Het kan je haast niet ontgaan zijn My Little Pony de Film. De film was voor Hasbro een reden om nieuwe speelgoed na de gelijknamige film uit te brengen. Zo kun je de film naspelen of juist een heel nieuw avontuur verzinnen, met de losse Pony’s of de verrassende speelsets.

Als je bent op gegroeid in de jaren 80 dan ken jij ze vast wel. My Little Pony. En ook al zijn ze nu wat veranderd je herkend ze meteen.

My Little Pony het roept zo veel herinneringen op. Als klein meisje had ik diverse My Little Pony’s. Al kan ik me niet herinneren dat er toen al huizen en lagunes waren. Echt veel spelen met deze pony’s deed ik niet. Ik maakte ze vooral mooi en zette ze neer om naar te kijken. Mijn dochter is daarin heel anders dan ik.

De vrolijk gekleurde paartjes herkent mijn dochter als paard. Niet zo verwonderlijk ze is nog geen eens 2,5 jaar oud. Haar keuzen in woorden reikt nog niet zo ver. Ook al is het meeste speelgoed van My Little Pony geschikt vanaf 3 jaar toch mocht ik het nodige testen.

Het bezorgde pakket:

Ondertussen zijn mijn kinderen er wel een beetje aan gewend dat er zo nu een dan een blog gerelateerd pakketje thuis wordt gestuurd. Maar dit pakket was echt mega en zorgde meteen voor stuiterende kinderen. Mijn jongens waren al een tijdje aan het wachten op de nieuwste Monopoly classic. Dat van mijn dochter kon ze niet zo veel schelen. Maar het zien van de pakket deed ze toch juichen en onrustig worden.

Mijn dochter deed gezellig met de jongens mee. Een huis vol stuiterende kinderen. Dat speelgoed niet meer zo eenvoudig is uit te pakken bleek wel weer. En onder druk van je kinderen helpt ook niet echt. Na lang wikken , knippen en losmaken had ik de dozen open en uitgepakt. Maar wat zit er toch in de dozen?

My Little Pony De Film Seashell Lagoon – Speelset

Pinkie Pie zeepaardje heeft een fabelachtige zeemeerminachtige staart om onderwater avonturen te beleven in haar schelpenbaai. Als je de deuren van de set opent, ontdek je allerlei kamertjes om te spelen. Activeer de lichtjes door op de parelknop te drukken en voeg water toe om bellen in het voorraam van de speelset te maken. Het lijkt net alsof Pinkie Pie lekker schommelt in de hangmat of in haar leunstoel zit. Of speel dat ze aan haar schelpvormige kaptafel zit en maak haar mooi met haar accessoires!

Wat vinden we van de seashell lagoon?

Het is simpel in elkaar te zetten. Het staat dan ook met een paar minuten. Het uitpakken is meer werk. Als je wat water in een van de muren doet kan je op knoppen drukken waardoor er bellen in de muur ontstaat. Druk daarbij op nog een knop je en er verschijnt ook nog eens blauw/ paars licht.

Het effect had mooi kunnen zijn is het niet dat het met een paar seconde over is. En de knop voor de bellen wel heel erg goed moet worden ingedrukt en zodra je stopt met het indrukken van de knop, stoppen ook de bellen. Bovendien kan je maar een paar keer achter elkaar op de knop voor de bellen drukken, daarna moet je even wachten. Liever gingen de bellen en het licht automatisch aan als je op 1 knop drukt. En duurde het iets langer dan de paar seconde. Mijn dochter was er dan ook snel klaar mee. De moeite weegt niet op tegen het effect.

Bij de seashell lagoon zit Pinkie pie die je kan aankleden met accessoires. Ze kan zichzelf bekijken in haar kaptafel. Lekker relaxen in de hangmat. Er zijn dan ook genoeg leuke spulletjes mee geleverd. Al heb ik de hele kleine speelgoed nog maar even weg gelaten. Niet dat mijn dochter er niet mee om kan gaan. Maar ik vind het zonde als het nu al kwijt zou zijn.

