Herfst bingo. Ik kan het niet laten. Ook rond het thema herfst moest ik een bingo maken. Deze is geschikt voor jong en oud. Met kleine kinderen kan je er een groot avontuur van maken. Zo maken de kleintjes ook kennis met typische dingen die je toch wel bij de herfst verwacht.

Met de herfst komt ook weer de kou en de regen, Kinderen vervelen zich dan veel sneller. Hoe leuk is het dan om een keer met kinderen bingo te spelen. Met vele herkenbare plaatjes is het geschikt voor alle leeftijden. Is het nog te moeilijk voor je kind. Laat het dan het juiste plaatje bij de bingo kaart zoeken. Of neem het mee de natuur in en maak er een andere soort bingo van. Elk gevonden item in de natuur dat op de bingo kaart staat kan je dan afstrepen. Een veelzijdige bingo spel dus. En daarom geschikt voor jong en oud.

Lees ook eens: 52 leuke dingen die je kan doen in de herfst met het gezin

Hoe kan ik aan de herfst bingo komen?

Download de files van 6 Paas bingo kaarten. Op een A4 papiertje staan twee bingo kaarten. Knip het doormidden en je hebt er twee. In totaal zijn er 6 bingo kaarten. Willen er meer meespelen dan kan je in groepen werken. Hieronder heb ik de link naar de verschillende te downloaden bingo kaart. ↓

Om het spel compleet te maken heb je nog kaartjes nodig.

Hieronder heb ik de link naar deze kaartjes. ↓

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde herfst bingo en kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

  • Elke herfst bingo kaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren.

Als het goed is heb je 1 kaart extra afgedrukt. Deze extra kaart knip je uit. Elke vierkant met een afbeelding knip je uit. Ook deze kan geplastificeerd zijn. Doe dat dan wel voordat je het gaat uitknippen. Het middelste vakje gebruik je niet.

Zorg verder dat je een stiften hebt.  Of Whiteboard stiften (hebt als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars.

herfst bingo

Lees ook eens: Auto bingo en speurtocht voor onderweg

Hoe werkt het spel?

De geknipte kaartjes doe je in een doos of om in de sfeer van de herfst te blijven in een mand. Leg hier dan een theedoek overheen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen herfst bingo kaart.

Uit de mand wordt een plaatje gepakt zonder te kijken. Deze laat je aan de deelnemers zien. Elk plaatje komt voor en is dus terug te vinden voor de deelnemers. Leg de gebruikte kaarten voor je neer zodat je bij het nakijken precies weet welke je al hebt gehad.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale of verticale lijn vol te maken. Zijn de kinderen al iets groter en weten ze wat diagonaal is dan kan je die optie eraan toe voegen.

De winnaar is de geen die als eerste zijn kaart vol heeft.

Let op: er kunnen meerdere winnaars per keer zijn.

 Herfst bingo.

Met deze bingo zal je kind(eren) even zoet zijn. Leuk voor op een feestje of voor in de klas. Lijkt het je wat de herfst bingo? Ga jij het gebruiken? Ik ben benieuwd naar je ervaring en hoor dit dan ook graag.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This