Heb jij dat ook dat je met deze warme dagen echt geen zin hebt om te koken? En als je dan al kookt dat je het liefst iets maakt wat makkelijk is en niet al te veel tijd vraagt. Boven de snikhete pannen staan is nu niet een van mijn favoriete bezigheid. En een recept dat ik regelmatig maak met deze warme dagen is mijn zomerse pasta salade.

Met deze warme dagen vind ik koken echt een ramp. De zon staat aan de balkon kant vanaf dat het op komt tot dat het ondergaat. Zowel mijn woonkamer als mijn keuken grenzen hier aan. En het ergste is dat vanaf een uurtje of vier de volle zon op de keuken gericht staat. Bloed heet dus. Ik kook dan ook minder en makkelijker met deze warme dagen. Maar één recept is niet al te veel werk en wordt hier in huis door iedereen met liefde gegeten.

Terwijl de pasta aan het koken is bereid je alles voor. Binnen 15 minuten heb je een heerlijk zomers gerecht op tafel. Een salade dat ook echt vult en je niet achter laat met een honger gevoel.

Het recept is eigenlijk bij toeval ontstaan. Ik las ooit in een kookboek over en pesto pasta gerecht. Na uitproberen vonden de kinderen dit erg lekker. Iets wat ik eigenlijk niet verwachte. Zeker niet van mijn jongste zoon, de lastige eter in dit huis.

Uiteindelijk ben ik meerdere varianten er op gaan maken. Maar deze heerlijke zomer variant is een blijvertje. De zomerse pasta salade is ideaal voor een picknick.

Heerlijk zomerse pasta salade.

Ik heb er maten bij geschreven. Maar eerlijk gezegd doe ik altijd maar wat. Het zal ongeveer uitkomen op de onderstaande hoeveelheden. Varieer hier zelf in na eigen inzicht. Als je iets erg lekker vind kan je daar natuurlijk meer van in doen.

Ingrediënten:

 • 500 gram Pasta Fu­sil­li tri­co­lo­ri, (gewoon omdat de kleurtjes zo gezellig staan, andere mag ook.)
 • 150 gram Feta of mozzarella.
 • +/- 300 gram Focaccia
 • basilicum
 • 2 paprika naar keuze
 • 150 gram  Zongedroogde tomaten.
 • 150 gram  Cherry tomaatjes. 
 • 100 gram  Zwarte pitloze olijven
 • 30 gram  Pijnboompitten
 • +/-200 gram  Pesto
 • 150 gram  gemengde rucola sla

Heerlijk zomerse pasta salade.

Bereidingswijze:

 • Maak de pasta klaar zoals het op de verpakking staat aangegeven. Mijn voorkeur heeft al dente. ( beetgaar)
 • Snij de zongedroogde tomaten en paprika in reepjes.
 • Halveer de cherry tomaatjes en de olijven
 • Rooster de pijnboompitten even in een pan zonder olie tot ze goud bruin van kleur zijn. Pas op ze branden snel aan.
 • Of je voor feta of mozzarella kies die keus laat ik aan jou. Persoonlijk vind ik het met feta lekkerder. Zit er meer smaak aan. Maar mijn kinderen vinden het met mozzarella lekkerder. Dus maak ik het vaker met mozzarella.
 • Laat de feta goed uitlekken voordat je het bij het geheel voegt.
 • Gebruik je liever de mozzarella, scheur de bolletjes in stukjes. De mini balletjes scheur ik meestal in tweeën. Gebruik je een grote bol mozzarella scheur het dan in kleine stukjes. Snijden mag ook maar ik vind scheuren mooier.
 • Pesto kan je zelf maken. Maar omdat het warm is en koken dan zo snel mogelijk klaar moet zijn haal ik het kant en klaar. Probeer de verschillende pesto’s uit tot jij er eentje vind die je lekker vind. Smaken verschillen onderling nogal.
 • Meng de pesto met de pasta.
 • Voeg daarna een beetje peper en de tomaten, olijven en pijnboompitten er aan toe. Meng het geheel goed.
 • De sla doe ik er pas doorheen als het geheel is afgekoeld. Anders verlept de sla.

 

Tip:

 • Voor wat extra smaak kan je een beetje van de zongedroogde tomaten olie er bij voegen en wat verse basilicum blaadjes.
 • Soms doe ik er ook nog stukjes komkommer er in. Aan jou de keus.
 • Eet het met een focaccia naar keuzen. Met een goeie olijf olie om het in te dippen. Heerlijk bij de zomerse pasta salade.

Zoals je ziet gaat er behoorlijk wat in de salade. Dit is voor mij de ideale manier om toch de nodige vitaminen binnen te krijgen. Mijn kinderen lusten niet allemaal wat er in zit. Zo lust mijn jongste zoon de tomaten niet. De cherry moet hij opeten maar de zongedroogde mag hij op mijn bord neer leggen. Mijn dochter vind ze ook niet zo lekker geloof ik, Met regelmaat vind ik ze uitgekauwd terug op mijn bord. De rest gaat er gelukkig bij allemaal wel in.

Heerlijk zomerse pasta salade.

Lees ook eens.Bah! groenten. Tips en trucjes om je kinderen toch groenten te laten eten.

Wat vind je van de zomerse pasta salade? Heb jij nog een heerlijke salade recept voor mij? Zo eentje waarvan je vind dat ik die een keer moet proberen. ( mag met link) Wat eet jij graag met deze warme dagen? Vind jij koken met deze hitte ook zo een ramp? Ik hoor het graag van je.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This