Help mijn zoon gaat naar de middelbare school en dat vind mama best spannend. Sterker nog ik denk dat ik het spannender vind dan mijn zoon.

Al maanden zijn we bezig met het vinden van een juiste middelbare school voor mijn zoon. Eigenlijk zijn we al meer dan een jaar bezig. En ondanks dat is het idee van een brug pieper als kind best wel een dingetje. Ik vind het best spannend. Net als mijn zoon, weet ik niet precies wat er allemaal gaat gebeuren. Best veel dingen komen op je af.

Als ik het al spannend vind, dan zal je verwachten dat mijn zoon het op zijn minst net zo spannend gaat vinden. Maar hij is cool. Heel cool. “Nee, mama ik vind het niet spannend. Ik heb er zin in” Dat waren zijn woorden. Hij is er gewoon aan toe. Klaar met de basis school. Toe aan een uitdaging. Iets wat de basis school al een tijd niet meer is voor hem. Bovendien is hij zijn klas meer dan zat.

Eerder vertelde ik al hoe je de juiste middelbare school keuze kan maken voor je kind. Een bericht die ik in januari schreef. Ik vertelde daarin waar je allemaal mee te maken krijgt. Inmiddels zijn we al wat maanden verder en zijn we weer wat stappen verder.

In januari moesten we de scholen bekijken. Maar mijn zoon wilde perse naar een bepaalde school. In maart was het dan zo ver. We kregen 3 dagen de tijd om onze zoon in te schrijven op de school van onze keuzen. Best wel een mijlpaal. Het begin van een nieuwe tijdperk. Het inschrijven is het begin van geen weg terug. De eerste stap van vele is gezet. Zucht.

Net als mijn zoon moesten alle groep 8 leerlingen zich inschrijven op die dagen. Het was dan ook het onderwerp van gesprek. “Waar gaat jouw kind naar school?” Maar vooral “welk niveau heeft jouw kind?” Tja ouders zijn zelf tegenwoordig nogal competitie gericht als het gaat om de niveau en school resultaten van hun kinderen. Maar dat is weer goed voor een ander verhaal.

Mijn kind staat nu ingeschreven op de middelbare school.

De papieren zijn getekend en nu is het afwachten. We moeten nog een maand geduld hebben voor we meer weten. Een maand!!! Een maand wachten en geduld hebben is voor een ADHD-er niet altijd even makkelijk. Geduld hebben voor zoiets belangrijks als de school keus van je kind nee dat is een hel. Een maand afwachten.

De maand kroop voorbij. In de eerste week van april zou je een brief ontvangen als je kind is aangenomen en een mail als je kind in het lotingsprocedure terecht zou komen.  De brievenbus is nog nooit zo goed in de gaten gehouden. In afwachting tot een brief. De brief werd een email. Ik schrok toen ik de afzender zag. Nou dat was het dan. Mijn zoon zit in een loting of is afgewezen. Tijdens het lezen van de email werd ik erg blij. Blij voor mijn kind. Mijn kind kreeg de bevestiging dat hij is aangenomen.

Ik kon niet stoppen met lachen. Ik was zo blij voor mijn zoon. Hij wilde echt niet naar een andere school. Deze school gaf Spaanse les en had een super leuk plus pakket voor Natuurkunde. Dit was de reden dat hij hier naar toe wilde en de andere scholen hebben dat niet. Gelukkig zat hij er bij. Als dit niet het geval was had ik waarschijnlijk een briesende puber door mijn huis voor weken. En daar wordt niemand gelukkig van.

Aangenomen en nu?

Het is fantastisch dat hij is aangenomen maar ik of beter gezegd hij is er nog niet. Vandaag om 14.00 uur moet hij nog een toelatingsexamen doen voor het plus profiel natuurkunde. En dan mogen we weer een maand wachten op de uitslag. Wachten grrrrr ik heb er een broertje dood aan. En mijn ADHD-er nog veel meer.

Het belangrijkste is binnen en dat is de bevestiging dat hij is aangenomen. De rest is bijzaak. En zal hij toch geheel zelf moeten doen.

Volgende week zijn de cito toetsen en dan kan hij zijn niveau nog opkrikken. Maar eerlijk gezegd wil ik niet dan hij naar VWO gaat. Ik vind het zo wel prima. Dit gaat voor hem al genoeg uitdaging zijn.

Een nieuwe fase gaan we in en ik vind het echt heel spannend. Wat gaat er allemaal op ons af komen. Ik kan mijn eigen middelbare school tijd nog goed herinneren. En de eerst maanden waren best spannend. Een hoop komt er op je af. De tijden zijn veranderd. Maar de beleving van je kind zal maar weinig veranderen met toen en nu.

Help mijn zoon gaat naar de middelbare school.

Ik ga jou vast en zeker op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen rond ons nieuwe avontuur. Het middelbare school avontuur.

Lees ook eens Pesten, hoe ga je er als ouder er mee om?

Heb jij al kinderen op de middelbare zitten? Hoe ging het er bij jou aan toe? Had je kind in het begin moeite met de nieuwe gang van zaken? Of pikte het zo op? Of gaat jouw kind dit jaar ook naar de middelbare school? Hoe is het bij jou verlopen? Heb je met een loting te maken gekregen? Zo ja hoe verliep dat. Ik ben benieuwd naar jou verhaal.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This