolger opleidde tot een even gewetenloze als creatieve killer. Maar FBI- agent Strahm, die zelf aan een dodelijke val van Jigsaw wist te ontsnappen, is Jigsaw’s opvolger op het spoor. Ondertussen wordt het bloedige werk van Jigsaw voortgezet: in een kelder worden vijf mensen vastgeketend wakker. Boven hun hoofden zwaait een enorm mesblad. Zo gauw ze proberen los te komen, zal het mesblad hen onthoofden. Hoe kunnen ze deze dodelijke en sadistische val overleven? Het spel is maar net begonnen…

SAW 6

Een nieuw hoofdstuk in de gruwelijke saga van Jigsaw! Vanuit het graf heeft de wraaklustige seriemoordenaar alle touwtjes strak in handen. Zijn troonopvolger, rechercheur Hoffman, heeft FBI- agent Strahm uit de weg geruimd en probeert hem de schuld te geven van Jigsaws moorden. Maar wanneer de FBI daar niet in trapt, zet Hoffman een sadistisch spel in werking. De ware bedoelingen van Jigsaw worden eindelijk duidelijk…

SAW 7

Bobby Dagen heeft een boek geschreven over hoe hij één van Jigsaws dodelijke vallen overleefde. Als een zelfhulpgoeroe geeft hij lezingen door het hele land. Maar klopt zijn verhaal wel? Vanuit zijn graf neemt Jigsaw bloedig wraak op deze oplichter, die de naam van jigsaw gebruikt voor zijn eigen gewin. Tegelijk is de psychopathische politieman Hoffman, die zichzelf als de opvolger van Jigsaw ziet, uit op wraak voor het verraad van Jigsaw. In een zinderende finale wordt één laatste grote onthulling gedaan, die de wereld van Saw op zijn kop zet! Zet je schrap voor de laatste, ultieme wraak van Jigsaw!

The Conjuring 1

The Conjuring vertelt het waargebeurde verhaal van Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga), twee wereldberoemde paranormale onderzoekers die een familie helpen die door duistere krachten wordt geterroriseerd. Niet alleen wordt dit de meest angstaanjagende zaak uit hun carrière, ze komen terecht in hun eigen horror nachtmerrie.

The Conjuring 2

Conjuring 2 vertelt een nieuw angstaanjagend waargebeurd verhaal uit de dossiers van Ed en Lorraine Warren. Oscar genomineerde Vera Farmiga en Patrick Wilson keren terug in de rollen van het paranormaal onderzoekskoppel. Ze reizen af naar Noord Londen, waar ze een alleenstaande moeder met vier kinderen helpen in een huis vol kwaadaardige geesten.

Annabelle 1

In deze thriller gebaseerd op de angstaanjagende pop uit The Conjuring, heeft John het perfecte cadeau voor zijn vrouw, Mia gevonden – een zeldzame vintage pop. Maar Mia’s plezier met Annabelle is van korte duur…

Annabelle 2: Creation

Ze is terug! Een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochtertje enkele jaren geleden tragisch is omgekomen, verwelkomen een non en een aantal meisjes in hun huis nadat hun weeshuis wordt gesloten. Zij worden al snel het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

The ring 1

Samara is terug in deze derde film uit de Ring-serie. Wederom duikt zij op in een video die iedereen die ernaar kijkt binnen zeven dagen van het leven zal beroven. Ditmaal dreigt een jonge vrouw genaamd Sky (Aimee Teegarden) het slachtoffer te worden van deze beruchte vloek.

The ring 2

Rachel is met haar zoon Aidan naar Ashville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en al gauw lijkt het erop dat het te maken heeft met de mysterieuze videotape. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, koud en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seatlle om dieper te graven in diens verleden.

The ring 3

Samara is terug in deze derde film uit de Ring-serie. Wederom duikt zij op in een video die iedereen die ernaar kijkt binnen zeven dagen van het leven zal beroven. Ditmaal dreigt een jonge vrouw genaamd Sky (Aimee Teegarden) het slachtoffer te worden van deze beruchte vloek

Ook van deze film is een remake, nagemaakt uit de jaren 80. Mij voorgoed de stuipen op het lijf jaagt als ik een clown ziet. Maar eerlijk is eerlijk de nieuwe versie is een stuk beter, enger.

Als in het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait.

36 Halloween films, Enge films tot grappig maar allemaal bloedstollend

Voor de films heb ik een verwijzing naar de film gemaakt. Hier kan je de film kopen. Als jij via deze link een aankoop doet verdien ik hier een heel klein beetje op. Zonder dat jij er meer voor betaald. Meer over weten lees dan Affiliate Marketing. Uiteraard kan je ook kijken of je deze films via Videoland of Netflix kan bekijken. Aangezien ik deze opties niet hebt kan ik niet nagaan of ze er ook op te zien zijn.

Enge films niks voor jou of misschien hou je wel van enge films maar ook van romantische films. Lees dan vooral 52 Romantische films.

Halloween films checklist

Gratis te downloaden Halloween films checklist

Het is een mega lijst met Halloween films geworden. Krijg je er al zin in om ze allemaal te gaan kijken? Om het makkelijker te maken heb ik een checklist gemaakt. Streep de naam van de film door die je gezien hebt. Zo kan je geen film vergeten. Je hoeft er vrijwel niks voor te doen. Klik op de onderstaande link. Download het en print het uit. Popcorn en warme chocomelk er bij…. Film marathon kan beginnen.

Download hier de film checklist 

Ik geloof dat ik zo wel een leuk overzicht hebt van films. Je hier wel even mee voort. Uiteraard kon ik deze lijst minstens dubbel zo lang maken. Ik kon nog wel even door gaan.  Heb jij nog een suggestie laat het mij dan weten door een opmerking achter te laten.

Wat is jouw favoriete Halloween film?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This