Valentijnsdag nadert steeds meer. En dus is ook deze DIY weer geïnspireerd op het fenomeen Valentijn. En deze keer koos ik weer een DIY frutsel voor de aller kleinste. Deze knutsel kan je al maken met je kind vanaf het moment dat het een kwast kan vast houden.

Door dat ik al dagen niet aan bloggen toe kwam is ook het knutselen even op een laag pitje komen te staan. Ik probeer altijd 1 keer per week een paar uurtjes zoveel mogelijk te knutselen. Zodat ik weer even voort kan. Grote projecten kan ik dan eventueel op een andere dag afmaken.

Maar ja met een ziek kind dat alleen maar in je armen wilt kom je nergens aan toe. Gisteren was eigenlijk de eerste dag dat ik iets kon doen. En dat hield in dat ik iets moet maken wat weinig tijd en materiaal nodig heeft. Zoekend tussen mijn spullen vond ik eierdozen. Waaronder van die hele grote vierkanten.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 15 minuten

Benodigdheden:

 • 1 grote eierdoos of twee normale van karton
 • verf
 • kwast
 • schaar of Stanley mes
 • lint
 • lijm of niettang

Werkbeschrijving:

 • Of je nu een grote doos gebruikt of twee de manier van maken is vrijwel het zelfde. Al is het maken uit een stuk minder werk. De voorbeeld die ik ooit zag op Pinterest waren alle delen los gesneden en op papier geplakt in de vorm van een hart. Leuk maar onnodig veel werk. Dat kan anders..

De grote eierdoos:

 • Knip of snij de delen weg zoals op de bovenstaande foto aangegeven.
 • Rond de uiteinden eventueel iets af.
 • Schilder de hart in de gewenste kleur of kleuren. Dit is het deel waar een kind los kan gaan met verf. Wel slurpt de eierdoos de verf heel graag op. Je zal redelijk wat verf er voor nodig hebben.
 • Laat het geheel goed drogen.
 • Lijm of niet er een lint aan vast en je 3D hart van eierdozen is klaar.

De kleinere eierdozen:

 • Tel zoals bij de grote eierdoos alles netjes uit. Als het goed is heb je nu twee dozen nodig. Leg deze onder elkaar en je hebt de zelfde maat als de grote doos.
 • De twee dozen kan je aan elkaar vast lijmen of je plakt beide delen vast op een stuk stevig papier.
 • De rest van de kleinere eierdoos werkt het zelfde als bij de grote.

Tip:

 • Ik vind de eenvoud van de hart eigenlijk het mooist. Maar ik kan me voorstellen dat een kind daar anders over denkt. Geef ze glitters, veren, linten, wol stukjes papier of wat ze ook kunnen bedenken om erop te plakken. Maak er iets geks van.
 • Geen zin in een grote hart of liever meerdere kleintjes. Dat kan ook. gebruik dan een eierdoos met drie bobbels horizontaal en 1 in het midden horizontaal. Knip in de middelste bubbel een kleine inkeping. Nu heb je een mini hartje uit een eierdoos.

Lees ook eens: Hartjes gewikkeld in touw. 

Wat vind jij hiervan? Is het iets wat jij gaat maken met je kind? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: PinterestFacebookInstagramTwitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding

 

3D Hart van eierdozen

Pin It on Pinterest

Share This