Nadeel van Pinkie Pie vind ik wel dat ze niet echt blijft zitten. Dat riep bij mijn dochter al meteen frustratie op. Zeker in de hangmat. Pinkie pie kan wel zitten maar daarbij moet ze wel in balans zijn. (Weet niet hoe ik het anders uit moet leggen)

Aangezien mijn dochter al wat My Little Pony’s heeft kon ze meteen spelen met de lagoon. Na dat ik had laten zien wat ze er mee kon. Uiteindelijk verdween de pony’s en werd de lagoon overgenomen door lego poppetjes en blokjes.

Hasbro presenteerd- My Little Pony het speelgoed. Review BMelloW.nl

 

My Little Pony De Film Twilight Sparkle & Spike Duet

Prinses Twilight Sparkle en Spike de Draak zingen heel graag samen een duet! Ze blijven altijd bij elkaar, zeker als ze samen een liedje zingen. Druk op het Cutie Mark knopje om Prinses Twilight Sparkle alleen te laten zingen. Wil je dat Spike de Draak ook meezingt? Zet hem naast haar en ze zingen samen een duet.

Wat vinden we van Twighlight en Spike Duet?

Twighlight zingt je tegemoet. Druk op haar kont en er komt geluid uit. ( oke dit klinkt raar als ik het zo neer zet, maar het is zoals het is.) Het samen zingen met Spike is meer een uitdaging gebleken. Maakt niet altijd goed contact met elkaar. Twighlight zingt de mooiste liedjes in haar eentje en dat was voor mijn dochter prima. Zins ze Twighlight heeft moet deze overal mee naar toe. Spike laat ze links liggen. Dit kan ook door haar leeftijd komen. Maar voor nu heeft Spike weinig indruk op haar gemaakt.

Conclusie My Little Pony het speelgoed :

Zoals je al hebt kunnen lezen kleven er toch wel nadelen aan. Het is voor jezelf afwegen of je ondanks dat de My little pony speelgoed de moeite waard vindt. De My Little Pony De Film Seashell Lagoon speelset raad ik echt aan vanaf een jaar of drie. Liever nog wat ouder. Er zitten zo veel kleine onderdelen bij. Ook al zal je kind het niet meer in de mond stoppen, de vraag is of ze weten wat er mee te doen. En in het geval van Pinkie pie. De sieraden zijn niet allemaal even makkelijk om te doen. Echt priegel werk.

Ik heb de film nog niet gezien en kan je dan ook niet vertellen of de speelgoed overeen komt met de film. Al ga ik daar wel vanuit. Het ziet er allemaal mooie uit. Er is nagedacht over de details.

Mijn dochter speelt vaak met de nieuwe aanwinst. Al gebruik ze de lagoon meer om al haar speelgoed in te stoppen in plaats van echt volgens het verhaal er mee te spelen. Ook wel logisch. vandaar mijn advies om het pas aan te schaffen vanaf een jaar of 3. ( wat overeen komt met de advies op de verpakking) Twighlight is veel vriendelijker in gebruik. misschien als ze wat ouder is dat Spike ook mag meespelen in het verhaal.

Overige informatie:

My Little Pony De Film Seashell Lagoon – Speelset  is te koop bij onder anderen bol,com, Intertoys en Bart Smit

My Little Pony De Film Twilight Sparkle & Spike Duet is te koop bij onder anderen bol.com, 

Let op!!! de prijzen verschillen nogal per site en winkel. Zeker nu de feestdagen steeds dichter bij komen zijn bedrijven steeds meer aan het stunten met hun prijzen. Hou de aanbiedingen dan ook goed in de gaten. 

Heb je ook nog een Jongen of meid die van stoere dingen houd lees dan eens mijn review over de Transformers actie figuren.

Heb jij een dochter of misschien wel een zoon die gek is op My Little Pony?  Staat er speelgoed van My Little Pony op het verlang lijstje van je kind? Zo ja welke?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This