Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; herfst. Hoe kan het ook anders nu september is begonnen. Bij de herfst denk ik onder anderen aan de prachtig gekleurde blaadjes. Hier moet ik dan ook wat mee doen.

Ik hou van de herfst. Nee niet de regen en de gure wind. Maar wel de prachtige natuur die daar bij hoort. Dit keer ga ik dan ook wat met de prachtige gekleurde blaadjes maken. Maar dan anders.

Ik ga een herfst krans maken van zelf gemaakte blaadjes, geschilderd met waterverf. Aangezien de natuur nu nog niet zo mooi kleurt. En ik dit voor de verandering een keer wil doen. Elk jaar maak ik het met echte blaadjes, maar het leek mij zo leuk om het een keer met waterverf te maken. En een leuk dagje bezigheidstherapie met je kind(eren.)

Lees ook eens: herfst krans van kastanjes

Herfst krans van waterverf

Moeilijkheidsgraad:

★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: >  120 minuten

Benodigdheden:

 • laserprinter of watervaste pen
 • waterverf
 • wit papier
 • schaar
 • karton
 • lijm

Herfst krans van waterverf

Werkbeschrijving:

De blaadjes

 • Als je een laserprinter hebt scheelt het heel veel tijd. Dan is het heel simpel uitprinten van de blaadjes. Ik heb nog geen laserprinter. Dus moet ik het net al vele het 1 keer uitprinten en dan met een watervaste stift  gaan overtrekken. (Ik gebruikte de Steadtler fineliner 0,8.) Op kleurplaat.nl vind je de blaadjes die ik voor dit project hebt gebruikt.
 • Uiteraard kan je de blaadjes zelf tekenen. Ik vond het wel handig om een beetje hou vast te hebben. Hoeveel blaadjes ik heb getekend, ik zal het je niet echt meer kunnen vertellen. Ik ben de tel kwijt. Ik denk dat ik richting de 60 blaadjes hebt getekend.

Waterverf

 • Nu ga je met waterverf aan de slag. Ik liet de verf kleuren z’n gang gaan. (Zie bovenstaande foto.) De kleuren liepen op een natuurlijke manier in elkaar over. Het papier maakte ik nat en daarna ging ik met een zo groot mogelijke kwast en de verschillende kleuren op het papier. Kijk niet naar de vorm en kleur vooral niet binnen de lijntjes. Ideaal karweitje voor kinderen. Lekker kliederen met verf. Niet te veel bij nadenken. Dat geeft het mooiste effect.
 • Als alles goed droog is kan het uitknippen beginnen. Een mega klus. eentje die je met meerdere personen wilt doen. Hier gaat ook echt het meeste werk in zitten. En persoonlijk mijn minst favoriete bezigheid.
 • Maar na het uitknippen zag ik al meteen waarom ik het op deze manier wilde doen. Het zag er perfect uit. Precies zoals ik in mijn hoofd hebt.
 • I love it when a plan comes together.

Lees ook eens: 9 waterverf technieken voor beginners

Herfst krans van waterverf

De krans

 • Maak en zo groot mogelijke cirkel uit een A4 stuk karton. Groter mag ook, maar dan krijg je dat je meer blaadjes nodig hebt.
 • In het midden hebben we nog een cirkel geknipt. Waardoor er een opening ontstaat. En de krans echt een krans vorm krijgt. Ach je snapt me vast wel.
 • Het opplakken van de blaadjes kan beginnen. Denk ook hier er niet te veel bij na. Let er wel op dat de kleuren een beetje verdeeld zitten.
 • Nadat de blaadjes er op waren geplakt vond ik het nogal kaal.

Herfst krans van waterverf

 • Ik besloot om een banier te maken. Lange strook karton. Ongeveer 8 cm breed. (Zie bovenstaande foto.)
 • De uiteinden vouw je om en lijm je een stukje vast. Hier kan je dan een tekst naar keuzen op plakken of schrijven.
 • Nog een beetje aankleden.
 • De herfst krans van waterverf is af. De krans kan je nu in huis ophangen.

Herfst krans van waterverf

Lees ook eens: 10 superleuke strijkkralen patronen

Tip:

 • Heb jij geen waterverf dan kan je het uiteraard inkleuren met wat jij wilt. Ik wilde het graag met waterverf doen omdat ik het een mooi effect vind geven.
 • Geen zin in al het werk, met echte blaadjes kan je dit ook maken.

Ik weet niet of ik de krans mooier vind met of zonder de tekst, wat vind jij? Wat vind jij van de herfst krans van waterverf? 

Veel knutsel plezier.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co- host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Link droppen en voorwaarde:

Pin It on Pinterest

Share This